SHKM Baník Hodonín
Baník uctil památku Františka Krejčiříka dvoubodovou výhrou nad Vyškovem, prodloužení rozhodl Dobiáš
Baník uctil památku Františka Krejčiříka dvoubodovou výhrou nad Vyškovem, prodloužení rozhodl Dobiáš
A-Tým
29.11.2023

Dnešnímu utkání mezi Baníkem a Vyškovem předcházela vzpomínka na nedávno zesnuvšího Františka Krejčiříka, kterému hráči Baníku do nebe poslali dva cenné body z derby. Baník poslal do vedení v polovině první části Filip Weintritt, o chvíli později ale srovnal hostující Popelka. V poslední minutě druhé části si zeleno-černí vzali náskok zpět, když se 48 vteřin před přestávkou trefil Jiří Karafiát. Vyškov ale dokázal osm minut před třetí sirénou zásluhou Sebery srovnat a na řadu tak přišlo prodloužení. To v jeho polovině ukončila pěkná kombinace Drtičů, na jejíž konci byl Vojtěch Dobiáš, který tak zajistil svému týmu druhý bonusový bod.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
19. kolo, středa 29.11.2023
SHKM Baník Hodonín - Hokej Vyškov
HOM
3:2p
(1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
VYM
Branky a nahrávky: 9. Weintritt (Sajdl, Hložánek), 40. Karafiát (Dobiáš, Talafa), 63. Dobiáš (Karafiát, Talafa) - 13. Popelka (Krejčiřík, Holemý), 53. Sebera (Lehečka, Komínek). Rozhodčí: Maťašovský - Smetková, Viskot D. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 26:42. Diváci: 872. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Piták (Dolíška) - Švejda, Talafa, Rauš (A), Riedl, Sedláček, Zorko, Bílek - Karafiát, Luža, Dobiáš - Mach, Novák, Bachánek - Sajdl (C), Weintritt, Hložánek – Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Šarman (Synek) - Holemý, Dluhoš, Studený, Mikulík, Hohl, Hefka, Žižka (C) - Štefka, Krejčiřík, Lehečka - Janeček, Tomajko, Sebera - Komínek (A), Popelka. Trenér: Michal Konečný.

Komentář k zápasu



Úvodní buly jubilejního desátého derby Baníku s Vyškovem bylo o malou chvilku zpožděno. Zápasu 19. kola totiž předcházel krátký ceremoniál, během kterého klub uctil památku Františka Krejčiříka, legendárního trenéra brankářů, který nás bohužel v pátek 24. listopadu ve věku 82 let navždy opustil.

Samotné utkání začalo pěkně svižně a oba týmy byly od prvních minut hodně aktivní. Skóre se poprvé měnilo v polovině deváté minuty, kdy se do přihrávky zpoza branky opřel mezi kruhy Filip Weintritt a propálil Šarmana ve vyškovské brance.

Hosté srovnali krok o čtyři minuty později. Adam Popelka obkroužil hodonínskou branku, využil chvilky, kdy nebyl střežen domácími obránci a s pomocí vzdálenější tyčky vyrovnal z velkého úhlu na 1:1.

Na další gólovou radost si více něž osm stovek přítomných diváků muselo počkat do konce prostřední části, kdy Baník podnikl rychlý protiútok do rozhozené hostující obrany, Dobiáš vyzval křižnou přihrávkou ke střele Jiřího Karafiáta a jeho střelu po ledě přesouvající se vyškovský brankář nedokázal zastavit.

Do poslední části tak šli svěřenci trenéra Bachánka s jednobrankovým náskokem, který drželi až do třiapadesáté minuty. Špatného střídaní domácích využil k rychlému protiútoku Lehečka, jehož bekhend se od Pitákova betonu odrazil přímo před z druhé vlny přijíždějícího Matěje Seberu, který procedil kotouč za Pitákova záda.

Zápas za nerozhodného stavu 2:2 dospěl až do nastaveného času, ve kterém o vítězství a druhém bodu pro Baník rozhodl v čase 63:34 Vojtěch Dobiáš. Hodonínský útočník dopravil do branky nezištnou Karafiátovu přihrávku a rozjásal domácí tribuny.

Baník odčinil nepovedený výkon z Opavy, doma po velmi dobrém výkonu porazil Vyškov a v tabulce poskočil ze čtvrté na třetí příčku. Další zápas čeká na tým kapitána Sajdla už v sobotu, kdy opět doma přivítají zeleno-černí rozjetý Šumperk.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 074, 2. cena: 134, 3. cena: 031, 4. cena: 037, 5. cena: 069, 6. cena: 104, 7. cena: 191, 8. cena: 099, 9. cena: 194.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...