SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí přišli v Hradišti o tříbrankový náskok, přesto vezou domů všechny body
Zeleno-černí přišli v Hradišti o tříbrankový náskok, přesto vezou domů všechny body
A-Tým
22.1.2022

I čtvrté utkání Baníku v roce 2022 končí tříbodovým ziskem hodonínského celku. V Hradišti měli zeleno-černí skvělý start, když už po 135 vteřinách vedli po trefách Michal Crlíka a Matěj Charváta o dvě branky. Do kabin nakonec odcházeli Drtiči s vedením 4:1, když se trefili ještě Andreas Jajcay a Jakub Tomi. Druhá třetina naopak Baníku vůbec nevyšla, defenziva SHKM povolila domácím třikrát skórovat a do poslední části se šlo za stavu 4:4. V poslední třetině už ale pálil do černého jen Aleš Dufek a Petr Peš, díky čemuž putovaly všechny tři body do Hodonína.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
20. kolo, sobota 22.1.2022
HC Uherské Hradiště - SHKM Baník Hodonín
UHH
4:6
(1:4, 3:0, 0:2)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Pavlůsek T. (Pavlůsek D.), 22. Krátký (Lišaník), 25. Nohál (Červenka, Kršjak), 28. Nohál (Červenka) – 2. Crlík (Jajcay), 3. Charvát (Dufek M.), 17. Jajcay (Směřička), 19. Tomi (Charvát, Polesný), 41. Dufek A. (Vaškovič, Peš), 50. Peš (Dufek A.). Rozhodčí: Goňa T. – Halás, Goňa L. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 25:51. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 4:4, 4:6.
Kašpárek (Jakubčík) – Řezníček, Lišaník, Beneš, Kojecký – Pavlůsek T., Kršjak, Červenka (C), Pavlůsek D., Petřík, Krátký, Nohál, Větříšek, Jurča, Forman, Němec. Trenér: Lukáš Kašný.
Zollpriester (Chvátal) – Dufek M., Crlík, Polesný, Směřička, Vyrůbalík (A) – Charvát, Tomi, Venclík – Peš (A), Dufek A. (A), Vaškovič – Filásek, Jajcay, Matuškovič. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Sestava Baníku byla pro dnešní utkání hodně kombinovaná, z různých důvodů chybělo zeleno-černým hned devět hráčů, kteří letos pravidelně nastupují v Krajské lize. Do Uherského Hradiště se vydalo jen pět obránců, proto byl ve hře i start trenéra Michala Kuby. Z tohoto plánu ale nakonec sešlo a hokejisté SHKM dnes museli zápas odehrát jen na pět zadáků.

Přesto měli Drtiči doslova pohádkový vstup do utkání. Už v polovině druhé minuty šli hosté do vedení po čtvrté letošní trefě obránce Michala Crlíka. O necelou minutu později už Baník vedl o dvě branky, na Kašpárka v domácí svatyni tentokrát vyzrál Matěj Charvát. Divoký úvod střetnutí pokračoval, mezi střelce se na začátku páté minuty zapsali i domácí, konkrétně Tomáš Pavlůsek, který snížil na 1:2 z domácího pohledu.

V sedmnácté minutě měli hosté po Kršjakově faulu k dispozici trestné střílení, Kašpárek byl ale úspěšnější, než Andreas Jajcay. Hodonínský útočník ale dlouho smutnit nemusel, o půl minuty později se totiž už skóre měnilo. Dnešní třetí branku Baníku, a druhou po svém návratu do dresu SHKM, vstřelil právě Andreas Jajcay. Gólovou tečku za podařenou dvacetiminutovkou Baníku udělal v čase 18:24 Jakub Tomi, který se trefil ve druhém zápase po sobě.

Po dvaceti minutách tak měli hosté pohodlný tříbrankový náskok a vypadalo to, že si vedoucí celek tabulky v pohodě dokráčí k šestnácté tříbodové výhře v sezoně. Druhá třetina ale svěřencům trenérů Kuby a Prčíka vůbec nevyšla. I když ji zeleno-černí vyhráli na střely 14:12, bylo skóre na hradišťském zimním stadionu po čtyřicet minutách vyrovnané 4:4. O srovnání se postarali Jiří Krátký a dvougólový Filip Nohál.

Do poslední části šli hráči Baníku s výhodou jednoho hráče v poli navíc a v závěru početní výhody prostřelil domácího brankáře Aleš Dufek, hodonínský forvard se prosadil ve třetím utkání v řadě a na konci jedenačtyřicáté minuty vrátil SHKM ztracené vedení. V polovině poslední dvacetiminutovky přišla pojišťující trefa v podání Petra Peše, nejproduktivnější hráč soutěže se trefil po nezvykle dlouhém pětizápasovém půstu.

Závěr zápasu si Hodonínští pohlídali a po vítězství 6:4 si připsali další tři důležité body do tabulky. V ní mají díky tomu stále sedmibodový náskok na druhý Uherský Ostroh, který mí však zápas k dobru. Třetí Boskovice mají lídra tabulky ztrátu na už 13 bodů, Minerva má však odehráno o dva zápasy méně. A právě SKMB Boskovice vyzvou zeleno-černí v příštím kole KLM.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní zápas byl jako na houpačce. První třetina nám vyšla gólově a vedli jsme o tři branky. Druhá třetina, vinou naší hlouposti, kdy si myslíme, že se soupeř porazí sám, skončila 3:0 a před třetí třetinou byl stav 4:4. V poslední třetině jsme si to pohlídali, odskočili o dva góly a dovedli utkání do vítězného konce. Tři body se počítají, a to je důležité.

Výsledky 20. kola

Technika - Břeclav (odloženo)
Uh. Brod - Uh. Ostroh 1:3
Uh. Hradiště - Hodonín 4:6
Kroměříž - Brumov-Bylnice 7:5
Boskovice - Blansko (odloženo)

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...