SHKM Baník Hodonín
Baník v poslední třetině srovnal na 2:2, v čase 78:11 ale hosté rozhodli a vezou si domů do Jičína mečbol
Baník v poslední třetině srovnal na 2:2, v čase 78:11 ale hosté rozhodli a vezou si domů do Jičína mečbol
A-Tým
16.3.2024

Můj dům – můj hrad už v osmifinálové sérii Baníku s Novým Jičínem neplatí. Ďáblové stejně jako v prvním zápase o dva góly vedli, zeleno-černí ale v poslední třetině opět zabrali, a hnáni fantastickým hodonínským publikem dokázali srovnat na 2:2. V prodloužení byl centimetry od vítězné trefy Vojta Dobiáš, ale Klimka zachránila tyčka. Hosté ze své jediné velké šance v nastaveném čase měli větší štěstí a jičínský hrdina Maliník necelé dvě minuty před koncem prodloužení zajistil Ďáblům mečbol, který bude Baník odvracet už v pondělí na ledě soupeře.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
OF3, sobota 16.3.2024
SHKM Baník Hodonín - HK Nový Jičín
HOM
2:3p
(0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
NJC
Branky a nahrávky: 46. Bachánek (Mach, Weintritt), 53. Novák (Mach, Weintritt) - 7. Gřesík (Kafka), 34. Konečný (Hruška, Květoň), 79. Maliník (Konečný, Hruška). Rozhodčí: Šudoma, Rapák - Bartek, Voznička. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 42:31. Diváci: 1503. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3. Stav série: 1:2.
Piták (Dolíška) - Němec, Sedláček, Polesný (A), Rauš, Stuchlík, Švejda - Hložánek, Luža, Novák - Weintritt, Mach, Sajdl (C) - Dobiáš, Zaichyk, Bachánek - Krejčí, Štědrý, Sedlák. Trenér: Aleš Bachánek.
Klimek (Hořejší) - Andrýsek, Báchor, Gřesík, Hruška, Holáň J., Dudáš - Sluštík (A), Hudeček, Berka, Olesz, Flok, Gebauer (C), Kafka, Handl, Konečný, Maliník (A), Květoň. Trenér: Petr Kuboš.

Komentář k zápasu



Baník i potřetí v sérii inkasoval jako první. V šesté minutě nahodil puk od modré Davi Gřesík, puk proletěl clonou před Pitákem a skončil přesně pod horní tyčkou hodonínské branky. Baník byl v první části střelecky aktivnější, ve velké šanci byl Zaichyk, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal najít skulinu mezi levou tyčkou a Klimkem. O chvíli později měl dobrou možnost Polesný, ale on, ani o chvíli později v největší šanci Baníku v první třetině Štědrý na Klimka nevyzrál.

Duhou část ovlivnilo hned šest dvouminutových vyloučení na domácí straně. A to v pořadí čtvrté dokázali hosté zužitkovat v druhou trefu. Po Květoňově střele se puk dostal k volnému Viktoru Konečnému a nejlepší střelec Ďáblů neměl problém uklidit kotouč do prázdné branky.

Na začátku poslední části musel Baník přečkat zbytek oslabení, po kterém se ale zeleno-černí chopili iniciativy a hnali se za snížením. To se k obrovské radosti tribun podařilo v šestačtyřicáté minutě, kdy Machova zpětná přihrávka od zadního mantinelu našla před brankovištěm připraveného Adama Bachánka a ten trefil přesně levou šibenici jičínské branky.

Baník v tu chvíli přepnul na vyšší obrátky a chtěl co nejdřív vyrovnat. Trochu u toho ale zapomínal na zadní vrátka, a to i ve své přesilovce, jenže skvělý Piták obrovské šance hostů z dvaapadesáté minuty zlikvidoval a dal tak základ k akci z poloviny tř apadesáté minuty, kdy se po levém křídle rozjel Mach, natlačil se do brankoviště, volný puk uklidil do poloodkryté části branky Matěj Novák a tribuny hodonínského stadionu byly na spadnutí.

Stav 2:2 vydržel až do konce základní doby, ve zbývajícím čase totiž ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a hra se odehrávala především ve středním pásmu. V nastaveném čase byli domácí hráči o poznání aktivnější. Měli i šance rozhodnout. Nejblíž byl hned v úvodu prodlužení Dobiáš, ale jeho střela se bohužel zastavila o levou tyč Klimkovy brány.

Když už prodloužení pomalu směřovalo do nájezdového rozuzlení, ukázal se znovu nejdůležitější jičínský hráč dosavadního průběhu série. Roman Maliník natáhl necelé dvě minuty před koncem nastaveného času v levém kruhu k táhlé střele, která zapadla přesně do protějšího horního rohu Pitákovy branky.

Po třech zápasech je tak stav 2:1 pro Nový Jičín, na jehož ledě budeme už v pondělí 18. března od 18:00 bojovat o vyrovnání a vrácení série zpět do Hodonína.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 479, 2. cena: 280, 3. cena: 199, 4. cena: 382, 5. cena: 329, 6. cena: 304, 7. cena: 393, 8. cena: 485, 9. cena: 348, 10. cena: 375, 11. cena: 245.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...