SHKM Baník Hodonín
První výhra v přípravě! Baník nedal na svém ledě Senici sebemenší šanci
První výhra v přípravě! Baník nedal na svém ledě Senici sebemenší šanci
A-Tým
11.9.2019

Hokejisté A-týmu SHKM se dočkali, ve třetím přípravném utkání zaznamenali první výhru. Na domácím stadionu byli zeleno-černí jasnými pány a v duelu se slovenskou Senicí od začátku jasně diktovali tempo hry. O vítězi bylo rozhodnuto de-facto už po čtvrthodině hry, kdy na světelné tabuli svítilo skóre 5:0. Gólový apetit neopustil Jihomoravany ani ve zbytku zápasu a tak se nakonec zrodilo nejen jednoznačné, ale také vysoké vítězství 12:4.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, středa 11.9.2019
SHKM Baník Hodonín - HK 91 Senica
HOM
12:4
(6:2, 3:2, 3:0)
SEN
Branky a nahrávky: 1. Polesný (Tomi, Peš), 6. Venclík (Tomi, Prčík ml.), 8. Kuba (Chalupa, Směřička), 13. Crlík (Směřička, Kuba), 14. Venclík (Tomi, Polesný), 20. Venclík (Tomi, Peš), 22. Venclík (Peš, Tomi), 25. Výmola (Zapletal), 26. Crlík (Kuba, Sajdl), 47. Chalupa (Crlík), 48. Novotný (Zapletal, Lidák), 54. Crlík (Novotný, Lidák) – 17. Váňa (Daniel Mi.), 20. Demjan (Grell), 34. Daniel Ma. (Grell, Čech), 40. Grell (Daniel Ma.). Rozhodčí: Netopil – Chramosta, Olšar. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely: 43:19. Diváci: 235. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 9:2, 9:4, 12:4.
Kotvan (Zollpriester) – Směřička, Crlík, Polesný, Prčík ml., Rýpar, Lidák – Kuba, Sajdl, Chalupa – Tomi, Peš, Venclík – Novotný, Výmola, Zapletal. Trenér: Jan Prčík st.
Barčák (Bartozel) – Záviš, Štefanka, Ravas, Šauša, Kollár, Gergel, Daniel Mi., Daniel Ma., Čagan, Váňa, Demjan, Čech, Duffek, Heleši, Grell. Trenér: Martin Ondrovič.

Komentář k zápasu

Baník vlétl na svého soupeře pěkně zhurta a už na konci první minuty se domácí dočkali první trefy. Po přihrávce Peše překonal senického brankáře David Polesný. V končící šesté minutě se po přihrávce dnešního oslavence Tomiho trefil přesně Michal Venclík a když o osmdesát vteřin později zakončil akci přesnou ranou Michal Kuba, vedli hodonínští v osmé minutě už o tři branky.

To ale nebylo ze strany Baníku v první třetině ani zdaleka všechno. Čtvrtý zásah přidal v čase 12:50 Michal Crlík, o pouhých třiadvacet vteřin později zvyšoval na 5:0 svou druhou brankou v zápase Michal Venclík. Až pak se ke slovu dostali také hosté.

Góly Lukáše Váni a Timoteje Demjana trochu přibrzdily domácí jízdu, poslední slovo v prnví části ale měli přeci jenom hráči SHKM. Na 6:2 upravil sedmnáct vteřin před koncem první dvacetiminutovky Michal Venclík, který tak zkompletoval hattrick.

Hostujícímu celku přišla přestávka vhod, ale ani po změně stran se Gladiátorům nedařilo zastavovat útočné výpady Baníku. Už po šestašedesáti vteřinách druhé třetiny se počtvrté v zápase zapsal mezi střelce Michal Venclík. V pětadvacáté minutě se poprvé prosadila také třetí formace zeleno-černých, po přihrávce Zapletala pálil přesně Marek Výmola.

Povedený vstup do prostřední periody pak v čase 25:18 korunoval Michal Crlík, hodonínský zadák svou druhou dnešní brankou zvyšoval už na 9:2 pro Hodonín. Zeleno-černí za jasného stavu polevili, díky čemuž hosté do druhé přestávky trefami Mario Daniela a Martina Grella korigovali na průbžný stav 9:4 po čtyřiceti minutách.

Závěrečná dvacetiminutvka byla už jen formalitou, to ale neznamenalo, že by hráči Baníku přišli o střelecký apetit. Na desátou branku se čekalo do sedmačtyřicáté minuty a postaral se o ni benjamínek Matěj Chalupa. O necelou minutu později se do gólové listiny zapsal také Karel Novotný, pro nějž to byla první trefa v zeleno-černých barvách.

Tečku za gólově nadprůměrnou podívanou udělal sedm minut před koncem třetí části Michal Crlík. Obránce Baníku zpečetil vysokou výhru SHKM dvanáctou trefou a i on dovršil svůj hattrick.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Měli jsme dobrý vstup do utkání, dali jsme tam i nějaké branky, ale pak jsme trochu povolili. Zbytečně jsme předržovali puk a přestali jsme hrát to, co jsme chtěli, což se trochu podepsalo na obrazu hry ve druhé třetině. Přesto jsme ji dokázali vyhrát 3:2 a myslím si, že jsme měli celý zápas pod kontrolou. Hráli jsme doma a chtěli jsme diktovat tempo hry, což se nám dařilo. Jsem rád, že jsme byli více než z poloviny kompletní, a že se nám pomalu ukazuje složení formací.

Martin Ondrovič (Senica):
Do utkání jsme vstoupili katastrofálně. Za necelých patnáct minut to bylo 5:0 a byo prakticky po zápase. Díky bohu, že domácí po tom drtivém úvodu ubrali na tempu, my jsme od druhé třetiny naopak přidali a hra se tak díky tomu celkem vyrovnala. Kvalitou, bruslením, technikou ani taktikou jsme dnes na domácí tým prostě neměli.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...