SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí přišli v Hradišti o tříbrankový náskok, přesto vezou domů všechny body
Zeleno-černí přišli v Hradišti o tříbrankový náskok, přesto vezou domů všechny body
A-Tým
22.1.2022

I čtvrté utkání Baníku v roce 2022 končí tříbodovým ziskem hodonínského celku. V Hradišti měli zeleno-černí skvělý start, když už po 135 vteřinách vedli po trefách Michal Crlíka a Matěj Charváta o dvě branky. Do kabin nakonec odcházeli Drtiči s vedením 4:1, když se trefili ještě Andreas Jajcay a Jakub Tomi. Druhá třetina naopak Baníku vůbec nevyšla, defenziva SHKM povolila domácím třikrát skórovat a do poslední části se šlo za stavu 4:4. V poslední třetině už ale pálil do černého jen Aleš Dufek a Petr Peš, díky čemuž putovaly všechny tři body do Hodonína.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
20. kolo, sobota 22.1.2022
HC Uherské Hradiště - SHKM Baník Hodonín
UHH
4:6
(1:4, 3:0, 0:2)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Pavlůsek T. (Pavlůsek D.), 22. Krátký (Lišaník), 25. Nohál (Červenka, Kršjak), 28. Nohál (Červenka) – 2. Crlík (Jajcay), 3. Charvát (Dufek M.), 17. Jajcay (Směřička), 19. Tomi (Charvát, Polesný), 41. Dufek A. (Vaškovič, Peš), 50. Peš (Dufek A.). Rozhodčí: Goňa T. – Halás, Goňa L. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 25:51. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 4:4, 4:6.
Kašpárek (Jakubčík) – Řezníček, Lišaník, Beneš, Kojecký – Pavlůsek T., Kršjak, Červenka (C), Pavlůsek D., Petřík, Krátký, Nohál, Větříšek, Jurča, Forman, Němec. Trenér: Lukáš Kašný.
Zollpriester (Chvátal) – Dufek M., Crlík, Polesný, Směřička, Vyrůbalík (A) – Charvát, Tomi, Venclík – Peš (A), Dufek A. (A), Vaškovič – Filásek, Jajcay, Matuškovič. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Sestava Baníku byla pro dnešní utkání hodně kombinovaná, z různých důvodů chybělo zeleno-černým hned devět hráčů, kteří letos pravidelně nastupují v Krajské lize. Do Uherského Hradiště se vydalo jen pět obránců, proto byl ve hře i start trenéra Michala Kuby. Z tohoto plánu ale nakonec sešlo a hokejisté SHKM dnes museli zápas odehrát jen na pět zadáků.

Přesto měli Drtiči doslova pohádkový vstup do utkání. Už v polovině druhé minuty šli hosté do vedení po čtvrté letošní trefě obránce Michala Crlíka. O necelou minutu později už Baník vedl o dvě branky, na Kašpárka v domácí svatyni tentokrát vyzrál Matěj Charvát. Divoký úvod střetnutí pokračoval, mezi střelce se na začátku páté minuty zapsali i domácí, konkrétně Tomáš Pavlůsek, který snížil na 1:2 z domácího pohledu.

V sedmnácté minutě měli hosté po Kršjakově faulu k dispozici trestné střílení, Kašpárek byl ale úspěšnější, než Andreas Jajcay. Hodonínský útočník ale dlouho smutnit nemusel, o půl minuty později se totiž už skóre měnilo. Dnešní třetí branku Baníku, a druhou po svém návratu do dresu SHKM, vstřelil právě Andreas Jajcay. Gólovou tečku za podařenou dvacetiminutovkou Baníku udělal v čase 18:24 Jakub Tomi, který se trefil ve druhém zápase po sobě.

Po dvaceti minutách tak měli hosté pohodlný tříbrankový náskok a vypadalo to, že si vedoucí celek tabulky v pohodě dokráčí k šestnácté tříbodové výhře v sezoně. Druhá třetina ale svěřencům trenérů Kuby a Prčíka vůbec nevyšla. I když ji zeleno-černí vyhráli na střely 14:12, bylo skóre na hradišťském zimním stadionu po čtyřicet minutách vyrovnané 4:4. O srovnání se postarali Jiří Krátký a dvougólový Filip Nohál.

Do poslední části šli hráči Baníku s výhodou jednoho hráče v poli navíc a v závěru početní výhody prostřelil domácího brankáře Aleš Dufek, hodonínský forvard se prosadil ve třetím utkání v řadě a na konci jedenačtyřicáté minuty vrátil SHKM ztracené vedení. V polovině poslední dvacetiminutovky přišla pojišťující trefa v podání Petra Peše, nejproduktivnější hráč soutěže se trefil po nezvykle dlouhém pětizápasovém půstu.

Závěr zápasu si Hodonínští pohlídali a po vítězství 6:4 si připsali další tři důležité body do tabulky. V ní mají díky tomu stále sedmibodový náskok na druhý Uherský Ostroh, který mí však zápas k dobru. Třetí Boskovice mají lídra tabulky ztrátu na už 13 bodů, Minerva má však odehráno o dva zápasy méně. A právě SKMB Boskovice vyzvou zeleno-černí v příštím kole KLM.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní zápas byl jako na houpačce. První třetina nám vyšla gólově a vedli jsme o tři branky. Druhá třetina, vinou naší hlouposti, kdy si myslíme, že se soupeř porazí sám, skončila 3:0 a před třetí třetinou byl stav 4:4. V poslední třetině jsme si to pohlídali, odskočili o dva góly a dovedli utkání do vítězného konce. Tři body se počítají, a to je důležité.

Výsledky 20. kola

Technika - Břeclav (odloženo)
Uh. Brod - Uh. Ostroh 1:3
Uh. Hradiště - Hodonín 4:6
Kroměříž - Brumov-Bylnice 7:5
Boskovice - Blansko (odloženo)

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...