SHKM Baník Hodonín
Vyrovnanou bitvu s opavským Slezanem rozhodl v čase 63:18 gólem v prodloužení Filip Weintritt
Vyrovnanou bitvu s opavským Slezanem rozhodl v čase 63:18 gólem v prodloužení Filip Weintritt
A-Tým
13.1.2024

Po první bezbrankové třetině se v prostřední periodě se Baník dostal zásluhou Matěje Nováka do vedení, hosté ale nejprve v přesilovce srovnali a v polovině utkání ve vlastním oslabení otočili skóre na svou stranu. Baníku se ale podařilo odpovědět stejnou mincí a také ve vlastním oslabení srovnal v závěru druhé části Vojtěch Riedl. Důležitý a napínavý zápas s tabulkovým sousedem z Opavy nakonec dospěl za stavu 2:2 až do prodloužení, ve kterém o druhém bonusovém bodu pro Jihomoravany rozhodl Filip Weintritt. Drtiči tak dál hájí třetí místo v tabulce, před čtvrtým Novým Jičínem, který o bod přeskočil právě Slezany.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
29. kolo, sobota 13.1.2024
SHKM Baník Hodonín - HC Slezan Opava
HOM
3:2p
(0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
OPA
Branky a nahrávky: 24. Novák (Mach), 38. Riedl (Luža, Dobiáš), 64. Weintritt (Krejčí, Rauš) - 26. Rousek (Šindelář, Stuchlík K.), 31. Šindelář (Rousek). Rozhodčí: Čech - Smetková, Viskot D. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Střely: 39:38. Diváci: 1005. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Piták (Dolíška) - Riedl, Rauš (A), Sedláček, Vyrůbalík, Stuchlík L., Švejda - Hložánek, Luža, Dobiáš - Novák, Mach, Sajdl (C) - Bachánek, Weintritt, Krejčí (A) - Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.
Slíž (Nowak) - Šindelář (C), Kalus, Lehotský, Štěpánek, Ervasti, Ludvík, Bílek - Brada, Stuchlík K. (A), Rousek (A) - Kotásek, Häring, Hendrych - Vašenka, Beránek, Vojtovič - Wendelín, Štindl, Buršík. Trenér: Pavel Zdráhal.

Komentář k zápasu


V první třetině sice tisícovka přítomných diváků žádný gól neviděla, nudou ale určitě netrpěla. O něco mále více ze hry měli domácí, kteří byli nejblíže gólu v sedmé minutě, kdy střela Štědrého sice překonala brankaře Slíže, místo něj ale zasáhla pravá tyčka opavské branky. Skóre se tak poprvé měnilo až po změně stran.

Ve třiadvacáté minutě se už už radovali z první trefy zápasu hosté, ale Piták se svými obránci ošemetnou situaci před svým brankovištěm ustál a v následujícím střídání udeřilo na druhé straně. Mach se zbavil dvou hráčů Opavy, přiťukl puk na Matěje Nováka a ten střelou mezi betony poslal Baník do vedení.

Opava ale radost domácím tribunám moc dlouho nedopřála. O dvě minuty později dostal v přesilovce nabito Tomáš Rousek, ranou z první trefil přesně a srovnal na 1:1. V polovině utkání se skóre opět měnilo. Ale nebylo to na straně domácích, kteří hráli přesilovku… Baník napadal tak vehementně, že si nepohlídal „záda“, za kterými se zničehonic zjevila dvojice opavských hráčů. Zakončení na sebe vzal kapitán Jiří Šindelář a střelou na zadní tyč zajistil svému týmu poprvé v utkání vedení.

Zeleno-černí se ale nenechali zahanbit a v závěru druhé části opláceli stejnou mincí. V osmatřicáté minutě hráli přesilovku naopak hosté, jenže Luža vybojoval v útočném rohu puk, přihrál jej Dobiášovi a ten jej zadovkou ještě přenechal dojíždějícímu Vojtěchu Riedlovi, který zajistil vyrovnání na 2:2.

Třetí dvacetiminutovka byla střelecky nejbohatší, na výsledku 2:2 se i přes šance na obou stranách ale do závěrečné sirény nic nezměnilo a šlo se do prodloužení. To ukončil v čase 63:18 hodonínský útočník Filip Weitritt, který svůj samostatný úprk na Slíže zakončil vítěznou střelou.

Baník tak z těžkého a důležitého utkání bere dva body, díky kterým navýšil svůj náskok na Opavu na čtyři body. V příštím kole čeká na svěřence trenéra Bachánka výjezd na horký led rozjetého Vyškova.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 183, 2. cena: 045, 3. cena: 128, 4. cena: 167, 5. cena: 099, 6. cena: 162, 7. cena: 155, 8. cena: 047, 9. cena: 074.

Ohlasy trenérů


Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...