SHKM Baník Hodonín
Baník po skvělém týmovém výkonu veze z ledu favorizovaného Vyškova tříbodové vítězství!
Baník po skvělém týmovém výkonu veze z ledu favorizovaného Vyškova tříbodové vítězství!
A-Tým
19.10.2022

Hodonínští hokejisté vyhráli druhé utkání v řadě, po domácím dvoubodovém triumfu nad Kopřivnicí tentokrát přivezl Baník body z venku, z horkého ledu dalšího druholigového nováčka z Vyškova. Domácí tým v utkání vedl 1:0 a 2:1, Drtiči ale ve druhé části duel otočili na svou stranu a v poslední dvacetiminutovce své vedení navýšili až na konečných 6:3. Dvakrát se za zeleno-černé trefil Aleš Dufek, po jedné trefě přidali Robin Medek, Jakub Sajdl, Jan Matějka a Petr Peš. Ondřej Dolíška pomohl ke třem bodům rovnými třiceti zákroky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
8. kolo, středa 19.10.2022
Hokej Vyškov - SHKM Baník Hodonín
VYM
3:6
(1:1, 1:2, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 15. Romančík (Blaha, Mikulík), 22. Čuřík (Mikulík, Blaha), 60. Studený – 17. Medek (Krejčiřík), 29. Sajdl (Matějka, Billa), 35. Dufek (Charvát, Krejčiřík), 43. Dufek (Šmach, Charvát), 54. Matějka (Medek), 57. Peš (Billa, Kališ). Rozhodčí: Šutara - Gančarčík, Hladík. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Střely: 33:34. Diváci: 227. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:6, 3:6.
Micka (Šarman) - Vosátko, Blaha, Studený, Hefka, Mikulík, Holemý, Hohl - Kořenek, Sebera, Weintritt - Čejka, Janeček, Tomajko - Čuřík (C), Vašíček, Romančík - Dobiáš, Komínek (A), Luža. Trenér: Michal Konečný.
Dolíška (Zollpriester) - Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Němec, Billa, Kališ - Sajdl (C), Matějka, Medek - Krejčiřík, Peš, Popelka - Dufek, Charvát, Hložánek - Krejčí, Štědrý, Bartes. Trenér: Radko Křivinka.

Komentář k zápasu

Zápas začal poněkud opatrně. O něco aktivnější byli hokejisté Baníku, kteří si vypracovali i několik zajímavých příležitostí, skóre ale otevřeli domácí. V patnácté minutě hráli domácí přesilovku, Blahovu střelu dokázal Dolíška vyrazit, ale na dorážku Michal Romančíka už byl hodonínský golman krátký. O dvě minuty později už ale bylo vyrovnáno. Také zeleno-černí dostali možnost přesilové hry, ve které pěknou akci sehráli Krejčiřík a zakončující Robin Medek, který se trefil popáté v sezoně.

Na začátku druhé části byl hodně přísně vyloučen Krejčiřík a domácí v přesilovce opět trestali. Mikulíkovu střelu tečoval mezi Dolíškovy betony Jakub Čuřík a Vyškov opět vedl. Hodonínští ale dál bojovali a v devětadvacáté minutě se dočkali zaslouženého vyrovnání. Po rychlém brejku se puk dostal na hůl kapitána Jakuba Sajdla, který zachoval chladnou hlavu a bekhendovým pokusem mezi nohami překonal domácího brankáře.

Na začátku čtyřiatřicáté minuty byl vyloučen domácí Holemý a Baník měl k dispozici druhou přesilovku, kterou stejně jako tu první proměnil v gól. Charvátovu střelu z úhlu vyrazil Micka jen na hůl Aleše Dufka, který puk pohotově dorazil do odkryté části branky. Díky tomu byl po dvou třetinách stav 2:3 z pohledu domácího celku.

Ve třetí minutě poslední části sehráli Hodonínští asi nejhezčí akci zápasu. Po vyhraném buly se puk dostal ke Šmachovi, který křížnou přihrávkou našel přesně Aleše Dufka, který bombou z první nedal Mickovi žádnou šanci. Sedm minut před třetí sirénou se pak po sporném střetu s protihráčem na obranné modré dostal do brejku Jan Matějka. Zkušený forvard procedil kotouč skrze Mickovy bety až za brankovou čáru a Baník vedl už o tři branky.

Tři a půl minuty před koncem třetí třetiny dal punc na dnešní nečekané, ale o to zaslouženější vítězství Baníku Petr Peš, kterého domácí obrana nechala ve hře čtyř proti čtyřem před brankou zcela osamoceného a na jeho teč Billovy přihrávky neměl Micka nárok. Domácí pak v poslední minutě díky přesné střele Adama Studeného už jen korigovali na konečných 6:3 pro zeleno-černé.

Ti mohl po zápase oslavit první tříbodové vítězství se svými fanoušky, kteří je odměnili zaslouženým potleskem. Baník po dnešním vítězství poskočil v tabulce o jednu příčku na deváté místo. V dalším kole čeká Křivinkovu partu dlouhá cesta do Opavy. Se Slezanem se Baník utká v sobotu 22. října od 17:00 hodin.

Ohlasy trenérů

Michal Konečný (Vyškov):
Chtěl bych pogratulovat soupeři, který předvedl perfektní bojovný a kolektivní výkon. Já jsem s tím tak nějak počítal, bohužel hráče jsem nepřesvědčil dostatečně o tom, že to bude těžký zápas. Přistoupili jsme k tomu katastrofálně. Jsem hrozně naštvaný, protože máme mladé kluky, kteří si po pár vítězstvích začali myslet, že to půjde samo. Takhle se prostě nebojuje. Z naší strany tam nebylo nic. Musíme se vrátit zpátky k tomu, co jsme hráli - důraz, bruslení, pohyb. Dnes jsme si mysleli, že vyhrajeme v tréninkovém tempu, a to prostě nejde.

Radko Křivinka (Hodonín):
Kluci si za dnešní perfektní bojový výkon zaslouží velkou pochvalu. Hráli jsme proti velice kvalitnímu týmu a myslím si, že dnes rozhodlo větší srdce a větší touha našich kluků. Konečně jsme se také probudili v ofenzivě a konečně nám tam taky spadly nějaké branky. Věřím a doufám, že nás to nakopne do dalších zápasů. Chtěl bych poděkovat i našim fanouškům, kteří za námi do Vyškova přijeli a byli po celý zápas hodně slyšet a hnali nás dopředu!

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...