SHKM Baník Hodonín
Baník zničil Brumov-Bylnici deseti góly a vyhrál popatnácté za sebou!
Baník zničil Brumov-Bylnici deseti góly a vyhrál popatnácté za sebou!
A-Tým
10.2.2019

Potřetí za sebou se dnes hokejisté A-týmu SHKM Hodonín představili svým fanouškům, které potěšili kanonádou a patnáctou výhrou v řadě! Na Slovácko přijel dvanáctý tým tabulky z Brumova-Bylnice s jasnou defenzivní taktikou, kterou Valaši v první třetině dokázali dodržovat. Ve druhé části se ale Drtiči rozjeli na plné obrátky a hostům nasázeli šest gólů. Poslední perioda tak měla rozluštit jedinou tajenku - jestli se domácím podaří docílit „desítky“. Brumovští vzdorovali, ale 32 vteřin před koncem Kamil Rýpar přeci jen kýžené desáté trefy docílil. Drtiči i díky čtyřem bodům Patrika Lidáka porazili Brumov-Bylnici jasně 10:1.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
24. kolo, neděle 10.2.2019
SHKM Baník Hodonín - HC Brumov-Bylnice
HOM
10:1
(1:0, 6:1, 3:0)
BRU
Branky a nahrávky: 16. Směřička (Sajdl), 22. Tomi (Polák), 28. Jajcay (Kučera, Veselský), 31. Tomi (Kuba), 33. Polák (Lidák), 37. Lidák (Tomi), 39. Lidák (Polák), 47. Kuba (Janás, Rákoczy), 52. Kučera (Sajdl, Směřička), 60. Rýpar (Kuba, Lidák) – 34. Imeri (Ondra). Rozhodčí: Maťašovský - Chramosta, Olšar. Vyloučení: 12:8, navíc Janás (HOM) 10+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Střely: 37:14. Diváci: 529. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 10:1.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Rákoczy (A), Směřička, Veselský, Rýpar, Crlík - Kuba, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Tomi, Polák, Lidák. Trenér: Jan Prčík.
Zubo (Tkadlec) - Krůžela, Lysák M., Vaněk (C), Lysák T., Šudoma - Antonov, Divoš, Tulpa Tomáš (A), Častulík, Holík, Gucu, Imeri, Ondra, Bublák (A), Novosad, Tulpa Tomáš ml., Holba. Trenér: Milan Pažítka.

Komentář k zápasu

První třetina byla od obou mužstev velice opatrná. Do největší šance se hosté dostali v šesté minutě, když z protiútoku Radek Holík propálil tvrdou ranou Kotvana a tomu propadl puk mezi rukou a tělem. Ke smůle hostujícího týmu puk neskončil v bráně, ale dokutálel se do rohu kluziště. Od Brumova-Bylnice to bylo v podstatě největší šance třetiny. V první periodě měli hosté jen tři střely na bránu. To Hodonín měl šancí víc.

Ani ne o minutu později mohl skórovat Kučera, Zubo ale předvedl parádní zákrok a rychle se přemístil k druhé tyči.Další možnost skórovat měli Drtiči v šestnácté minutě, kdy hráli v početní nevýhodě. I tak se jim podařilo dostat do přečíslení dva na jednoho, které sice neproměnili. Celá akce ale ještě pokračovala a z druhé vlny přijel Dominik Směřička, který dostal puk za Zubova záda.

Druhá dvacetiminutovka byla oproti té úvodní mnohem divočejší a na branky velice štědrá. Již ve 22. minutě poslal puk za záda hostujícího brankáře Jakub Tomi. Na konci 28. minuty na 3:0 zvyšoval Andreas Jajcay a od této chvíle se Hodonín dral do dalších šancí. V čase 30:49 se ve vlastním oslabení podařilo skórovat Jakubu Tomimu, Drtiči však nepřestávali svého soupeře tlačit. Za dalších 88 vteřin domácí tým vedl už 5:0, když se prosadil Tom Polák.

Hostující střídačka si vyžádala oddechový čas, což Brumovu-Bylnici pomohlo. Hostující celek dostal možnost přesilové hry a tu také patřičně využil. Ke kotouči na levém kruhu se dostal Ante Imeri, na kterého zívala prázdná brána. Ovšem Drtiči na sebe nenechali dlouho čekat s odpovědí. Necelé tři minuty vydržel stav 5:1, ale poté dostal puk do jízdy Patrik Lidák, dostal se za hostující obranu a parádně překonal brankáře Zuba střelou pod lapačku.

Druhou třetinu brankově ukončil stejný hráč. Patrik Lidák dostal nabito mezi kruhy a přesnou střelou s odrazem o tyč dopravil puk až do sítě. Ke konci druhé dvacetiminutovky byl vyloučen na 2+2 minuty Michal Kuba a hosté měli k dispozici dlouhou přesilovou hru, tu však nedokázali patřičně využít.

Paradoxně dalším hráčem, který se radoval z gólu, byl právě Michal Kuba. Ten v čase 46:16 navyšoval už na 8:1. Na něj navázal Zdeněk Kučera, který byl na správném místě a stačilo mu poslat puk do odkryté části brány. Tečku za dnešním zápasem udělal Kamil Rýpar, který potešil domácí fanoušky desátým gólem v soupeřově kleci 32 vteřin před koncem třetí třetiny.

Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Dnes to byl jeden ze snadnějších zápasů, které jsme v sezoně odehráli. V první třetině byl soupeř houževnatý. O přestávce jsme si řekli, že se musíme více tlačit do branky a přidat na střelbě. Ve druhé třetině se nám podařilo hru zlepšit, dali jsme nějaké branky a odskočili jsme do klidného vedení. V poslední třetině ne snad, že bychom to jen dohrávali, ale kluci bavili hrou jak sebe, tak fanoušky. Je škoda, že se nám nepodařilo poprvé v sezoně udržet čisté konto, ale na druhou stranu je třeba sportovně přiznat, že Brumov si za svou snahu zasloužil, aby dal gól.

Milan Pažítka (Brumov-Bylnice):
Gratulujeme soupeři, který vyhrál, jestli se nemýlím, patnácté utkání v řadě. Je vidět, že mají sílu a že umí hrát hokej. My jsme na soupeře dnes absolutně nestačili.

Výsledky 24. kola

Velké Meziříčí – Březina 9:2
Uherský Brod – Velká Bíteš 6:2
Kroměříž – Rosice 14:2
Uherské Hradiště – Blansko 1:6
Boskovice – Uničov 5:2
Hodonín – Brumov-Bylnice 10:1
Uherský Ostroh – Břeclav 12:0

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...