SHKM Baník Hodonín
Bojovný výkon na favorita nestačil. Baník před fantastickou kulisou podlehl lídrovi ze Znojma
Bojovný výkon na favorita nestačil. Baník před fantastickou kulisou podlehl lídrovi ze Znojma
A-Tým
26.10.2022

Hokejisté Baníku nechali na ledě úplně všechno, na suverénní Znojmo to ale nestačilo. Na první dvě trefy hostů odpověděl na konci první části Jan Matějka a po dvaceti minutách bylo skóre 1:2. Ve druhé části se ale lámal chleba. Baník měl k dispozici dlouhou přesilovku, ve které ale udeřili naopak dvakrát hosté a po dvou třetinách ztráceli Hodonínští už tři trefy. Poslední část už žádnou gólovou akci nenabídla, a tak Baník v utkání, které mělo skvělou diváckou kulisu, podlehl vedoucímu týmu tabulky 1:4, přesto si oba celky po utkání vyslechly od svých příznivců zasloužený potlesk.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
10. kolo, středa 26.10.2022
SHKM Baník Hodonín - HC LERAM Orli Znojmo
HOM
1:4
(1:2, 0:2, 0:0)
ZNO
Branky a nahrávky: 18. Matějka (Sajdl) - 3. Kloz (Šťovíček, Sklenář), 8. Tomáš Svoboda (Adámek, Hruška), 29. Špaček (Mareš, Žajdlík), 30. Sklenář (Šťovíček, Kloz). Rozhodčí: Maťašovský - Bubela, Mikšík. Vyloučení: 9:8, navíc Tejnor (ZNO) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Střely: 17:35. Diváci: 1090. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Dolíška (Zollpriester) - Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Němec, Rauš, Kališ - Sajdl (C), Matějka, Medek - Krejčiřík, Peš, Janás - Dufek, Charvát M., Huňady J. - Krejčí, Štědrý, Bartes. Trenér: Radko Křivinka.
Žajdlík (Groh) - Kloz, Jenáček, Tejnor (A), Mareš, Zukal, Stránský - T. Svoboda (C), Hruška (A), Adámek - Sklenář, Šťovíček, Špaček - Havlát, Köver, Nižnikov - Pigl, Remta. Trenér: Jiří Beroun.

Komentář k zápasu


Trenéři Křivinka a Vyrůbalíkem museli před zápasem řešit marodku ve svém týmu. Nemoci a zranění nepustily do zápasu obránce Kučeru a útočníky Popelku s Hložánkem. Jejich místa na křídlech druhé a třetí formace zaujali z B-týmu alternující David Janás a také teprve sedmnáctiletý Jiří Huňady.

Baník začal odvážně a první desítky vteřin patřily zeleno-černým, jenže na druhé straně se ujala hned první střela Znojma na branku a po dvou a půl minutách a dorážce Vojtěcha Kloze vedli Orli 1:0. V sedmé minutě dostal až příliš moc prostoru kapitán Znojma Tomáš Svoboda a na jeho střelu do šibenice byl Dolíška krátký. Sedm minut před přestávkou měl zatím největší šanci Baníku ve hře čtyř proti čtyřem Rauš, se zakončením hodonínského zadáka z těžké pozice si ale Žajdlík poradil.

Velmi slušně zaplněné tribuny hodonínského zimního stadionu si ale v první třetině přeci jen mohly zakřičet „gól“. V osmnácté minutě zapomněla obrana Orlů na Jana Matějku, který svůj samostatný nájezd proměnil mazáckým blafákem. Následně měli Znojemští k dispozici přesilovku, ale skóre 1:2 se do přestávky nezměnilo.

Před polovinou utkání byl hlavním sudím Maťašovským odeslán do kabin hostující Tejnor, který zbytečně píchl protihráče špičkou hole a Baník měl před sebou dlouhou, celkem sedmiminutovou přesilovku. Jenže ta se zelenočerným vůbec nepovedla. Nejprve Orli ujeli dva na jednoho a Marek Špaček vstřelil třetí branku hostů, hned v následujícím střídání potrestal riskantní rozehrávku Baníku Dominik Sklenář a najednou to bylo o tři góly.

Střelec čtvrté znojemské branky slavil svou trefu hodně emotivně, za což byl vykázán na trestnou a Baník hrál dlouhou přesilovku pět na tři. Na hokejkách zeleno-černých ale chyběl větší klid. Až v poslední vteřině dvojnásobné početní výhody měl velkou šanci Dufek, ale proti jeho bombě z první se výtečně přesunul Žajdlík. Znojmo tak nakonec předlouhé oslabení přestálo bez úhony a po dvou třetinách svítilo na světelné tabuli skóre 1:4.

Po sedmi minutách třetí třetiny měli domácí podruhé v zápase šanci hrát dvě minuty se dvěma muži v poli navíc, ani tentokrát to ale snižující trefu nepřineslo. Závěr utkání byl spíše než o hokeji o vylučování, ani jeden z pěti domácích trestů ale Znojmo potrestat nedokázalo, a tak zápas skončil výhrou Orlů 4:1.

Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 181, 2. cena: 012, 3. cena: 019, 4. cena: 042, 5. cena: 010, 6. cena: 172, 7. cena: 139

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...