SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí se v Blansku na tři body opět nadřeli, ale povedlo se! Baník je zase první
Zeleno-černí se v Blansku na tři body opět nadřeli, ale povedlo se! Baník je zase první
A-Tým
13.11.2021

Blanenský led hodonínským hokejistům „nechutná“. Kubova parta sem zavítala podruhé během měsíce a podruhé museli Drtiči otáčet nepříznivě se vyvíjející skóre. Začátek zápasu přitom ničemu takovému nenasvědčoval, už v deváté minutě vedli hosté o dvě branky… v polovině zápasu ale naopak dva zásahy ztráceli. V závěru prostřední periody ale Baník naštěstí dvěma slepenými góly srovnal. Rozhodnutí přišlo chvíli po polovině závěrečného dějství, kdy Hodonínští přidali další dvě rychlé trefy, na které už Blansko nedokázalo najít odpověď.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
10. kolo, sobota 13.11.2021
Dynamiters Blansko HK - SHKM Baník Hodonín
BLA
5:7
(2:3, 3:2, 0:2)
HOM
Branky a nahrávky: 12. Pilát (Malý, Kuběna), 19. Pilát (Hanzlík), 21. Král (Šmahel), 24. Müller (Jílek), 31. Jílek (Kubíček) – 8. Konečný (Peš, Polesný), 9. Polák (Charvát), 19. Charvát (Dufek, Polák), 39. Crlík (Vaškovič, Dufek), 39. Sajdl (Peš, Vaškovič), 52. Vaškovič (Peš, Polesný), 53. Polák (Dufek, Charvát). Rozhodčí: Honza - Holub, Kučera. Vyloučení: 3:3, navíc Müller (BLN) 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 33:35. Diváci: 65. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 5:3, 5:7.
Vlach (Šenk) - Pilát, Verner, Antoňů M. (C), Miloš, Němec, Hanzlík, Sedláček - Kuběna, Jílek, Kubíček, Král (A), Grünwald, Šmahel, Malý, Müller, Antoňů T. Trenér: Marek Antal.
Běhal (21. Zollpriester) - Crlík, Bílek, Polesný, Zlámal, Rýpar, Běhal - Charvát, Dufek, Polák - Sajdl (A), Peš (C), Vaškovič - Konečný, Sedlák, Filásek. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Baník dnes v Blansku nastoupil bez čtyř nejzkušenějších obránců, příležitost tak dostali mladíci – osmnáctiletý Matěj Bílek, a ještě o rok mladší Šimon Zlámal. Do brankoviště se poprvé v sezoně postavil další osmnáctiletý mladík Adam Běhal.

Jako první se do střelecké listiny zapsali hodonínští hokejisté, jmenovitě Mario Konečný, který na začátku osmé minuty otevřel skóre dnešního utkání. O necelé dvě minuty později přidal druhou trefu Baníku Tom Polák a vypadalo to, že hosté si kráčí pro další tři body. Jenže Blansko ani zdaleka nesložilo zbraně.

Ve dvanácté minutě se blanenští fanoušci mohli radovat ze snižující branky, o kterou se postaral Marek Pilát. Jenže Drtiči dokázali opět odskočit na rozdíl dvou gólů. V čase 18:15 překonal Vlacha v blanenské brance Matěj Charvát. Gólově bohatá třetina ale vedením Baníku 3:1 neskončila. Osmatřicet vteřin po Charvátově gólu totiž podruhé v zápase rozsvítil brankové světlo za hodonínskou klecí Marek Pilát a po dvacet minutách svítilo na světelné tabuli skóre 2:3.

Do druhé třetiny vlétli domácí hráči jako uragán a už po osmačtyřiceti vteřinách obstaral vyrovnání Matouš Král. Po této trefě vystřídal Adama Běhala v brankovišti SHKM Jakub Zollpriester. Jenže ani výměna golmanů domácí o střeleckou slinu nepřipravila. Ve třiadvacáté minutě se poprvé v utkání vylučovalo, na trestnou byl odeslán hodonínský útočník Konečný a domácí nabídnutou šanci využili bezezbytku. V čase 23:32 poslal domácí poprvé v utkání do vedení Tomáš Müller.

V polovině druhé dvacetiminutovky byla na hostující střídačce ještě horší nálada, postaral se o to Tomáš Jílek, který zařídil domácím vedení už 5:3. Zlomový okamžik zápasu přišel v sedmatřicáté minutě. Nejprve byl vyloučen domácí Hanzlík, o pouhých osm vteřin později jej následoval i jeho spoluhráč Němec a Baník měl k dispozici téměř dvouminutovou početní výhodu a dva hráče.

V závěru této přesilové hry prostřelil Vlacha Michal Crlík a bylo to rázem jen o gól. Ve zbytku klasické přesilovky se už Baník prosadit nedokázal, dvanáct vteřin po návratu vyloučeného domácího borce už ale střídačka Baníku mohla explodovat radostí. Veledůležitou vyrovnávací trefu si připsal Jakub Sajdl. Po dvou třetinách tak bylo v Blansku skóre nerozhodné 5:5.

Závěrečná dvacetiminutovka byla dlouho opatrná, rozhodující chvíle přišla na konci dvaapadesáté minuty. Po přihrávkách nejproduktivnějšího zadáka Davida Polesného a nejproduktivnějšího útočníka Petra Peše vstřelil svou letošní osmou branku Ľubomír Vaškovič. A jak se nakonec ukázalo, byla to trefa vítězná. O půl minuty později přidal sedmou trefu SHKM a svou druhou v dnešním zápase Tom Polák a na tyto dva slepené zásahy už Dynamiters nedokázali najít odpověď.

V závěru zápasu si ještě naprosto zbytečný trest na pět minut a do konce utkání připsal domácí Tomáš Müller, na vítězství Baníku to už ale nic nezměnilo. Díky tomu, že Uherský Ostroh musel odložit zápas v Kroměříží, a Boskovice doma trochu překvapivě podlehly Břeclavi 0:1 v prodloužení, poskočil Baník ze třetího místa na první příčku tabulky KLM.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnes jsme do zápasu v Blansku vstoupili o něco lépe, než když jsme tady byli minule. Ale od stavu 0:2 to přestalo být ono. Blanenský zimák je asi zakletý pro naše brankáře, kteří tady dostávají takové góly, že „lajk žasne a odborník se diví“. Celkově nám asi tento soupeř vůbec nevyhovuje, svou nepříjemnou hrou a bojovností nám dělá obrovské problémy. Nebýt proměněné přesilovky, díky které jsme v závěru druhé třetiny vyrovnali na 5:5, kdo ví, jak by to dopadlo… Ve třetí třetině jsem musel sáhnout do sestavy a stáhnout hru na dvě lajny. Dělám to nerad, ale každý zápas chceme vyhrát a dnes to bylo nevyhnutelné. Tento krok pomohl, odskočili jsme soupeři na 7:5 a zapisujeme důležité tři body.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...