SHKM Baník Hodonín
Jsme ve finále! Baník veze z Boskovic třetí bod a postupuje do finále, v něm se střetne s Kroměříží
Jsme ve finále! Baník veze z Boskovic třetí bod a postupuje do finále, v něm se střetne s Kroměříží
A-Tým
4.3.2022

Baník jel do Boskovic s mečbolem a jistotou, že v případě dnešní výhry postoupí po třech letech znovu do finále Krajské ligy. A to se také podařilo. Po bezbrankové první třetině šli hosté dvěma slepenými góly Charváta a Sajdla na začátku druhé části do trháku. Domácí v polovině utkání snížili, ale Polesný v závěru prostřední periody vrátil Baníku dvoubrankový náskok. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky se pak podruhé v zápase trefil Charvát, a jelikož to byla poslední gólová střela dnešního zápasu, zvítězil Baník v Boskovicích 4:1 a postupuje po vítězství 3:1 na zápasy do finále. V něm se hodonínští hokejisté utkají s Kroměříží, která 3:1 na zápasy porazila a vyřadila favorizovaný Uherský Ostroh.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF4, pátek 4.3.2022
SKMB Boskovice - SHKM Baník Hodonín
BOS
1:4
(0:0, 1:3, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 32. Jurča (Krejčiřík, Strýček) – 25. Charvát (Polák, Dufek M.), 26. Sajdl (Směřička), 38. Polesný (Sajdl, Vaškovič), 41. Charvát (Polák, Dufek M.). Rozhodčí: Honza, Kohoutek – Nechvátal, Tichý. Vyloučení: 8:10, navíc Benýšek (BOS) 5+OK, Polesný (HOM) 5+OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely: 26:30. Diváci: 278. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4. Konečný stav série: 1:3.
Alexa (Huzlík) – Beneš, Pekr, Korvas, Krejčiřík, Strýček (C) – Plitko, Karný (A), Sekanina, Kaukič, Šmíd, Benýšek (A), Pelikán, Boček, Jurča. Trenér: Tomáš Karný.
Zollpriester (Chvátal) – Směřička, Polesný, Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Crlík, Rýpar – Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič – Charvát, Dufek A., Polák – Sedlák, Konečný, Hoza – Venclík, Pospíšil, Jajcay. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Hosté přijeli do Boskovic se čtyřmi kompletními formacemi, to domácí, stejně jako v neděli v Hodoníně, nedali dohromady ani tři pětky. V brance Minervy nastoupil opět Tomáš Alexa, hodonínské brankoviště hájil Jakub Zollpriester.

A oba maskovaní muži byli hlavními postavami první dvacetiminutovky, ve které se necelé tři stovky diváků žádné gólové trefy nedočkali. A oproti předchozím zápasům v úvodní třetině nevrzala moc ani vrátka na trestných lavicích. Jediným vyloučeným byl už v první minutě hodonínský Zlámal.

Druhou třetinu zahájili domácí vyloučením Krejčiříka, které však Baník nepotrestal. Druhou nabídnutou početní výhodu v polovině pětadvacáté minuty už ale hosté přetavili v první gól dnešního zápasu. Střeleckou listinu načal navrátilec do sestavy SHKM Matěj Charvát. Hned v dalším střídání se hodonínská střídačka mohla radovat z druhé gólové trefy, 51 vteřin po prvním gólu zeleno-černých překonal Alexu Jakub Sajdl.

Baník pak hrál de-facto šest minut v kuse v oslabení, což domácí využili ke vstřelení snižující branky. V čase 31:28 se trefil nejlepší domácí střelec Petr Jurča. Do konce druhé části si ale hodonínští hokejisté vzali dvoubrankový náskok zpět. Dvě a půl minuty před přestávkou propálil domácího brankáře David Polesný.

Domácí šli do poslední třetiny se záměrem dostat se na dostřel a pokusit se vrátit ještě sérii na hodonínský led. Tyto plány se ale zbortily hned po pětadvaceti vteřinách třetí dvacetiminutovky. Baník dohrával v úvodu závěrečného dějství přesilovku, kterou proměnil ve čtvrtý přesný zásah zeleno-černých svou druhou dnešní a v playoff už šestou trefou Matěj Charvát.

Čtvrtá branka Baníku odpor Minervy definitivně zlomila. Domácí se ještě pokusil „nakopnout“ Benýšek, který vyprovokoval bitku, když začal škrtit hodonínského kapitána. Domácí borec se pak ale místo souboje, vlastně už tradičně, zbaběle schovával.

Baník si v klidu hlídal tříbrankový náskok. Závěr utkání ještě přinesl několik vyloučení na obou stranách, na vítězství a postupu zeleno-černých barev se ale už nic nezměnilo. Baník si po třech letech opět zahraje finále Krajské ligy, v němž jej vyzvou hokejisté Kroměříže.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Semifinálová série byla hodně vyhrocená, napjatá. My jsme si po prvním zápase možná trochu mysleli, že už to půjde samo. Ale Boskovice nás u nich ve druhém utkání přehrály a svou tvrdou hrou nám to hodně znepříjemnily. Proto jsme museli vytáhnout eso, které jsme měli v rukávu - a tím byl Hozič. Po jeho příchodu se hra změnila. On nic nevypustí, je to bojovník, a chce za každou cenu vyhrát a nechá na ledě všechno, což i předvedl a strhl sebou celý tým a já mu za to děkuji. Doma jsme to soupeři oplatili stejnou mincí, dostali naloženo a těžký zápas jim sebral strašně moc sil. Třetí zápas byl rozhodující. Dnešní zápas byl z naší strany něco jiného než druhé utkání série. Pokračovali jsme ve stejné hře a taktice, jakou jsme předváděli doma a vyplatilo se to. Jsme tam, jsme ve finále! Chtěl bych vyzvednout Coolpika, který čapal neskutečně. A právem dostal helmu, nejen za dnešek, ale za celou sérii. A chtěl bych poděkovat našim fanouškům, ať už za dnešek, že za námi přijeli a udělali nám domácí atmosféru, tak hlavně za to, co předváděli při domácích zápasech. Doufám, že na finále pokoříme v hledišti magickou tisícovku.

Tomáš Karný (Boskovice):
Nejdříve bych chtěl poblahopřát Hodonínu k postupu do finále, už v létě byl tým poskládán na to, aby soutěž vyhrál a zatím roli favorita plní. Co se týká našeho mužstva, chtěl bych klukům poděkovat, jak semifinále odehráli. Dřeli, bojovali a myslím si, že to Hodonínu udělali docela těžké. Bohužel, a je to už obehraná písnička, trochu jsme v sérii doplatili na náš velmi úzký kádr. Abyste mohli být v playoff úspěšní, potřebujete minimálně dvě výborné pětky, které dokáží zápasy rozhodovat. Nám se bohužel ve čtvrtfinále z druhé pětky zranili klíčoví hráči – obránce Luboš Rosendorf a centr Jan Hasoň, k tomu křídlo Tomáš Buhaj odehrál kvůli pracovním povinnostem u Orlů Znojmo jen jedno utkání. Tím se druhá pětka rozpadla, navíc s pěti obránci nebylo možné udržet stabilně pohromadě nejúdernější první formaci. Nakonec problémy se skládáním sestavy došly tak daleko, že jsem musel po třech letech a bez tréninku nastoupit i já. A když máte užší kádr a někteří hráči mají icetime přes 30 minut, přichází únava a z toho vyplívající větší počet faulů. Ve 4 utkáních jsme dostali 19 branek z toho 12 bylo v oslabení, tohle je také jeden z faktorů, proč jsme neuspěli. Oproti tomu proti nám stál soupeř, který měl 4 kompletní pětky, a když jsme přijeli na třetí zápas, stáli na buly další dva nový hráči. Znovu chci však klukům poděkovat za výkon, myslím, že jsme dnes ještě za stavu 1:2 žili, bohužel poté jsme chybovali, inkasovali na 1:3 a pak už nenašli síly se do utkání vrátit. Chtěl bych poděkovat i našim fanouškům za výbornou podporu, a koneckonců i fanouškům Hodonína, všichni dohromady vytvořili na stadionů perfektní atmosféru. Naše příznivce chci pozvat na poslední utkání sezóny, kdy se utkáme v zápase o konečné třetí místo s týmem Uherského Ostrohu. (zdroj skmb.cz)

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...