SHKM Baník Hodonín
Bojovný výkon na favorita nestačil. Baník před fantastickou kulisou podlehl lídrovi ze Znojma
Bojovný výkon na favorita nestačil. Baník před fantastickou kulisou podlehl lídrovi ze Znojma
A-Tým
26.10.2022

Hokejisté Baníku nechali na ledě úplně všechno, na suverénní Znojmo to ale nestačilo. Na první dvě trefy hostů odpověděl na konci první části Jan Matějka a po dvaceti minutách bylo skóre 1:2. Ve druhé části se ale lámal chleba. Baník měl k dispozici dlouhou přesilovku, ve které ale udeřili naopak dvakrát hosté a po dvou třetinách ztráceli Hodonínští už tři trefy. Poslední část už žádnou gólovou akci nenabídla, a tak Baník v utkání, které mělo skvělou diváckou kulisu, podlehl vedoucímu týmu tabulky 1:4, přesto si oba celky po utkání vyslechly od svých příznivců zasloužený potlesk.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
10. kolo, středa 26.10.2022
SHKM Baník Hodonín - HC LERAM Orli Znojmo
HOM
1:4
(1:2, 0:2, 0:0)
ZNO
Branky a nahrávky: 18. Matějka (Sajdl) - 3. Kloz (Šťovíček, Sklenář), 8. Tomáš Svoboda (Adámek, Hruška), 29. Špaček (Mareš, Žajdlík), 30. Sklenář (Šťovíček, Kloz). Rozhodčí: Maťašovský - Bubela, Mikšík. Vyloučení: 9:8, navíc Tejnor (ZNO) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Střely: 17:35. Diváci: 1090. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Dolíška (Zollpriester) - Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Němec, Rauš, Kališ - Sajdl (C), Matějka, Medek - Krejčiřík, Peš, Janás - Dufek, Charvát M., Huňady J. - Krejčí, Štědrý, Bartes. Trenér: Radko Křivinka.
Žajdlík (Groh) - Kloz, Jenáček, Tejnor (A), Mareš, Zukal, Stránský - T. Svoboda (C), Hruška (A), Adámek - Sklenář, Šťovíček, Špaček - Havlát, Köver, Nižnikov - Pigl, Remta. Trenér: Jiří Beroun.

Komentář k zápasu


Trenéři Křivinka a Vyrůbalíkem museli před zápasem řešit marodku ve svém týmu. Nemoci a zranění nepustily do zápasu obránce Kučeru a útočníky Popelku s Hložánkem. Jejich místa na křídlech druhé a třetí formace zaujali z B-týmu alternující David Janás a také teprve sedmnáctiletý Jiří Huňady.

Baník začal odvážně a první desítky vteřin patřily zeleno-černým, jenže na druhé straně se ujala hned první střela Znojma na branku a po dvou a půl minutách a dorážce Vojtěcha Kloze vedli Orli 1:0. V sedmé minutě dostal až příliš moc prostoru kapitán Znojma Tomáš Svoboda a na jeho střelu do šibenice byl Dolíška krátký. Sedm minut před přestávkou měl zatím největší šanci Baníku ve hře čtyř proti čtyřem Rauš, se zakončením hodonínského zadáka z těžké pozice si ale Žajdlík poradil.

Velmi slušně zaplněné tribuny hodonínského zimního stadionu si ale v první třetině přeci jen mohly zakřičet „gól“. V osmnácté minutě zapomněla obrana Orlů na Jana Matějku, který svůj samostatný nájezd proměnil mazáckým blafákem. Následně měli Znojemští k dispozici přesilovku, ale skóre 1:2 se do přestávky nezměnilo.

Před polovinou utkání byl hlavním sudím Maťašovským odeslán do kabin hostující Tejnor, který zbytečně píchl protihráče špičkou hole a Baník měl před sebou dlouhou, celkem sedmiminutovou přesilovku. Jenže ta se zelenočerným vůbec nepovedla. Nejprve Orli ujeli dva na jednoho a Marek Špaček vstřelil třetí branku hostů, hned v následujícím střídání potrestal riskantní rozehrávku Baníku Dominik Sklenář a najednou to bylo o tři góly.

Střelec čtvrté znojemské branky slavil svou trefu hodně emotivně, za což byl vykázán na trestnou a Baník hrál dlouhou přesilovku pět na tři. Na hokejkách zeleno-černých ale chyběl větší klid. Až v poslední vteřině dvojnásobné početní výhody měl velkou šanci Dufek, ale proti jeho bombě z první se výtečně přesunul Žajdlík. Znojmo tak nakonec předlouhé oslabení přestálo bez úhony a po dvou třetinách svítilo na světelné tabuli skóre 1:4.

Po sedmi minutách třetí třetiny měli domácí podruhé v zápase šanci hrát dvě minuty se dvěma muži v poli navíc, ani tentokrát to ale snižující trefu nepřineslo. Závěr utkání byl spíše než o hokeji o vylučování, ani jeden z pěti domácích trestů ale Znojmo potrestat nedokázalo, a tak zápas skončil výhrou Orlů 4:1.

Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 181, 2. cena: 012, 3. cena: 019, 4. cena: 042, 5. cena: 010, 6. cena: 172, 7. cena: 139

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...