SHKM Baník Hodonín
Ani 57 střel k bodům nepomohlo, zápas s Velkým Meziříčím rozhodly přesilovky
Ani 57 střel k bodům nepomohlo, zápas s Velkým Meziříčím rozhodly přesilovky
A-Tým
12.10.2022

Nejde to. Baník potřetí za sebou vstřelil jen jednu branku a nadále čeká na první druholigové vítězství. Hodonínskému celku nestačilo 57 střel, nedařily se přesilovky a dnes Drtičům nešlo ani doposud bezchybné oslabení. Horáci využili tři ze šesti nabídnutých přesilovek, zatímco Baník potrestal jen jednu z devíti početních výhod. SHKM tak po dnešku kleslo na poslední příčku tabulky východní skupiny 2. ligy.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
6. kolo, středa 12.10.2022
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
1:3
(0:0, 0:2, 1:1)
VEM
Branky a nahrávky: 36. Krejčiřík (Dufek, Škápik) - 30. Oščádal (Ambrož, Slabý), 43. Švejda (Ambrož), 47. Křenek (Ambrož, Oščádal). Rozhodčí: Vaněk - Kučera, Peluha. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Střely: 57:20. Diváci: 725. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Holík (Dolíška) - Šmach, Kučera, Škápik (A), Rauš, Polesný (A), Kališ, Němec - Sajdl (C), Peš, Hložánek - Krejčiřík, Dufek, Popelka - Matějka, Charvát, Medek - Bartes, Štědrý, Krejčí. Trenér: Radko Křivinka.
Slavíček (Juda) - Vlašín (A), Sedláček, Švejda, Ambrož (C), Buchal, Slabý, Trnka - Dupljaku, Oščádal, Škvrně, Juráň, Burian, Vedral, Maštera, Strnad, Křenek (A), Nesvadba, Doležal, Střecha. Trenér: Jozef Zavadil.

Komentář k zápasu


Baník měl od prvního buly viditelně víc ze hry, ale převaha zeleno-černých byla pouze platonická. Svěřencům trenéra Křivinky nebyla nic platná ani jasná střelecká převaha. Pokusům z hodonínských holí chyběla větší přesnost, a i proto skončila první třetina bezbrankovým skóre, přes to, že Baník svého soupeře přestřílel 20:7.

Podobně to bylo i ve druhé části. Baník se snažil, ale nešlo to. Všechny střelecké pokusy končily na Slavíčkovi. Skóre se poprvé měnilo minut před polovinou utkání, kdy si v přesilovce najel do střelecké pozice Vladimír Oščádal a ranou na vzdálenější tyč otevřel gólový účet dnešního utkání.

Baník srovnal také v početní výhodě. Dufkovu ránu tečoval na brankovišti stojící Vojtěch Krejčiřík mimo dosah soupeřova brankáře a v šestatřicáté minutě bylo vyrovnáno.

Přesilovky dnes rozhodovaly. Jak se nakonec ukázalo, vítěznou branku vstřelil tři minuty po začátku poslední části Jan Švejda - jak jinak než v početní výhodě. Meziříčský zadák propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Holíka. V sedmačtyřicáté minutě hráli Horáci opět s jedním mužem na ledě navíc a po dorážce Davida Křenka se hostující střídačka mohla z gólu radovat potřetí.

Zeleno-černí se v závěru snažili, pálili ze všech pozic, ale Slavíčkova branka zůstala hodonínským hráčům zakletá. Baník tak prohrál důležitý souboj s Velmezem 1:3 a propadl se na poslední místo tabulky.

Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 112, 2. cena: 066, 3. cena: 047, 4. cena: 086, 5. cena: 015, 6. cena: 027, 7. cena: 048


Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...