SHKM Baník Hodonín
Vítězná série po šesti zápasech skončila, Baník zaspal začátek a manko už nedohnal
Vítězná série po šesti zápasech skončila, Baník zaspal začátek a manko už nedohnal
A-Tým
31.10.2021

Hokejisté Baníku poprvé v sezoně odešli z ledu poražení. Může za to zaspaný začátek zápasu a mizerná střelecká muška. I když Hodonínští svého soupeře jasně přestříleli, tříbrankovou ztrátu, kterou Kubovi svěřenci nabrali v první desetiminutovce, umazat nedokázali. Nejvyšší divácká návštěva v sezoně tak odcházela z větší části ze stadionu smutná. O góly domácích se postarali Polák a Peš, za hosty dvakrát skóroval Mika, další trefy přidali Stránský, Juračka a Lukáš Zalubil.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
8. kolo, neděle 31.10.2021
SHKM Baník Hodonín - HOKEJ Uherský Ostroh
HOM
2:5
(0:3, 2:1, 0:1)
UHO
Branky a nahrávky: 22. Polák (Sajdl), 40. Peš (Polesný) - 4. Mika, 5. Stránský (Rauš D.), 9. Juračka (Rauš M., Stránský), 38. Zalubil L. (Flora Petr), 60. Mika (Rauš D.). Rozhodčí: Procházka - Chramosta, Viskot. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely: 49:24. Diváci: 642. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:5.
Zollpriester (Luner) - Mikéska, Vyrůbalík (A), Polesný, Směřička, Crlík, Bílek - Sajdl (A), Dufek, Polák - Charvát, Peš (C), Vaškovič - Konečný, Sedlák, Venclík. Trenér: Michal Kuba.
Šurý (Peprník) - Man, Vaněk, Rauš D. (C), Andrýsek - Rauš M., Mika, Juračka, Stránský, Zalubil L. (A), Flora Petr, Zalubil J., Rusňák, Galuška L., Flora Pavel. Trenér: Ivan Klauda.

Komentář k zápasu

Baník naprosto zaspal začátek zápasu a dovolil hostům, aby si během devíti minut vypracovali tříbrankový náskok. Nejprve v polovině čtvrté minuty využil klasickou přesilovku ostrostřelec Vít Mika, o necelou minutu nato zvyšoval na 2:0 pro Ostrožany Filip Stránský. Domácí pak soupeři nabídli dvojnásobnou přesilovku, tu sice zeleno-černí zvládli ubránit, ale v pokračující klasické výhodě vstřelil třetí gól Ostrohu Erik Juračka.

Domácí se trápili. Vysvobození nepřišlo ani v minutu a dvaadvacet vteřin dlouhé přesilovce pěti proti třem, a tak první dvacetiminutovka skončila jasným tříbrankovým vedením hostujícího Uherského Ostrohu.

Po obrátce se domácím podařilo rychle snížit, když se po Sajdlově přihrávce přesně trefil Tom Polák. Baník se dál tlačil do útoku, svého soupeře Drtiči v této části hry jasně přehrávali, ale golman Šurý odrážel jednu střelu za druhou. Naopak. V osmatřicáté minutě zapomněla hodonínská defenziva Lukáše Zalubila a Ostroh po ojedinělé akci opět vedl o tři branky.

Půl minuty před koncem druhé dvacetiminutovky se domácí příznivci přeci jen dočkali. Na rozdíl dvou gólů snižoval po Polesného vybídnutí Petr Peš. Baník vyhrál druhou část na střely 22:3, přesto byl po čtyřiceti minutách na světelné tabuli stav 2:4.

V poslední třetině si hosté dvoubrankové vedení dokázali pohlídat, hodonínští střelci dnes neměli svůj den. Ke snížení nevedly ani dvě přesilové hry, které hosté Baníku nabídli. V samotném závěru to hodonínští zkusili v šesti bez brankáře a hosté, jmenovitě Vít Mika svou druhou trefou v zápase, zpečetili své dnešní vítězství.

Hodonínští hokejisté tak zapisují první porážku v aktuální sezoně. Zpět na vítěznou vlnu se zeleno-černí budou chtít vrátit už příští víkend, kdy je na břeclavském stadionu čeká další těžký a ostře sledovaný zápas - Jižanské derby.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Trošku nám dnes utekl začátek, nechali jsme se zbytečně vylučovat, byli jsme zbytečně nervózní, a to nám svazovalo ruce. Než jsme se vzpamatovali bylo to 0:3. Kdo dnes na tom zápase byl, musel vidět, že se od nás trošku odklonilo štěstí. Byli jsme jasně lepší, soupeře jsme prakticky nepustili 40 minut z pásma. Kolikrát už nemohli ani bruslit… a my jsme měli tolik šancí, že to je opravdu až neskutečné, co všechno dokážeme neproměnit, a naopak brankář chytit. Občas to vypadalo, že za hostujícím brankářem je plexisklo. Bohužel jsme jej překonali jen dvakrát, golman soupeře podal vynikající výkon. V závěru za stavu 2:4 už jsme museli zkusit power-play, při které jsme inkasovali pátý gól. Klukům nemůžu nic vytknout. Všichni do jednoho bojovali do poslední vteřiny. A za předvedenou hru jsem jim poděkoval. Škoda, že jsme dnes nedokázali vyhrát, protože na zápas přišlo opravdu hodně lidí. A kotel nás celý zápas hnal neuvěřitelně dopředu. Dneska jsme si nezasloužili prohrát, ale tak to někdy prostě je.

Ivan Klauda (Uh. Ostroh):
Naprosto vydřené vítězství celého týmu. Hodonín je v letošní sezóně favoritem na celkové vítězství. Tým, kterého je v kraji „aj“ škoda, se letos nepodaří porazit každému. Zvolili jsme taktiku „Prešovský beton“ a s podporou vynikajícího „Šurdy“ v bráně se taktika vyplatila. Dnes jsme nechtěli hrát hezký hokej, ale soustředit se hlavně na precizní obranu a čekat na nějakou přesilovku, případně propad soupeře. I když byl soupeř lepším a kvalitnějším na hřišti, téměř vše vyšlo, jak jsme si přáli a díky poctivosti a bojovnosti našeho týmu zaslouženě vítězíme. (zdroj: fb.com/hokejostroh)

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...