SHKM Baník Hodonín
Baník zakončil základní část jasným a zaslouženým vítězstvím v Jižanském derby
Baník zakončil základní část jasným a zaslouženým vítězstvím v Jižanském derby
A-Tým
12.2.2022

Před druhou nejvyšší návštěvou sezony a skvělou kulisou zakončili hokejisté Baníku základní část vítězstvím v Jižanském derby. Zeleno-černé poslal do vedení ke konci první třetiny kapitán Petr Peš. V závěru druhé periody navyšoval vedení SHKM Jakub Sajdl a po změně stran zajistil tříbrankový náskok Matěj Charvát. Hosté pak sice v oslabení snížili, ale Baník záhy odpověděl přesilovkovou trefou Michala Venclíka. Pojistku pak svým druhým přesným zásahem a celkem pátým dnešním gólem zeleno-černých přidal o chvíli později Petr Peš. Hosté pak ještě snížili ztrátu, poslední slovo ale měli domácí borci. Na konečných 6:2 pro Hodonín upravil dvě a půl minuty před koncem utkání David Polesný.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
23. kolo, sobota 12.2.2022
SHKM Baník Hodonín - HC Lvi Fosfa Břeclav
HOM
6:2
(1:0, 1:0, 4:2)
BRE
Branky a nahrávky: 16. Peš (Vaškovič, Sajdl), 36. Sajdl (Peš), 45. Charvát (Jajcay), 55. Venclík (Dufek M., Vaškovič), 56. Peš (Směřička, Polesný), 58. Polesný (Peš, Směřička) – 49. Garčic (Göndör), 57. Zajíček (Svoboda). Rozhodčí: Poláček – Kociňák, Goňa L. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely: 36:23. Diváci: 622. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Zollpriester (Chvátal) – Polesný, Směřička, Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Crlík – Peš (A), Sajdl (A), Vaškovič – Charvát, Dufek A., Polák – Sedlák, Konečný, Venclík – Jajcay, Matuškovič, Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Michálek (29. - 29. Dymshakov) – Zugar, Dora, Göndör, Papp (C), Chlubna – Lenkovič, Nešpor, Juránek, Garčic, Zháňal, Průdek, Abazaj, Gabriška, Sedláček, Svoboda, Zajíček. Trenér: Lukáš Hökl.

Komentář k zápasu

Poslední zápas základní části nabídl hodonínským fanouškům v pořadí již sedmé Jižanské derby Baníku se Lvy. Utkání začalo poměrně opatrně a na první gól se čekalo až do šestnácté minuty. Bezgólový stav zlomil až hodonínský kapitán Petr Peš, který zakončil akci celé první hodonínské formace svou dvanáctou sezonní trefou.

Oba týmy i nadále pečlivě bránily, a tak se šest stovek fanoušků na tribunách hodonínského zimního stadionu dočkalo další změny skóre až v závěru druhé periody. Druhou branku domácího mužstva vstřelil Jakub Sajdl, který tak zaokrouhlil počet letošních gólových zápisů na deset. Po čtyřiceti minutách tak odcházely oba rivalové za stavu „jen“ 2:0 pro Baník.

To poslední část byla na góly o poznání bohatší. Na 3:0 pro domácí zvyšoval po pěti minutách hry Matěj Charvát, který pátým gólem v posledních čtyřech zápasech potvrdil dobrou střeleckou formu posledních týdnů. Jedenáct minut před koncem se o slovo přihlásili i hosté, konkrétně Richard Garčic, který ve vlastním oslabení dal svému týmu naději. Jenže Baník žádné drama nepřipustil.

Tříbrankový náskok vrátil hodonínským hokejistům v přesilové hře svým třetím letošním zásahem Michal Venclík, jen o 37 vteřin později se podruhé v utkání trefil Petr Peš a Baník vedl rázem pohodlně 5:1. Hosté vzápětí korigovali ranou z hole Richarda Zajíčka, ale poslední slovo měli domácí borci. Na konečných 6:2 upravil v čase 57:32 nejproduktivnější obránce zeleno-černých David Polesný.

Hráči A-týmu tak zakončili dnešní „Jižanskou sobotu“ sladce. Po vítězstvích mladších i starších žáků porazili i oni svého břeclavského rivala a připsali si sedmou výhru v sedmém Jižanském derby v řadě.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní utkání bylo z naší strany dobře odehrané. První třetina byla taková oťukávací, druhá a třetí ale byla podle našich představ. Tímto stylem bychom se chtěli ubírat i v nadcházejícím playoff. Byla to dobrá prověrka. Dneska si našla na tribuny cestu i spousta lidí. Děkujeme všem našim fanouškům za podporu, jsou naším šestým hráčem! A v playoff je budeme hodně potřebovat.

Lukáš Hökl (Břeclav):
V Dnešním zápase jsme nenastoupili v plné sestavě, kde nám chyběli 4 hráči ze základní sestavy. Měli jsme možnost tak vyzkoušet hráče kteří dlouhodobě chyběli v tymu. Do zápasu jsme nenastoupili vůbec dobře, naše hra byla bez pohybu a marná. Soupeře jsme nechali hrát a to nás jasné potrestalo. Hodonín má kvalitu a dnes zaslouženě vyhrál. (zdroj: hclvibreclav.cz)

Výsledky 23. kola

Technika - Uh. Hradiště 6:3
Boskovice - Kroměříž 2:3
Blansko - Uh. Brod 4:3
Hodonín - Břeclav 6:2
Brumov-Bylnice - Uh. Ostroh 10:7

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...