SHKM Baník Hodonín
MISTŘI! Baník se skvělými fanoušky v zádech získal ve Velmezu pohár pro vítěze Krajské ligy!
MISTŘI! Baník se skvělými fanoušky v zádech získal ve Velmezu pohár pro vítěze Krajské ligy!
A-Tým
31.3.2019

Pomsta je sladká. Na konci října schytal Baník na zimním stadionu ve Velmezu potupnou porážku, dnes připravili bojovníci v zeleno-černém Horákům první domácí prohru v sezoně, která znamená, že Baník otočil finálovou sérii, vyhrál v posledním zápase sezony 5:4 a veze domů na jih pohár pro vítěze Krajské ligy 2018-19. Vítěznou a poslední branku v sezoně vstřelil symbolicky nejlepší střelec Drtičů David Janás. Po vítězném zápase propukly přímo na ledové ploše oslavy hráčů a jejich fantastických fanoušků! Mistři na ledě i v hledišti! Mistři! Mistři! Mistři!

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
FIN5, neděle 31.3.2019
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
4:5
(0:1, 3:3, 1:1)
HOM
Branky a nahrávky: 21. Střecha T., 27. Vlašín M., 39. Peschout (Ambrož, Burian), 54. Pejchal (Roupec) – 1. Veselský (Janás, Kuba), 31. Kuba, 33. Polák (TS), 39. Jajcay (Kučera, Sajdl), 46. Janás (Polák, Polesný). Rozhodčí: Čech, Skopal - Czubaj, Zapletal. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely: 36:20. Diváci: 745. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5. Stav série: 2:3.
Šoustal (Juda J.) - Slabý, Vlašín P., Burian (C), Ambrož, Šerý (A), Kochánek, Vondráček - Křenek (A), Matov, Střecha T. - Peschout, Střecha F., Maštera - Pejchal, Bula, Sobotka - Juda M., Vlašín M., Strnad. Trenér: Karel Vejmelka.
Kotvan (Zollpriester) - Rákoczy (A), Veselský, Směřička, Tomi, Rýpar, Crlík, Sedlák, Polesný - Peš (A), Kuba, Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Lidák, Polák, Venclík - Chalupa, Lindner, Výmola. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Baník se stal prvním týmem, který uspěl na ledě Velkého Meziříčí! A toto vítězství si Drtiči načasovali, jak nejlépe mohli. Po dnešním výkonu totiž slaví úspěch v podobě vítězství v Krajské lize mužů Jižní Moravy a Zlína!

Baník v každém finálovém zápase otevíral skóre utkání a dnes se to podařilo také. Osmnáct vteřin od úvodního vhazování poslal zeleno-černé do vedení svou premiérovou trefou Ondřej Veselský. Hodonínští hokejisté drželi jednobrankový náskok do první sirény a nedovolili soupeři skórovat. Na začátku druhé třetiny ale dokázal ve vlastním oslabení proklouznout obranou Hodonína Tomáš Střecha a bylo vyrovnáno.

V čase 26:48 navíc Horáci šli po přesné střele Michala Vlašína do vedení! Jak se však později ukázalo, druhá dvacetiminutovka nebyla pro Hodonín nepovedená. Drtiči sebrali všechny své síly a dokázali zvrátit utkání zpět ve svůj prospěch. Minutu po polovině zápasu vyrovnal Michal Kuba. O sedmdesát vteřin později bylo nařízeno trestné střílení, ke kterému nastoupil Toma Polák a hodonínský útočník jej proměnil! Třetí gól v řadě obstaral Hodonínu Andreas Jajcay, jenž poslal Baník do vedení 4:2.

Ještě ke konci druhé třetiny ale dokázal snížit Richard Peschout a do poslední části nastupovali hodonínští hokejisté s jednobrankovým náskokem, jak tomu bylo před startem třetiny prostřední. V čase 45:16 poslal Hodonín svou osmou trefou v playoff do dvougólového vedení David Janás. Velké Meziříčí necelých sedm minut před koncem třetí třetiny díky Martinu Pejchalovi vstřelilo kontaktní gól. Horáci pak v závěru zkoušeli vyrovnat při hře bez brankáře, ale hodonínská obrana byla neprůstupná.

SHKM Hodonín tak vítězí ve své premiérové sezoně v Krajské lize a po úspěšné finálové sérii z Velkého Meziříčí odjíždí Baník jako mistr ligy!

Ohlasy trenérů

Karel Vejmelka (Velké Meziříčí):
Věděli jsme, že stejně jako v předchozích zápasech budou rozhodovat maličkosti a že celá série je hrozně vyrovnaná a vyhecovaná. A taky se to potvrdilo. Chtěli jsme do utkání dobře vstoupit, ale to se nám nepovedlo, stejně jako v pátečním utkání. Pak jsme v podstatě už jenom dotahovali a to se mužstvu hraje vždycky o něco hůř. Pořád jsme ale věřili. Před poslední třetinou to bylo jen o gól, takže jsem věřil, že na to máme a že můžeme zápas otočit. Nakonec dnes ale byl soupeř o tu jednu branku šťastnější. Celá série byla vyrovnaná, všechny zápasy byly o gól nebo maximálně o dva, což samo mluví za sebe. Byl to boj, rozhodovaly detaily a přesilovky. A atmosféra celého finále byla skvělá.

Jan Prčík (Hodonín):
Velmez nás dnes jasně přestřílel, ale první třetinu jsme i přes střeleckou převahu soupeře vyhráli 0:1. Na začátku druhé třetiny jsme trochu ztráceli a domácí dvěma góly skóre otočili, ale naštěstí nám neodskočili na vyšší rozdíl. Kluci to nevzdali. Ukázalo se opět to, že si prostě hráči musí věřit. Otočili jsme to, a škoda jenom, že jsme do druhé přestávky neudrželi dvoubrankové vedení. S náskokem jsme ve Velmezu ve finále do poslední třetiny ještě nešli, tak jsme věřili, že dnes to dokážeme dotáhnout do vítězného konce. Ve třetí třetině nám pomohl gól na 3:5, pak ale domácí snížili a závěr byl ještě o nervy. Všichni hráči, jak naši, tak soupeře, si sáhli na úplné dno, ale myslím si, že Zdenko byl prostě a jednoduše rozdílovým hráčem. Kluci to v závěru neuvěřitelně ubojovali. Až do konce nebylo nic rozhodnutého. Obrovské poděkování patří našim fanouškům. V celé sezoně fandili neuvěřitelně a to, co předvedli ve finále doma i venku, to byla prostě fantazie, kterou si pochvaloval i náš soupeř. Děkujeme za podporu, ten pohár patří z velké části i fanouškům. Celá sezona byla jedna velká neuvěřitelná cesta. Zatím tomu pořád nedokážu uvěřit. Před sezonou jsme něco začali, dali jsme dohromady partu kluků a s touto skvělou skupinou lidí jsme to dotáhli až do tohoto sladkého konce.

Fotografie ze zápasu

další články
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...
Tečku za sezonou 2023-24 udělá jednodenní domácí turnaj starších žáků
Turnaje
5.4.2024

Na úplný závěr letošní sezony se na hodonínském zimním stadionu uskuteční jednodenní turnaj starších žáků určený pro hr...