SHKM Baník Hodonín
Vyrovnání viselo na vlásku, přímý souboj o osmý flek ale nakonec o gól lépe zvládli hosté z Opavy
Vyrovnání viselo na vlásku, přímý souboj o osmý flek ale nakonec o gól lépe zvládli hosté z Opavy
A-Tým
3.12.2022

Oba celky chtěly v dnešním utkání bodovat a tomu také odpovídal obraz hry. Byl to boj o každý metr ledu. Do vedení šli v sedmé minutě v přesilovce hosté, Baník ale zásluhou Matěje Charváta také v početní výhodě brzy srovnal. V polovině třetí části Slezan zase odskočil do jednobrankového náskoku, i tentokrát však Drtiči dokázali ranou Ľubomíra Škápika srovnat. Až na trefu Pachuly z času 54:00 už domácí odpověď nenašli, ačkoliv v posledních dvou minutách a hře v powerplay mačkali defenzivu Opavy co to šlo.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
21. kolo, sobota 3.12.2022
SHKM Baník Hodonín - HC Slezan Opava
HOM
2:3
(1:1, 0:0, 1:2)
OPA
Branky a nahrávky: 9. Charvát (Dufek, Škápik), 51. Škápik (Krejčí, Dufek) - 7. Danielčák (Věntus, Rousek), 48. Danielčák (Rousek), 54. Pachula (Rousek, Káňa). Rozhodčí: Vaněk - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 32:22. Diváci: 789. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Šurý (Zollpriester) - Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Kališ, Vyrůbalík, Němec, Kučera - Romančík, Matějka, Štědrý - Medek, Dufek (C), Charvát M. - Rauš, Bartes, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Piták (Drabčík) - Šindelář (C), Černý, Štěpánek, Pachula, Ludvík, Thiel, Věntus - Rousek, Vojkůvka, Horný, Štindl, Káńa (A), Danielčák, Wolf (A), Vašenka, Krupa. Trenér: Aleš Tomášek.

Komentář k zápasu

Baník nastoupil do utkání bez čtyř útočníků základní sestavy, k dlouhodobě zraněným Sajdlovi, Hložánkovi a Krejčiříkovi se v minulém duelu ve Znojmě přidal také Peš. Trenér Bachánek tak měl k dispozici jen devět forvardů.

Na první gól se čekalo do začátku sedmé minuty, kdy byl přísně vyloučen Polesný a Slezan svou druhou přesilovku bleskově využil. Jozef Danielčák trefil přesně ke vzdálenější tyči a hosté vedli. Drtiči ale přispěchali s rychlou odpovědí. A také jim k tomu pomohla přesilová hra. Dufkovu střelu šikovně dorazil Matěj Charvát, který s trochou štěstí překonal Pitáka a v čase 08:06 srovnal na 1:1.

Pět minut před koncem první třetiny měl Baník dlouhou přesilovku pěti proti třem, kterou ale hosté výborně odbránili a nenechali domácí tým vypracovat si nějakou větší příležitost, a tak první část skončila nerozhodným výsledkem 1:1.

První polovina druhé části patřila spíš Opavě, která měla místy docela slušný tlak, všechny šance ale končily na pozorném Šurém. Karta se obrátila ve chvíli, kdy domácí ubránili oslabení a následně si vypracovali několik velmi dobrých příležitostí, ale také Piták všechny šance zneškodnil.

Také v závěru prostřední části měli domácí výhodu, tentokrát čtyři na tři a následné krátce i pět na tři, ale ani tentokrát z této příležitosti nic zásadního nevytěžili, a i proto i po čtyřiceti minutách nadále platilo vyrovnané skóre 1:1.

To se změnilo po osmi minutách třetí třetiny kdy Opava podnikla rychlý útok, na jeho konci byl opět Jozef Danielčák, proti jehož zakončení byl Šurý bezmocný. I tentokrát se ale zeleno-černým podařilo ztrátu rychle dorovnat. Devět minut pře třetí sirénou se na levém kruhu do puku opřel Ľubomír Škápik, který trefil přesně skulinku u bližší Pitákovy tyče.

Nerozhodný stav vydržel přesně do času 54:00, Opava vyhrála buly v útočné třetině a Daniel Palucha od modré vymetl pavučiny v hodonínské šibenici. Domácí to v závěru zkusili se šesti hráči v poli, vytvořili si obrovský tlak a nepouštěli Slezan z obranného pásma. V posledních vteřinách měl vyrovnání na hokejce Vyrůbalík, ale pul proklouzal těsně kolem Pitákovy pravé tyčky. Baník tak podlehl Slezanu těsně 2:3.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 113, 2. cena: 020, 3. cena: 140, 4. cena: 002, 5. cena: 099, 6. cena: 041, 7. cena: 031.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...