SHKM Baník Hodonín
Baník na svém ledě porazil pátý Uherský Brod a zapisuje další tři body
Baník na svém ledě porazil pátý Uherský Brod a zapisuje další tři body
A-Tým
24.11.2019

Po domácím vítězství nad Blanskem si hodonínští hokejisté připisují další cenné vítězství. Před svými skvělými fanoušky si zeleno-černí poradili s favorizovaným Uherským Brodem, který porazili 5:3. Baníku se podařilo využít jednu přesilovou hru, hned dvakrát se Prčíkovým svěřencům povedlo skórovat ve vlastním oslabení. O branky Hodoňanů se postarali Směřička, Veselský, Dufek, Rýpar a Venclík.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
12. kolo, neděle 24.11.2019
SHKM Baník Hodonín - HC SPARTAK Uherský Brod
HOM
5:3
(1:2, 2:1, 2:0)
UHB
Branky a nahrávky: 9. Směřička (Peš, Dufek), 21. Veselský (Peš, Dufek), 24. Dufek (Rýpar, Račický), 42. Rýpar (Račický), 54. Venclík (Račický, Chalupa) – 10. Pavlůsek (Mojžíš, Bařinka), 18. Heča (Hlaváč), 22. Klusák (Vaculín, Kotek). Rozhodčí: Maťašovský — Bačák, Lidák. Vyloučení: 6:6, navíc Směřička (HOM) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Střely: 36:31. Diváci: 362. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.
Kotvan (Luner) – Směřička, Tomi, Rýpar, Veselský, Výmola, Weber, Běhal – Venclík, Peš (C), Dufek – Kuba (A), Sajdl (A), Račický – Vacula, Sedlák, Chalupa – Krupica, Zapletal, Kotásek. Trenér: Jan Prčík st.
Málek (Chovanec) – Budil, Gureň (A), Heča, Vaněk, Tomek, Mojžíš – Hlaváč, Peška, Kotek, Bařinka, Vaculín, Bujáček, Šiller (A), Mikulec, Stiksa, Kubiš, Pavlůsek, Klusák (C), Hladiš, Gergela. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Hodonínští hokejisté nastoupili proti Uherskému Brodu, jak je v posledních zápasech jejich dobrým zvykem, s dalším nováčkem v sestavě. Na křídle čtvrté formace se představil osmadvacetiletý odchovanec Lukáš Krupica.

Baník šel proti favorizovanému Uherskému Brodu do vedení v osmé minutě první části, kdy se v přesilové hře po přihrávkách Dufka a Peše poprvé v sezoně mezi střelce zapsal Dominik Směřička. Hosté ale přispěchali s rychlou odpovědí. Už o 88 vteřin později se dokázal prosadit David Pavlůsek a skóre bylo opět nerozhodné.

Baník pak nevyužil dvě přesilové hry a v osmnácté minutě naopak inkasoval druhou branku. Po Hlaváčově asistenci se přesně trefil Jan Heča. I když domácí první část vyhráli na střely 11:5, svítilo po úvodních dvaceti minutách na světelné tabuli skóre 1:2 pro hosty.

Zeleno-černí vstupovali do druhé periody jen se čtyřmi hráči, přesto se po šestapadesáti vteřinách hry mohli radovat z vyrovnání. Ve vlastním oslabení překonal zkušeného brankáře Málka Ondřej Veselský. Brod v přesilovce neuspěl, ale sedm vteřin po návratu vyloučeného Webera na led se hosté přeci jen dočkali. Na Kotvana vyzrál brodský kapitán Michal Klusák a žluto-modří byli opět o gól napřed.

Domácí se ale nepoložili. Divokou pasáž na začátku prostřední periody zakončil v čase 23:40 vyrovnávací brankou Aleš Dufek, který dokázal skórovat také ve vlastním oslabení. Bláznivý hokej se pak poněkud uklidnil, a i když si oba celky vypracovaly dostatek gólových příležitostí, skóre se do konce druhé dvacetiminutovky již neměnilo.

Zlomový moment zápasu se udál dvě minuty po nástupu do poslední třetiny. Nejlépe střílející hodonínský obránce Kamil Rýpar zužitkoval přesnou Račického přihrávku a poslal Baník do vedení. Hodonínská defenziva v čele s Kotvanem pak zneškodnila několik dobrých šancí Brodu na srovnání. Šest minut před koncem střetnutí se poprvé v sezoně zapsal mezi střelce Michal Venclík a dal tak výsledku konečnou podobu.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík st. (Hodonín):
Brod byl těžký soupeř. Jsme rádi, že jsme jej dokázali porazit. Zisk tří bodů nám hodně pomůže a opět se dotáhneme k nejlepší osmičce. Klíčové bylo, že se nám podařilo na začátku druhé třetiny dvakrát vyrovnat a na začátku té třetí jsme pak soupeři odskočili. Dává se nám konečně dokupy sestava. První dvě formace už máme snad konečně konsolidované, tu třetí ještě dáváme dohromady. Jsou tam mladí kluci a kluci z juniorky, kteří se zlepšují každým zápasem. Doufám, že se budeme dál zlepšovat.

Aleš Bachánek (Uherský Brod):
Nepodali jsme špatný výkon. Byl to vyrovnaný zápas. Ve druhé třetině jsme byli lepší, ale dostali jsme dva góly ve vlastních přesilovkách, což se nesmí stát. Ve třetí třetině jsme měli smůlu, protože jsme měli třikrát tolik šancí, ale góly dával po našich chybách soupeř.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...