SHKM Baník Hodonín
Po dvou zápasech je semifinále srovnáno, Boskovice oplatily Baníku porážku na vlas stejným výsledkem
Po dvou zápasech je semifinále srovnáno, Boskovice oplatily Baníku porážku na vlas stejným výsledkem
A-Tým
25.2.2022

Semifinálová série Baník vs. Minerva je vyrovnána. Hokejisté SHKM po středečním domácím vítězství vyrazili k odvetě na boskovický stadion, dnešní zápas ale vyšel lépe soupeři. Minerva využila domácího prostředí a střelecké formy dua Boček – Jurča, které se na výhře 5:2 podílelo celkem čtyřmi góly. Baník pohořel na využívání šancí a přesilovek. Série se za stavu 1:1 stehuje zpět na hodonínský led, kde bude už v neděli 27. února od 17:00 hodin pokračovat třetím zápasem.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF2, pátek 25.2.2022
SKMB Boskovice - SHKM Baník Hodonín
BOS
5:2
(2:0, 3:1, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 4. Boček (Strýček, Jurča), 17. Jurča (Boček), 30. Boček (Kaukič, Strýček), 36. Jurča (Kaukič, Boček), 38. Pelikán (Krejčiřík) – 34. Polák (Dufek M.), 60. Vaškovič (Peš). Rozhodčí: Kohoutek, Maršálek – Jurčík, Tkáč. Vyloučení: 10:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Střely: 35:52. Diváci: 218. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:2. Stav série: 1:1.
Alexa (Huzlík) – Beneš, Pekr, Korvas, Krejčiřík, Strýček (C) – Sekanina, Pelikán, Jurča, Šmíd, Benýšek (A), Buhaj, Boček, Hrazdil, Kaukič, Karný (A). Trenér: Tomáš Karný.
Zollpriester (41. Chvátal) – Polesný, Crlík, Dufek M., Míkéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Rýpar – Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič – Konečný, Dufek A., Polák – Sedlák, Jajcay, Venclík – Matuškovič, Pospíšil, Filásek. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Hokejisté Baníku odcestovali do Boskovic v podobném složení, ve kterém nastoupili do prvního utkání série. Trenér Kuba se ale musel obejít bez obránce Dominika Směřičky a útočníka Matěje Charváta.

Tentokrát se na gól čekalo jen necelé čtyři minuty. Na konci třetí minuty tahal za záchrannou brzdu Vyrůbalík a Minerva měla brzy k dispozici přesilovku. Tu po necelé minutě využil šťastnou trefou ze vzduchu Jan Boček a Boskovice šly záhy po začátku do vedení.

V polovině první části měli výhodu přesilovky i hosté, ale Benýškovo vyloučení zůstalo nepotrestáno. Domácí o chvíli později přežili další oslabení a v sedmnácté minutě naopak sami podruhé udeřili. Dvoubrankový náskok zajistil domácímu týmu přesnou ranou pod břevno Petr Jurča. A jelikož žádná z hostujících příležitostí gólem neskončila, byl po dvaceti minutách stav 2:0 pro Boskovice.

Chvíli po změně stran šli domácí do čtyři, ani třetí početní výhodu se ale zeleno-černým nepodařilo proměnit ve snižující trefu. Naopak domácí i druhou nabídnutou šanci hrát s jedním mužem v poli navíc zúročili. V polovině zápasu, kdy v na trestné lavici seděl Polesný, navýšil vedení Boskovic na tři góly opět Jan Boček.

V polovině čtyřiatřicáté minuty se také Baník konečně dočkal gólové střely. Autorem snižující trefy byl Tom Polák, který v přesilovce snížil na 1:3 z hodonínského pohledu. Radost ze snižující branky ale hostům moc dlouho nevydržela. Tříbrankový náskok vrátil Minervě po minutě a půl po Polákově gólu druhým dnešním přesným zásahem Petr Jurča.

A v osmatřicáté minutě bylo ještě hůř. V čase 37:40 přidal pátou branku domácích Aleš Pelikán a Boskovičtí po dvou třetinách vedli 5:1. Do závěrečné části nastoupil do brankoviště Baníku poprvé v letošním playoff Jaroslav Chvátal, který se tak postavil proti svým bývalým spoluhráčům. Hodonínská obrana už v poslední třetině neinkasovala, domácí si ale náskok zkušeně hlídali.

V poslední minutě hosté už jen přesilovkovou trefou Ľubomíra Vaškoviče korigovali výsledek na konečných 5:2 pro Boskovice. Po dvou odehraných zápasech je série vyrovnána na 1:1 a je jasné, že se oba týmy do Boskovic za týden ještě jednou vrátí. Ještě předtím ale Baník a Minervu čeká třetí semifinálová bitva. Ta je na programu už v neděli 27. února od 17:00 na hodonínském Zimním stadionu Václava Nedomanského.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...