SHKM Baník Hodonín
Oslabený Baník neměl v Ostrohu šanci a domů se vrací s porážkou 7:4
Oslabený Baník neměl v Ostrohu šanci a domů se vrací s porážkou 7:4
A-Tým
25.8.2021

Příprava zatím ukazuje, že největší starosti trenérům dělají před startem sezony dvě věci – časté absence a špatná defenziva a z ní pramenící velký počet obdržených branek. Ve třech přípravných duelech inkasoval A-tým SHKM už jedenadvacetkrát, což pro hodonínské hokejisty není dobrá vizitka. Značně nekompletní Baník tahal v Ostrohu za kratší konec od první třetiny a nakonec si Kubovi svěřenci odváží domů druhou prohru v přípravě.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, středa 25.8.2021
HOKEJ Uherský Ostroh - SHKM Baník Hodonín
UHO
7:4
(2:0, 5:2, 0:2)
HOM
Branky a nahrávky: 7. Zalubil J. (Mika, Galuška V.), 7. Stránský (Flora Pa., Galuška L.), 23. Galuška L. (Andrýsek, Flora Pa.), 31. Zalubil J. (Mika), 31. Rauš M. (Stránský), 36. Zalubil J. (Mika), 40. Flora Pe. - 25. Polesný (Vyrůbalík), 38. Dufek (Vyrůbalík, Vaškovič), 45. Směřička, 57. Dufek (Vaškovič, Vyrůbalík). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Střely: 44:29. Diváci: 90. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:4.
Šurý (Peprník) - Pirek, Kučer, Vaněk, Rusňák, Andrýsek - Galuška V., Zalubil J., Mika, Galuška L., Flora Pa., Stránský, Juračka, Zalubil L., Flora Pe., Rauš M. Trenér: Ivan Klauda.
Běhal (31. Luner) - Vyrůbalík, Crlík, Směřička, Polesný, Weber, Zlámal - Dufek, Peš, Vaškovič - Chalupa, Matuškovič, Schneider - Filásek. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu




Podobně jako v předchozích přípravných zápasech museli trenéři lepit sestavu. Dnes měli k dispozici sice tři kompletní obrany, ale v útoku mohli počítat jen se „sedmi statečnými“.

Na gól se na ostrožském zimním stadionu čekalo do sedmé minuty, kdy se domácím podařilo během 37 vteřin odskočit dvěma slepenými góly do vedení 2:0 a tímto výsledkem také první třetina skončila.

Na začátku druhé dvacetiminutovky přidali Ostrožané třetí přesnou trefu a až za stavu 3:0 se ke slovu dostali také hráči Baníku. Na 3:1 snížil v končící pětadvacáté minutě David Polesný. Soupeř si ale v polovině utkání vzal zpět tříbrankový náskok. Následovalo střídání v hodonínském brankovišti, kde Běhal přepustil místo Lunerovi. Tomu neprůstřelnost vydržela jen pár vteřin a Ostroh v čase 30:48 vedl už 5:1.

V šestatřicáté minutě se prořídlé domácí tribuny mohly radovat ze šestého gólového zásahu, na který dvě a půl minuty před koncem druhé části odpověděl druhým gólem Baníku Aleš Dufek. Poslední slovo v prostřední části hry ale mělo domácí mužstvo a po čtyřiceti minutách tak svítilo na světelné tabuli skóre 7:2.

Ostrožané, s pětigólovým náskokem v zádech, se v závěrečné třetině už nikam nehnali a dovolili Baníku zkorigovat hrozivě vypadající skóre. V pětačtyřicáté minutě snížil na 7:3 Dominik Směřička a tři minuty před koncem pečetil na konečných 7:4 pro domácí Ostroh druhou trefou v utkání Aleš Dufek.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Musíme se zlepšit v našem předbrankovém prostoru, odkud dostáváme po našich chybách zbytečné góly. Jsme málo důrazní a špatně si rozebíráme hráče. Chybí mi u hráčů větší elán a chuť do hry, bojovnost a chtít vyhrát. Navíc ve třinácti lidech se hokej hrát nedá a na konci nás dohrávalo jen devět. Teď si dáme volno, v pátek odehrajeme benefiční fotbalové utkání na Nesytě a potom si musíme všichni sednout a ujasnit si, co vlastně chceme, a jak budeme dál pokračovat.

Fotografie ze zápasu

další články
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...
Tečku za sezonou 2023-24 udělá jednodenní domácí turnaj starších žáků
Turnaje
5.4.2024

Na úplný závěr letošní sezony se na hodonínském zimním stadionu uskuteční jednodenní turnaj starších žáků určený pro hr...