SHKM Baník Hodonín
Čekání na body trvá, Baník nezvládl domácí duel s Valmezem a vysoko prohrál
Čekání na body trvá, Baník nezvládl domácí duel s Valmezem a vysoko prohrál
A-Tým
1.10.2022

Jestliže ve středečním utkání zradila hodonínské hokejisty efektivita, dnes jim hokejky i brusle svazovala viditelná nervozita. Stejně jako proti Žďáru Baník brzy ztrácel dvě trefy. Do konce první části se podařilo zeleno-černým díky gólu Petra Peše snížit, druhá část ale patřila hostům. Ti postupně navyšovali svůj náskok až na 5:1 a Baník po dvou třetinách ztrácel už čtyři branky. V polovině poslední části přidal druhou trefu domácích Robin Medek, víc už ale Bobři hodonínským střelcům nepovolil. Baníku nepomohla ani střelecká převaha.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
3. kolo, sobota 1.10.2022
SHKM Baník Hodonín - HC Bobři Valašské Meziříčí
HOM
2:5
(1:2, 0:3, 1:0)
VAM
Branky a nahrávky: 14. Peš (Šmach), 51. Medek (Charvát, Kališ) – 11. Holiš (Vavřík), 11. Báchor (Liss), 22. Kozubík (Báchor, Vávra), 27. Kozubík (Pětník, Báchor), 32. Andris (Křivohlávek, Holiš). Rozhodčí: Čech - Jurčík, Peluha. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 37:29. Diváci: 741. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5.
Dolíška (27. Holík) - Polesný (A), Šmach, Škápik (A), Němec, Kučera, Kališ, Běhůnek V. - Sajdl (C), Peš, Hložánek - Krejčiřík, Matějka, Popelka - Dufek, Charvát, Medek - Bartes, Štědrý, Krejčí. Trenér: Radko Křivinka.
Sachr (Slovák) - Liss, Ďurkáč, Gabrhelík, Sviták, Báchor, Holiš, Kamas - Bachánek, Stodůlka, Martinec, Vavřík, Andris, Kozubík, Vávra (A), Fencl, Tarnoczy, Pětník, Kuchařík, Křivíhlávek (C). Trenér: Lukáš Plšek.

Komentář k zápasu


Hokejisté SHKM se museli v utkání s Valmezem obejít bez obránce Davida Rauše, kterého do utkání nepustila nemoc. V pozici sedmého beka tak byl do zápasu připraven osmnáctiletý Viktor Běhůnek. Do branky se postavil Ondřej Dolíška a na křídlo první formace Jakub Sajdl, jehož zranění ze závěru zápasu s Plameny se nakonec naštěstí neukázalo jako vážné.

Ráz utkání hodně ovlivnila polovina první dvacetiminutovky, ve které se hostům podařilo dvakrát během šestapadesáti vteřin dostat kotouč do hodonínské branky. Nejprve do šibenice zaplula nenápadná střela Tomáše Holiše, o chvíli později prostřelil Dolíšku přízemní ranou mezi betony Stanislav Báchor.

Baník snížil ve čtrnácté minutě, když v končící přesilovce propálil Sachra z hranice levého kruhu rozjetý Petr Peš. Vstup do prostřední části ale vyšel lépe Bobrům, kterým vrátil dvoubrankový náskok po individuální akci David Kozubík. Ten samý hráč se zapsal podruhé mezi střelce v polovině sedmadvacáté minuty, když byl nejblíž dorážce Pětníkovy střely.

Čtvrtý inkasovaný gól byl poslední pro Dolíšku, kterého za stavu 1:4 střídal Holík. Hodonínský náhradník udržel čisté konto jen necelých pět minut, než jej překonal Tomáš Andris. Zeleno-černí tak po dvou třetinách ztráceli na svého soupeře už čtyři branky.

Snaha se Baníku upřít nedala, ale na hokejkách domácích hráčů byla viditelná nervozita. Přesto se zeleno-černým podařilo v polovině závěrečné dvacetiminutovky snížil, když se k dorážce Charvátovy střely dostal nejdříve Robin Medek a autor první druholigové trefy v historii SHKM přidal svůj druhý gól ve druhém duelu.

Víc už ale hosté Baníku nepovolil a zejména díky povedené první polovině utkání si Bobři odvezli ze Slovácka všechny body domů na Valašsko.

Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 020, 2. cena: 066, 3. cena: 006, 4. cena: 136, 5. cena: 157, 6. cena: 170, 7. cena: 130

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...