SHKM Baník Hodonín
A-tým porazil v domácí premiéře Březinu v prodloužení
A-tým porazil v domácí premiéře Březinu v prodloužení
A-Tým
23.9.2018

Na první gól se čekalo do začátku druhé třetiny, kdy gólový účet zápasu otevřel po spolupráci celého prvního útoku David Janás. Elitní formace Baníku si úspěšnou spolupráci zopakovala i o chvíli později a Drtiči tak vedli o dvě branky. Jenže hosté nesložili zbraně a na začátku poslední třetiny snížili. V závěru pak chybu hodonínské defenzivy potrestal Boček a zápas dospěl do prodloužení. To trvalo jen 67 vteřin, druhý bod pro Drtiče vystřelil Michal Kuba.

autor:
Jan Hochman, Petr Svoboda
Sdílejte článek
 
2. kolo, neděle 23.9.2018
SHKM Baník Hodonín - TJ Sokol Březina
HOM
3:2p
(0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)
BZN
Branky a nahrávky: 26. Janás (Peš, Kuba), 30. Janás (Peš, Kuba), 62. Kuba (Janás, Peš) - 42. Dupljaku (Buhaj), 59. Boček. Rozhodčí: Goňa T. - Goňa L., Jurčík. Vyloučení: 11:15, navíc Hroudný (BZN) 10 minut, Nováček (BZN) 5+OK. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Střely: 40:16. Diváci: 635. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Zollpriester (Hanáček) - Polesný, Rákoczy (A), Tomi, Lidák, Výmola, Crlík, Veselský - Kuba, Peš (A), Janás - Sajdl, Venclík, Kučera (C) - Chalupa, Jajcay, Sedlák - Novotný. Trenér: Jan Prčík.
Holub (Hynšt) - Sedláček (A), Švejda, Štěrba, Vlček, Cívka, Křípal, Jirůšek - Buhaj, Boček (A), Dvořák, Kozel (C), Dupljaku, Nováček, Hroudný, Kousalík, Konečný, Čtvrtníček, Přibyl, Malíř. Trenér: Radko Křivinka.

Komentář k zápasu

Hodonínští fanoušci čekali na tento moment velmi dlouho a v neděli se konečně dočkali. Historicky první domácí zápas nového hodonínského týmu SHKM Hodonín. Na Zimní stadion Václava Nedomanského si našlo cestu přes 600 diváků, kteří byli natěšení na to, co jim zeleno-bílí předvedou po první drtivé výhře 14:2 nad Uherským Hradištěm. Zápas s Březinou byl však pochopitelně, alespoň z pohledu skóre, mnohem vyrovnanější.

První třetina nenabídla mnoho zajímavého. Baník se předváděl velkou aktivitu a zasypával soupeřova brankáře jednou střelou za druhou, ale gólman Holub držel skóre v celé první periodě neměnné. Druhá perioda nabídla již zajímavější podívanou.

V druhé třetině se v plné síle ukázal pokračující bodový výbuch jednoho mladého hodonínského forvarda. V šestadvacáté minutě se po souhře celé první formace prosadil David Janás pro něhož to byl šestý bod v nové sezóně. V tomto pravidelném bodovém příspěvku mu zdatně sekundovali jeho spoluhráči z první útočné brázdy. Souhra dua Petr Peš - Michal Kuba zafungovala i o čtyři minuty později. Zakončoval opět David Janás. Drtiči šli tak do poslední třetiny s dvoubrankovým vedením.

Březina se nevzdala a hned po dvou minutách třetí periody snížila. Tomáš Buhaj přenechal kotouč Liridonu Dopljakovi, jemuž se povedlo překonat Jakuba Zollpriestera v bráně SHKM. To bylo na delší dobu vše. Baník držel kontrolu zápasu, ale soupeřův brankář držel svůj tým nad vodou. Díky této jistotě nakonec mohla Březina zásluhou Jana Bočka bezmála dvě minuty před koncem srovnat stav utkání na 2:2. Zápas dospěl do prodloužení, které rozhodl po přihrávce tříbodového Davida Janáse Michal Kuba. Drtiči tedy svůj historicky první domácí zápas zvítězili 3:2 po prodloužení.


Ohlasy trenérů

Jan Prčík (Hodonín):
Březina má mladé a agresivní mužstvo. Na můj vkus možná až moc agresivní. Bylo tam hrozně moc dohraných soubojů a kluci to dnes neměli vůbec snadné. Chtěli jsme více hrát hokej, ale to nám soupeř svou hrou příliš nedovoloval. Hra byla rozkouskovaná, spousta vyloučení. Za to, že jsme nevyhráli za tři body, si můžeme sami vlastními chybami, protože dvakrát nám po buly ujede hráč a jednou z toho byl faul a podruhé gól. Tohle se prostě nemůže stávat a nesmí se to opakovat. Jsme ale rádi, že jsme dotáhli zápas do vítězného konce alespoň v prodloužení.

Radko Křivinka (Březina):
Začátek utkání nebyl z naší strany vůbec špatný. Ve druhé třetině jsme ale předvedli příliš moc faulů na to, abychom mohli hrát se soupeřem rovnocennou partii. Ve třetí třetině se náš výkon rapidně zvedl a v závěru u nás stálo i štěstí, kdy jsme využili jednu z mála chyb domácích a vyrovnali jsme. Za ten bod jsme rádi, nečekali jsme to, že tady dokážeme bodovat.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...