SHKM Baník Hodonín
V Havířově odehrál Baník rovnocennou partii, v závěru byl blízko vyrovnání, nakonec ale opět o gól prohrál
V Havířově odehrál Baník rovnocennou partii, v závěru byl blízko vyrovnání, nakonec ale opět o gól prohrál
A-Tým
7.12.2022

Baník odjel do Havířova při velké marodce se sedmi obránci a devíti útočníky, a i přes oslabenou sestavu odehráli zeleno-černí s domácím týmem vyrovnanou partii. Havířov se v první třetině dostal dovedení, které v polovině druhé části navýšil na rozdíl dvou branek. Baník snížil v pětiminutové přesilovce zásluhou Michala Romančíka a do poslední dvacetiminutovky šli Drtiči s jednobrankovým mankem. V poslední třetině se Bachánkovi svěřenci hnali za vyrovnáním, podobně jako v minulém kole s Opavou ale soupeř i před velký tlak Baníku jednobrankový náskok dokázal udržet. Utkání po faulu domácího Apolenáře pro otřes mozku bohužel nedohrál obránce Jakub Němec.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
22. kolo, středa 7.12.2022
AZ Havířov - SHKM Baník Hodonín
HAV
2:1
(1:0, 1:1, 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 3. Antoníček (Pawliczek, Ćmiel), 31. Mrva (Spratek, Kolarz) - 34. Romančík (Dufek, Škápik). Rozhodčí: Rapák – Bartek, Voznička. Vyloučení: 2:3, navíc Apolenář (HAV) TH. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 34:34. Diváci: 417. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Štipčák (Michalik) - Dudáš (A), Havlík, Kunc, Kolarz (C), Hudec, Mrowiec, Ščurek - Mrva (A), Spratek, Kratochvil - Apolenář, Zdeněk, Haas - Pawliczek, Ćmiel, Antoníček - Tvrdý, Pastor, Middleton. Trenér: Jiří Raszka.
Šurý (Zollpriester) - Šmach (A), Kučera, Škápik (A), Kališ, Vyrůbalík, Němec, Billa - Romančík, Matějka, Štědrý - Medek, Dufek (C), Charvát - Halík, Bartes, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Nerozhodné skóre v Havířově dlouho nevydrželo. Už po 123 vteřinách nechala hodonínská defenziva příliš moc prostoru Pawliczekovi, který nezištnou přihrávkou vyzval ke skórování Petra Antoníčka. Domácímu útočníkovi stačilo trefit prázdnou branku, což se mu povedlo a AZ vedl 1:0. V osmé minutě se domácí radovali z druhé trefy, sudí ale branku neuznal, podle jeho názoru sklepával domácí útočník puk příliš vysoko.

Na konci dvanácté minuty hrál Baník v oslabení, ve kterém ale ujela dvojice Dufek – Charvát. Druhý jmenovaný měl na holi vyrovnání, ale v rozhodující chvíli mu puk nesedl na čepel hole a hodonínský útočník těsně minul Štipčákovu klec.

V závěru první třetiny se nejprve ukázal Šurý proti střele Spratka, na druhé straně nevyzrál na Štipčáka Štědrý a tak první třetina skončila vedením Havířova 1:0. V první šanci druhé části byl Matějka, který v brejku hledal lépe postaveného spoluhráče, z nadějné akce nakonec Baník vytěžil alespoň přesilovku, kterou ale domácí ubránili.

V osmadvacáté minutě hráli přesilovku pro změnu domácí. Baník se dobře bránil, ale chvíli po návratu vyloučeného Kališe na led se v předbrankovém prostoru odpoutal od svého strážce Jakub Mrva a střelou z první zajistil domácím dvoubrankový náskok. Na začátku dvaatřicáté minuty sestřelil Němce domácí Apolenář, který za svůj zákrok putoval předčasně do kabin a Baník dostal možnot pětiminutové přesilovky.

Tu hosté využili ke snížení, když v čase 33:36 našel přihrávkou z pravého do levého kruhu Dufek přesně Michala Romančíka a ten ranou z první ukončil neprůstřelnost domácího brankáře. Ve zbytku dlouhé početní výhody se ale Baníku srovnat nepodařilo a po dvou třetinách ta platil v Havířově stav 2:1 pro Azet.

V poslední třetině se domácí soustředili zejména na obranu a na rychlé protiútoky, Baník, zejména v poslední desetiminutovce, bušil do bránící pětice Havířovských, ale na vyrovnání se mu, i přes velký tlak, dosáhnout nepodařilo. Jihomoravané tak podruhé za sebou prohráli o gól a z dalekého severu se vrací bohužel s prázdnou.


další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...