SHKM Baník Hodonín
Pátý korálek na vítěznou šňůru! Baník nasázel Uherskému Hradišti dvanáct branek!
Pátý korálek na vítěznou šňůru! Baník nasázel Uherskému Hradišti dvanáct branek!
A-Tým
1.12.2018

Dva zápasy, skóre 26:3. Souboje mezi Hodonínem a Uherským Hradištěm měly v letošní sezoně jednoznačný průběh. Drtiči se do svého protivníka zakousli od prvních minut, a v úvodní dvacetiminutovce si vypracovali tříbrankový náskok. Po čtyřiceti minutách už na světelné tabuli svítilo skóre 7:1 a závěrečná část už byla pouze formalitou, přesto v pohodě hrající Baník zasadil v poslední třetině hostům ještě pět gólových ran. Hattrickem přispěl k jasnému vítězství Andreas Jajcay, skvělých šest kanadských bodů zapsal kapitán Zdeněk Kučera.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
14. kolo, sobota 1.12.2018
SHKM Baník Hodonín - HC Uherské Hradiště
HOM
12:1
(3:0, 4:1, 5:0)
UHH
Branky a nahrávky: 7. Peš (Janás, Kuba), 9. Crlík (Směřička, Kučera), 15. Kuba (Kučera), 25. Janás (Lidák, Polesný), 33. Jajcay (Kučera, Sajdl), 35. Kučera (Směřička, Jajcay), 37. Polesný (Peš, Kuba), 45. Sajdl (Kučera, Směřička), 53. Rýpar (Peš, Kuba), 53. Jajcay (Směřička, Kučera), 59. Peš (Janás, Kuba), 60. Jajcay (Sajdl) - 23. Červenka (Nohál). Rozhodčí: Kolečkář - Karpíšek, Šustr. Vyloučení: 2:5, navíc Nohál (UHH) 10 minut. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Střely: 58:23. Diváci: 411. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 12:1.
Luner (Zollpriester) - Polesný, Lidák, Směřička, Crlík, Veselský, Rýpar - Kuba, Peš (A), Janás - Jajcay, Sajdl, Kučera (C) - Černohous, Tomi, Venclík - Výmola. Trenér: Jan Prčík.
Oharek (37. Peprník) - Studený, Hamrlík, Hrabec, Kojecký, Uhříček, Klauda, Fridrich, Lažek (A) - Větříšek, Forman, Burša, Kotačka (A), Nohál, Pavlůsek, Jurča, Červenka (C). Trenér: Zdeněk Čech.

Komentář k zápasu

Do druhé poloviny základní části vstoupili Drtiči doma proti soupeři, kterému v minulém vzájemném zápase nasázeli čtrnáct branek. Podobný průběh mělo i dnešní utkání. Hodonínští hned z kraje zápasu ukázali svou útočnou sílu a na dlouhou dobu se usadili v útočném pásmu. Golman hostů odolával až do sedmé minuty, kdy ho poprvé překonal tečí z předbrankového prostoru Petr Peš. O necelé tři minuty se podobným způsobem prosadil Michal Crlík. Drtiči během první dvacetiminutovky ještě využili přesilovou hru, konkrétně Michal Kuba efektivně zužitkoval Kučerovu přihrávku a do šaten se šlo za stavu 3:0 pro Hodonín.

Z kraje prostřední části se prosadili také hosté. Svou přesilovou hru využili na jedničku a mezi střelce zápasu se zapsal Martin Červenka, nicméně tohle byla první a taky poslední branka Uherského Hradiště v tomto zápase. Dále se trefovali už jen domácí. Přesilovou hru využil zanedlouho David Janás a přesnou střelou, jež byla usměrněna do sítě za pomocí horní tyče hostující brány, odpověděl na gól soupeře.

V polovině zápasu využil po souhře během přečíslení 3 na 1 svou šanci Andreas Jajcay. Následně Zděnek Kučera, jenž nahrával na předchozí branku, dokázal zužitkovat své dobré postavení a Směřičkovo nahození na bránu tečoval přesně nad beton Oharka. Hradišťskému brankáři prošel za záda ještě jeden puk, když si David Polesný našel místo před brankou a dokázal přesně zakončit. Oharek tak přenechal místo mezi třemi tyčemi kolegovi Peprníkovi, který během pobytu v brankovišti nepustil během druhé třetiny za svá záda ani jeden puk.

Ve třetí části však také nedokázal dlouho udržet hodonínské střelce zkrátka. Ve 45. minutě jej prostřelil přesným projektilem do horních pater brány Jakub Sajdl. V rozmezí třiceti vteřin pak Drtiči vstřelili dva góly. Autorem toho prvního byl Kamil Rýpar, o druhou branku se postaral Andreas Jajcay, čímž naplnil přání fanoušků o dlouho vyvolávanou „desítku“. V předposlední minutě zápasu si ještě připsal gól Petr Peš a vypadalo to, že střelecký účet už nikdo nerozšíří. Opak byl pravdou a čtyři vteřiny před koncem třetí třetiny udělal tečku za zápasem Andreas Jajcay, který zároveň završil svůj hattrick.


Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Jsem rád, že se nám podařilo potvrdit výkony z minulých kol. Těší mě i to, že jsme hráli až do konce a nedopustili jsme se tentokrát žádného výpadku. Myslím si, že se kluci hokejem bavili a věřím, že jsme dokázali pobavit i naše skvělé fanoušky. Ale zase zpět nohama na zem. Po prvním zápase sezony, ve kterém jsme v Hradišti vysoko vyhráli, jsme se doma trápili s Březinou. Musíme zůstat pokorní.

Zdeněk Čech (Uh. Hradiště):
Hráli jsme dnes **** (cenzura).

Výsledky 14. kola

Hodonín - Uherské Hradiště 12:1
Blansko - Velké Meziříčí 3:11
Rosice - Uherský Ostroh 3:5
Velká Bíteš - Brumov-Bylnice 7:1
Březina - Břeclav 7:5
Boskovice - Kroměříž 5:2
Uničov - Uherský Brod 3:2sn

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...