SHKM Baník Hodonín
V Kroměříži dnes rozhodla už první polovina zápasu, Baník na závěr roku bez bodů
V Kroměříži dnes rozhodla už první polovina zápasu, Baník na závěr roku bez bodů
A-Tým
18.12.2021

Poslední utkání roku 2021 nezastihlo hokejisty A-týmu SHKM v nejlepším rozpoložení. V Kroměříži dnes rozhodovala střelecká produktivita. Zatímco domácí Hanáci na deset gólů spotřebovali 30 střel, hosté z 34 střeleckých pokusů vytěžili jen tři přesné zásahy. Baník utrpěl druhou nejvyšší porážku ve své historii, z Kroměříže si odváží debakl 10:3.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
16. kolo, sobota 18.12.2021
HK Kroměříž - SHKM Baník Hodonín
HKK
10:3
(2:0, 4:3, 4:0)
HOM
Branky a nahrávky: 1. Zavřel (Jelínek, Vávra), 4. Holík (Matějka), 26. Světlík (Hubík, Matějka), 29. Opravil (Vávra, Nesrsta), 30. Světlík (Šťastný), 32. Světlík (Holík), 47. Šťastný (Jergl, Světlík), 49. Matějka (Světlík, Jergl), 57. Opravil (Jelínek), 58. Hubík – 22. Sajdl (Polesný, Peš), 38. Polesný (Vaškovič, Polák), 39. Mikéska (Polák). Rozhodčí: Goňa T. – Kociňák, Wesley. Vyloučení: 4:12, navíc Zavřel a Holík (oba KRO) 5+OK. Využití: 4:3. V oslabení: 0:0. Střely: 30:34. Diváci: 39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:3, 10:3.
Fajgl (Strašák) – Holík, Jergl, Šťastný, Nesrsta, Opravil, Vávra, Štěrba – Jelínek (A), Světlík, Dufek O., Matějka (A), Laciga, Blinka, Hubík (C), Knápek, Morev, Zavřel. Trenér: Zdeněk Bečka.
Chvátal (29. Luner) – Dufek M., Mikéska, Polesný, Charvát, Zlámal – Venclík, Dufek A. (A), Polák – Sajdl (A), Peš (C), Vaškovič – Jajca, Konečný, Sedlák – Matuškovič, Šenk. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Hodonínským vůbec nevyšel vstup do zápasu. Už na konci první minuty lovil Jaroslav Chvátal puk ze své branky, když jej překonal Patrik Zavřel. Na začátku čtvrté minuty šel za katr hodonínský obránce Polesný a Hanáci přesilovku bleskově využili, tentokrát se trefil Karel Holík. Začátek zápasu jakoby předznamenal zbytek utkání. Baníku to dnes nešlo.

Na konci první dvacetiminutovky mazal předčasně do sprch autor první dnešní branky Zavřel, který obdržel trest na pět minut a do konce utkání za zásah do hlavy a krku, který navíc proběhl zcela mimo hru. Hodonínští ta měli na začátku druhé dvacetiminutovky k dispozici tříminutovou přesilovku. Tu přetavil v čase 21:21 ve snižující trefu Jakub Sajdl. Naděje hostů na vyrovnání ale brzy pohasla.

V pětadvacáté minutě totiž vrátil domácímu týmu dvoubrankový náskok Lukáš Světlík. A o další tři minuty nato po střele Dominika Opravila v přesilovce už domácí vedli 4:1. Po tomto gólu vystřídal Chvátala v hodonínském brankovišti Luner, ale ani on dlouho čisté konto neudržel. Po sedmdesáti vteřinách vystřídavšího hodonínského brankáře překonal svým druhým gólem v utkání Lukáš Světlík.

Šestiminutovku hrůzy pak na konci dvaatřicáté minuty završil šestý přesný zásah Hanáků. Hattrick další využitou přesilovkou zkompletoval Lukáš Světlík a v polovině utkání tak Baník prohrával v Kroměříži už 6:1. Pět minut před druhou pauzou domácí podruhé v zápase inkasovali vyšší trest. Tentokrát se musel předčasně odebrat do kabin Karel Holík za faul loktem.

Tentokrát hosté dlouhou přesilovku využili dvakrát. Nejprve Fajgla prostřelil David Polesný, přesně minut před koncem prostřední periody vykřesal hostující střídačce jiskřičku naděje další zadák Róbert Mikéska. Po čtyřiceti minutách tak byl na kroměřížském zimním stadionu stav 6:3 pro domácí tým.

Zázračný obrat se ale v poslední třetině nekonal. Den otevřených dveří v hodonínské defenzivě totiž pokračoval a Hanáci v závěrečné části přidali další čtyři přesné zásahy. Postupně se do střelecké listiny zapsali Roman Šťastný, Jan Matějka, Dominik Opravil a na konečných 10:3 upravil necelé tři minuty před koncem kapitán Hanáků David Hubík.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní utkání se nám moc nepovedlo. Kroměříž výborně bruslila, bránila a hlavně bojovala. Šla si za vítězstvím od první minuty. Nechci dělat nějaké závěry, ale pokud se někteří hráči nenaučí bránit, hrát na svých pozicích, bojovat, snažit se v tréninku, a hlavně se obětovat, tak nebudeme úspěšní.

Výsledky 16. kola

Blansko - Uh. Ostroh 7:4
Břeclav - Uh. Brod 2:6
Kroměříž - Hodonín 10:3
Boskovice - Uh. Hradiště 6:0
Technika Brno - Brumov-Bylnice 9:1

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...