SHKM Baník Hodonín
Výhru v Brodě režírovala druhá formace Drtičů
Výhru v Brodě režírovala druhá formace Drtičů
A-Tým
6.10.2018

Lepší začátek zápasu si Drtiči snad ani nemohli přát, už v sedmé minutě vedli zeleno-černí 0:3. Spartak však nesložil zbraně a na začátku druhé části už byl stav vyrovnaný na 4:4. Rozhodující chvíle duelu přišla v polovině druhé dvacetiminutovky, kdy v přesilové hře vstřelil nakonec vítěznou branku Jakub Tomi. V poslední části pak hosté po trefách dalších členů druhého útoku Zdeňka Kučery a Jakuba Sajdla zpečetili svou výhru.

autor:
Jan Hochman, Ivan Hochman
Sdílejte článek
 
5. kolo, sobota 6.10.2018
HC SPARTAK Uherský Brod - SHKM Baník Hodonín
UHB
4:7
(2:4, 2:1, 0:2)
HOM
Branky a nahrávky: 8. Hladiš (Vaculín, Klusák), 18. Hladiš (Surý, Buráň), 22. Vaněk, 24. Vaculín (Gureň) – 4. Janás (Kuba, Peš), 7. Kučera (Tomi, Kuba), 7. Sajdl (Kučera, Crlík), 19. Kuba (Janás, Peš), 30. Tomi (Kučera, Směřička), 53. Kučera (Sajdl), 59. Sajdl (Kučera, Tomi). Rozhodčí: Volf - Halás, Prokš. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely: 41:48. Diváci: 203. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:7.
Chovanec (Málek) – Vosátko, Gureň, Heča, Uhříček, Buráň, Tomek, Surý (A) – Bařinka, Bujáček, Mikulec, Klusák (C), Hladiš, Vaněk, Marek, Vaculín, Šiller (A), Kotek, Pavlůsek. Trenér: Zbyněk Kůdela
Luner (23. Zollpriester) - Polesný, Rákoczy (A), Směřička, Crlík, Lidák, Veselský - Kuba, Peš (A), Janás - Sajdl, Tomi, Kučera (C) - Jajcay, Chalupa, Venclík - Vacula, Svoboda, Lindner. Trenér: Jan Prčík

Komentář k zápasu

Los 5. kola krajské ligy přivedl Drtiče na led uherskobrodského Spartaku. Tam vstoupili Hodonínští do zápasu velmi sebevědomě. Ve čtvrté minutě přesně mířil nejlepší střelec Drtičů David Janás a kromě toho, že otevřel skóre zápasu, si také připsal další čárku do kolonky vstřelených gólů.

Stejným příspěvkem se mohl pochlubit Zdeněk Kučera, který se nemýlil z předbrankového prostoru. V sedmé minutě se postaral o tříbrankové vedení Drtičů Jakub Sajdl. Spartak však nesložil zbraně a zásluhou dobře mířeného projektilu z hole Martina Hladiše se také střelecky prosadil. V osmnácté minutě se domácí dokonce přiblížili Hodonínu na rozdíl jediné branky.

Přehled před brankovištěm uplatnil opět Martin Hladiš a zvýšil naděje Uherského Brodu. Avšak do konce první dvacetiminutovky ještě skóroval z dorážky hodonínský Michal Kuba a do šaten se tak šlo za stavu 4:2 pro Hodonín.

Prostřední dvacetiminutovka vyšla lépe domácímu mužstvu. Zvlášť její úvodní minuty, ve kterých byl Brod aktivnější a zásluhou skóroval. Patrik Vaněk přesnou střelou snížil na 3:4 z pohledu Spartaku, to ale nebylo vše. V čase 23:18 mířil přesně Richard Vaculín a díky jeho trefě se Uherský Brod dočkal vyrovnání.

Po této brance nařídil hodonínský trenér Jan Prčík střídání brankářů, a tento impuls pomohl hráčům v zelených dresech strhnout vedení zpět na svou stranu. Přesilovkovou trefou se prezentoval v polovině zápasu Jakub Tomi, který dostal přesnou přihrávku před brankoviště a usměrnil puk k tyči, kam už domácí maskovaný muž nedosáhl. V dalším průběhu druhé třetiny se hrála vyrovnaná partie bez branek.

Neprůstřelnost Zollpriestera vydržela jak během druhé třetiny, tak i během té třetí. Hodonínský brankář pochytal velké množství šancí domácích celku. Brod v podstatě nenašel na brankáře Drtičů recept, ačkoliv byl hodněkrát blízko vstřelení branky, zejména z předbrankového prostoru, kde byli domácí velmi důrazní.

Za stavu 4:5 se mohlo stát cokoliv, nicméně byli to Drtiči, kteří se radovali. Parádní kombinaci Jakuba Sajdla a Zdeňka Kučery zakončoval druhý jmenovaný do poloodkryté brány. To běžela již 53. minuta zápasu a Spartaku s dvoubrankovou ztrátou nezbývalo nic jiného než zariskovat.

V závěrečných minutách byla domácím nabídnuta přesilová hra a domácí střídačka si vyžádala oddechový čas, po němž zkusili hru v šesti. Avšak ani tehdy se nepodařilo Spartaku překonat jistě chytajícího Zollpriestera. Naopak do úniku se dostal Kučera, který ještě vylepšil pozici Jakubu Sajdlovi, jenž zpečetil výhru Baníku střelou do prázdné brány.

Ohlasy trenérů

Zbyněk Kůdela (Uherský Brod):
My jsme zaspali první třetinu, což v zápase asi rozhodlo. I když ve druhé třetině jsme srovnali na 4:4, tak jsme v závěru třetiny dostali v oslabení pátý gól a museli jsme zase dotahovat. Hodonín byl asi hokejovější, ale myslím si, že opravdu byla rozhodující první třetina, kdy jsme prohrávali 0:3. Gratuluji soupeři k výhře.

Jan Prčík (Hodonín):
Myslím si, že z naší strany to bylo nejhezčí a nejlepší utkání, které jsme v sezoně zatím odehráli. Zápas se pro nás v první třetině vyvíjel dobře, když jsme se dostali do tříbrankového vedení. Soupeř ale nesložil zbraně a dotáhl se na kontakt. Důležitá a asi zlomová branka byla v závěru druhé třetiny, kdy jsme odskočili na 5:4. Třetí třetinu jsme se snažili hlavně si to pohlídat. Hráli jsme zodpovědně dozadu. I když jsme si to trochu v závěru sami zkomplikovali několika fauly. Kluci to ale oddřeli, přidali jsme šestou branku a nakonec do prázdné brány i sedmou.

Fotografie ze zápasu

další články
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...