SHKM Baník Hodonín
Baník s podporou osmi stovek skvělých fanoušků porazil Minervu a zapisuje první semifinálový bod
Baník s podporou osmi stovek skvělých fanoušků porazil Minervu a zapisuje první semifinálový bod
A-Tým
23.2.2022

První semifinálová bitva je za námi. Hodonínští hokejisté si v prvních dvou třetinách vypracovali díky přesilovkovým trefám Róberta Mikésky a Ľubomíra Vaškoviče dvoubrankový náskok, který ale Boskovičtí dokázali během šesti minut v poslední třetině smazat. Závěr prvního semifinále ale patřil domácímu týmu. Vítěznou branku vstřelil v polovině poslední třetiny Martin Vyrůbalík, pojistku v přesilovce přidal David Polesný a vítězství pak při boskovické powerplay stvrdil Aleš Dufek. Radost z dnešního vítězství ovšem kazí vážné (a nutno dodat, že nezaviněné) zranění Matěje Charváta. Jarvis, drž se, jsme s Tebou!

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF1, středa 23.2.2022
SHKM Baník Hodonín - SKMB Boskovice
HOM
5:2
(1:0, 1:0, 3:2)
BOS
Branky a nahrávky: 18. Mikéska (Dufek A.), 24. Vaškovič (Peš, Sajdl), 51. Vyrůbalík (Jajcay), 56. Polesný (Dufek A.), 59. Dufek A. (Mikéska) — 41. Kaukič (Boček, Krejčiřík), 47. Kaukič (Jurča, Boček). Rozhodčí: Šico, Škrobák — Halás, Šobáň. Vyloučení: 4:10. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Střely: 41:24. Diváci: 824. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2. Stav série: 1:0.
Zollpriester (Chvátal) — Polesný, Crlík, Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal — Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič — Charvát, Dufek A., Polák — Sedlák, Konečný, Venclík — Matuškovič, Pospíšil, Jajcay. Trenér: Michal Kuba.
Alexa (Huzlík) — Strýček (C), Pekr, Rosendorf (A), Korvas, Beneš, Krejčiřík — Benýšek, Ondráček, Boček, Kaukič, Šmíd, Pelikán, Buhaj, Sekanina, Hrazdil, Jurča. Trenér: Tomáš Karný.

Komentář k zápasu

První semifinálové utkání začaly oba celky velmi opatrně a začátek zápasu byl hodně rozkouskovaný častými přerušeními. Postupně se ale zejména hodonínští hokejisté začali osmělovat, na branku Boskovic mířila jedna střela za druhou, ale dlouho se žádná z nich ne a ne ujat. Až v závěru první dvacetiminutovky se domácím podařilo odčarovat kouzlo boskovického brankáře. V osmnácté minutě, kdy byl na trestné lavici hostující kapitán Strýček, vymetl pavučiny v pravé horní šibenici Alexovy svatyně Róbert Mikéska.

Drtiči svého soupeře v první třetině přehráli a přestříleli 18:6, na světelné tabuli ale po dvaceti minutách svítilo skóre „jen“ 1:0. Ve druhé třetině Baník dál pozorně bránil, hosté se už ale začali pomalu také osmělovat. Gól ale padl opět do boskovické brány. A opět to byla přesilovková trefa. A opět na trestné lavici seděl kapitán Minervy Strýček.

Na konci povedené kombinace první formace SHKM byl zakončující Ľubomír Vaškovič, který krásným manévrem vykoupal Alexu a zajistil domácím hokejistům dvoubrankový náskok. Až pak se o slovo přihlásili i hosté. Bočkova nebezpečně dorážka v polovině zápasu skončila k radosti domácího publika jen na boční síti. O chvíli později jen Benýšek úplně sám na Zollpriestera, hodonínský golman ale blafák boskovického útočníka skvěle přečetl. Po dvou třetinách tak odcházely oba celky do kabin za stavu 2:0 pro Baník.

Do poslední dvacetiminutovky šli domácí v oslabení, v jeho závěru se hosté dočkali snižující trefy. Ne úplně typickou přesilovkovou akcí, na jejíž konci byl Lukáš Kaukič, hosté z ničeho nic snížili na rozdíl jediné branky. Snižující trefa hosty nakopla a obrana Baníku byla v následujících střídáních nejednou pod tlakem. Z něj na začátku sedmačtyřicáté minuty nakonec vyplynulo vyrovnání, o které se postaral opět Lukáš Kaukič.

Baník se ale oklepal, a i za pomoci skvělého publika začal opět přebírat taktovku. V padesáté minutě se více než osm stovek fanoušků mohlo radovat potřetí, když vysoké nahození Martina Vyrůbalíka od modré čáry zapadlo přesně za levou Alexovu tyčku. Baník tedy znovu vedl. O pět minut později se domácím podařilo potřetí v zápase využít přesilovku, tentokrát se ujala střela Davida Polesného, která mezi nohami boskovického golmana proletěla až do branky.

Hosté to v závěru zkusili bez brankáře, risk jim ale nevyšel. Róbert Mikéska vybojoval puk a upaloval s ním na bránu, místo střely ale ještě přihrál Aleši Dufkovi, který gólem do prázdné brány zpečetil dnešní vítězství.

Radost z něj kazí jen smolné a nezaviněné zranění Matěje Charváta, kterého hráč soupeře nešťastně a nezaviněně trefil pukem do obličeje. Za celou kabinu i všechny fanoušky přejeme Jarvisovi, aby byl co nejdřív v pořádku!

Semifinálová série pokračuje už v pátek 25. února, kdy se stěhuje na boskovický stadion. Utkání začíná v 18:00 hodin.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...