SHKM Baník Hodonín
Hodonínskou jízdu nezastavily ani Boskovice, Baník vyhrál pošestnácté za sebou!
Hodonínskou jízdu nezastavily ani Boskovice, Baník vyhrál pošestnácté za sebou!
A-Tým
16.2.2019

Šlágr předposledního kola základní části KLM byl až do poloviny utkání vyrovnaný. Drtiče sice poslal v polovině první části do vedení Polák, ale domácí v půli druhé periody srovnali. Rozhodující chvíle přišly v minutě čtyřiatřicáté, kdy se Baníku podařilo díky slepeným gólům Sajdla a Peše v rozmezí 53 vteřin odskočit na rozdíl dvou branek. Po změně stran přidal čtvrtou branku hostů opět Polák a bylo prakticky rozhodnuto. V samotném závěru pečetil šestnáctou výhru za sebou pátým zásahem Jajcay.

autor:
Jan Hochman, Josef Můčka
Sdílejte článek
 
25. kolo, sobota 16.2.2019
SKMB Boskovice - SHKM Baník Hodonín
BOS
1:5
(0:1, 1:2, 0:2)
HOM
Branky a nahrávky: 29. Skácel (Surý A.) – 10. Polák (Polesný, Peš), 34. Sajdl (Rýpar), 34. Peš (Kuba), 42. Polák (Rákoczy), 59. Jajcay (Sajdl). Rozhodčí: Kolečkář - Karpíšek, Viskot. Vyloučení: 11:9, navíc Bednář (BOS) 10 minut+OK, Janás (HOM) 10 minut+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 38:43. Diváci: neuvedeno. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.
Chvátal (Zrza) - Surý A., Maksa, Surý Z. (A), Vágner, Brabec, Václavík, Skácel (A), Šebek, Hnilička, Šmíd, Bednář (C), Pelikán, Štancl, Klaus. Trenér: Svatopluk Vařeka.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Rákoczy (A), Veselský, Rýpar, Crlík - Kuba, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (A) - Polák, Tomi, Venclík. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Drtiči, u nichž se o psychickou pohodu postaralo předešlých patnáct utkání, se dnes vydali bojovat o body a i o šestnáctou výhru v řadě na led boskovické Minervy. V samotném úvodu obě mužstva dbala na opatrnost směrem dozadu, a proto první branka padla až v čase 9:29, o kterou se zasloužil Tom Polák a otevřel tak gólový účet tohoto zápasu.

To bylo, co se změny stavu týče, pro první třetinu vše i přes fakt, že oba celky měly několik příležitostí ke skórování, ale všechny tyto akce zlikvidoval buďto hodonínský Zdenko Kotvan nebo boskovický Jaroslav Chvátal, a proto si Baník do druhé části odnesl jednobrankové vedení.

Prostřední perioda začala obdobně jako ta první. Dlouho se oba celky přetahovaly o kotouč a vytvářely si menší příležitosti ke skórování, až za to v čase 28:38 nakonec vzal boskovický Roman Skácel, jenž jako jediný, jak se později ukázalo, dokázal překonat dnes skvěle chytajícího Zdenka Kotvana.

Na rozdíl od první třetiny to pro tu druhou nebylo vše. O necelých pět minut později na srovnávací branku Minervy odpověděl Jakub Sajdl a navrátil tak Hodonínským vedení. Přesně za třiapadesát vteřin se k němu přidal na střeleckou listinu i Petr Peš, který tak Baníku navýšil vedení.

Drtiči hned zkraje třetí dvacetiminutovky dostali možnost zahrát si početní výhodu, jež zužitkoval Tom Polák již svou druhou trefou v zápase a poslal tak svůj tým do tříbrankového trháku. Dlouho poté diváci na tamním stadionu žádnou branku neviděli, až nakonec v čase 58:19 zpečetil hodonínskou šestnáctou výhru v řadě svým gólem Andreas Jajcay.

Ohlasy trenérů

Svatopluk Vařeka (Boskovice):
Věděli jsme, že hrajeme proti silnému soupeři, který má v týmu dvě pětky, které ještě vloni hrály druhou ligu. První třetina byla svižná a myslím si, že jsme byli rovnocenným soupeřem. Soupeř nás ale dokázal hned z první chyby potrestat. V polovině druhé třetiny jsme vyrovnali, ale pak jsme si vteřinu před koncem oslabení dali vlastní gól. O chvíli později chyboval náš obránce a po dvou třetinách to bylo 1:3. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že otevřeme hru a zkusíme s výsledkem ještě něco udělat. Po čtvrtém gólu soupeře ale bylo hotovo a zbytek utkání si Hodonín v klidu kontroloval. My se teď musíme připravit na playoff a hlavně se dát dohromady, protože dnes nám chybělo šest hráčů.

Jan Prčík (Hodonín):
Dnešní výhra je hodně cenná. Blíží se playoff a tento zápas pro nás byl vlastně posledním ostrým testem proti čtvrtému týmu tabulky. Boskovice byly těžký soupeř, ale i přes to, že máme několik hráčů zraněných nebo „vyfaulovaných“, tak to kluci zvládli. Rozhodující moment byl určitě to, že se nám za stavu 1:1 povedlo vstřelit dvě slepené branky a odskočili jsme na 1:3. Zápas jsme sice vyhráli o čtyři góly, ale určitě to nebylo snadné utkání. Oběma týmy chvílemi cloumaly emoce, z čehož vyplynula velká spousta vyloučení, což by se nám mohlo v playoff vymstít.

Výsledky 25. kola

Boskovice - Hodonín 1:5
Blansko - Kroměříž 4:2
Rosice - Uherský Brod 1:4
Březina - Uherský Ostroh 0:7
Velká Bíteš - Velké Meziříčí 2:3
Břeclav - Brumov-Bylnice 3:5
Uničov - Uherské Hradiště 7:3

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...