SHKM Baník Hodonín
Drtiči zničili Uničov a postupují do semifinále! Řádila hlavně první formace Baníku
Drtiči zničili Uničov a postupují do semifinále! Řádila hlavně první formace Baníku
A-Tým
1.3.2019

I když hosté na začátku duelu hodonínského hokejisty překvapili rychlou trefou, Drtiče tato nepříjemnost nezaskočila a po první třetině vedli zeleno-černí 4:1. Ve druhé dvacetiminutovce hosté ještposlě drželi krok a po čtyřiceti minutách byl stav 6:3 pro Jihomoravany. V posledním dějství už Baník dominoval, přidal další tři trefy a v nejkratším možném čase postoupil do semifinále. Šest z devíti branek obstarala elitní formace slováckého celku, hattrickem se blýskl Michal Kuba.

autor:
Redakce
Sdílejte článek
 
ČF2, pátek 1.3.2019
SHKM Baník Hodonín - HC Uničov
HOM
9:3
(4:1, 2:2, 3:0)
UNI
Branky a nahrávky: 5. Janás (Peš, Rákoczy), 8. Polesný (Kuba, Janás), 14. Kuba (Janás, Peš), 15. Tomi (Kučera, Jajcay), 30. Polák (Lidák), 35. Kuba (Peš), 43. Kuba (Polák), 44. Kučera, 53. Peš (Kuba, Janás) - 1. Dobrý (Sršeň), 23. Paška (Žajgla), 31. Šimo (Dobrý, Sršeň). Rozhodčí: Blaha, Vepřek - Husák, Viskot. Vyloučení: 3:5, navíc Šimo (UNI) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely: 43:28. Diváci: 722. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 9:3. Konečný stav série: 2:0.
Zollpriester (Luner) – Polesný, Rákoczy (A), Tomi, Veselský, Rýpar, Crlík, Výmola – Kuba, Peš (A), Janás – Jajcay, Sajdl, Kučera (C) – Venclík, Polák, Lidák – Černohous, Chalupa, Lindner. Trenér: Jan Prčík.
Sedlář (Urban) – Paška (A), Kolovrátník, Pastorek, Halouska, Navrátil – Beier, Sršeň, Handl (A), Kratěna, Šimo, Žajgla (C), Dobrý. Trenér: Ondřej Kavulič.

Komentář k zápasu

Někteří diváci si ještě nestihli najít na tribunách své místo a hosté ukázali, že nedají svou kůži lacino. Přesně po minutě hry proměnil svůj únik Lukáš Dobrý a Uničov v Hodoníně vedl. Jenže Baník přispěchal s rychlou a ráznou odpovědí. V polovině páté minuty našel Peš Davida Janáse a nejlepší hodonínský střelec po pěti zápasech prolomil přesilovkovou trefou střeleckou smůlu. O tři minuty později už domácí vedli. Chybu hostující defenzivy potrestal povedeným bekhendem David Polesný.

A Drtiči neměli dost. Ve čtrnácté minutě ujela první formace do přečíslení, na jehož konci bylo přesné zakončení Michala Kuby. Skvostnou desetiminutovku zeleno-černých pak v čase 14:25 dokonal čtvrtým zásahem Jakub Tomi, který ranou bez přípravy překonal Sedláře. Tlak Baníku pak přerušila přestávka, po které hosté bleskově využili přesilovku, a po trefě Jiřího Pašky to bylo už jen o dva góly. V polovině utkání vrátil domácímu týmu tříbrankové vedení Tom Polák, který přetavil přesný Lidákův pas ke vstřelení páté branky SHKM.

Radost na tribunách ale vydržela jenom čtrnáct vteřin. Nekoncentrovanost domácích potrestali přihrávající Dobrý a skórující Michal Šimo. Větší klid na hodonínské hokejky před poslední dvacetiminutovkou vrátil v pětatřicáté minutě Michal Kuba, který podruhé v zápase rozvlnil síť v uničovské brance.

Jestliže hosté o přestávce spřádali plány na zdramatizování dnešního utkání, po čtyřech minutách poslední části bylo definitivně rozhodnuto. Nejprve dokonal svůj hattrick Michal Kuba, aby v následujícím střídání proměnil krásnou individuální akci kapitán Baníku Zdeněk Kučera a v čase 43:41 vedli Hodoňané už 8:3.

Následující minuty rozbila série vyloučení. Sedm minut před koncem duelu se prosadil také vítěz kanadského bodování základní části Petr Peš, který přesnou střelou bez přípravy navýšil náskok domácího celku na šest branek. Kýžené desítky se nakonec více než sedm stovek fanoušků na Zimním stadionu Václava Nedomanského nedočkalo, i když po Sajdlově střele k tomu bylo blízko. Hostujícímu brankáři ale pomohla tyčka.

Baník vyhrál ve druhém čtvrtfinále jasně 9:3 a ve dvou zápasech si zajistil postup do semifinále.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
I když jsme vyhráli o šest branek, tak musím před soupeřem smeknout, protože všechny čtyři zápasy, které jsme spolu letos odehráli, byly vyrovnané. Podle mě „dojíždí“ jenom na to, že mají užší kádr. Myslím si, že nás Uničvo v prvním kole dostatečně prověřil. Doufám, že jsme fanouškům udělali radost a že se jim utkání líbilo, i když jsme tam měli pasáže, kdy jsme nehráli dobře.

Ondřej Kavulič (Uničov):
V první řadě chci pogratulovat soupeři, který zaslouženě vyhrál a postoupil. Ale řeknu to na rovinu - v deseti hrát proti dvaceti prostě nejde. Měli jsme tam chviličku, kdy to vypadlo, že bychom mohli dát kontaktní gól, ale Hodonín má hráče, kteří si umí pomoct v přesilovkách. Odešlo nám během sezony asi šest hráčů, kteří by stabilně hráli, místo toho naskočili kluci, kteří se hokej pořád teprve učí. Dnešní zápas byl obrazem celé sezony.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...