SHKM Baník Hodonín
Po skvělém výkonu si zeleno-černí z Nového Jičína odváží všechny body! Matěj Mach vstřelil první branku v dresu Baníku
Po skvělém výkonu si zeleno-černí z Nového Jičína odváží všechny body! Matěj Mach vstřelil první branku v dresu Baníku
A-Tým
11.11.2023

Po nevydařeném domácím utkání proti Havlíčkovu Brodu zajížděl Baník na led Ďáblů z Nového Jičína, který na zeleno-černé vyrukoval i s hvězdnou posilou v podobě Rostislava Olesze. Ďáblové měli rozhodně lepší vstup do utkání a zasypali hodonínského brankáře Pitáka střelami ze všech možných úhlů a pozic. Parta kolem kapitána Jakuba Sajdla ale počáteční nápor ustála a od této chvíle Baník na ledě začal zcela dominovat. Postupnými krůčky si Drtiči nakonec dokráčeli až k zaslouženým třem bodům po vysokém vítězství 6:1. První branku v zeleno-černém dresu si do svých statistik zapsala nejčerstvější posila Baníku Matěj Mach.

autor:
Adam Krátký
Sdílejte článek
 
14. kolo, sobota 11.11.2023
HK Nový Jičín - SHKM Baník Hodonín
NJC
1:6
(0:2, 1:2, 0:2)
HOM
Branky a nahrávky: 35. Maliník (Báchor, Květoň) - 7. Dobiáš (Karafiát, Weintritt), 11. Karafiát (Luža, Polesný), 29. Krejčí (Němec, Laciga), 36. Karafiát (Dobiáš, Švejda), 52. Mach, 53. Weintritt (Sajdl, Švejda). Rozhodčí: Blaha - Jurčík, Tvrdý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 29:27. Diváci: 857. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.
Šimonů (Hořejší) - Hruška, Holáň, Báchor, Hanák, Kuboš, Dudáš - Konečný, Maliník (A), Handl - Tarnoczy, Matěj, Květoň - Olesz, Škarka, Gebauer (C) - Berka, Flok, Hilšer. Trenér: David Dostál.
Piták (Dolíška) - Macháň, Němec, Rauš (A), Polesný (A), Švejda, Zorko, Sedláček, Bílek - Karafiát, Luža, Dobiáš - Mach, Novák, Bachánek - Sajdl (C), Weintritt, Hložánek - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Ačkoliv si domácí celek v úvodu utkání vytvořil hned dvě velké gólové příležitosti, byli to právě hodonínští hokejisté, kteří se střelecky prosadili jako první. Vojtěch Dobiáš se po ukázkové přihrávce Jiřího Karafiáta nemýlil a v čase 6:16 tak využil první početní výhodu Drtičů v tomto zápase. O čtyři minuty později se hokejisté z Hodonína radovali znovu. Přesná trefa zápěstím z hole Jiřího Karafiáta tak zajistila Baníku dvoubrankový náskok.

Ďáblové se však v závěru první třetiny nijak nevzdávali. Při snaze vstřelit kontaktní branku se Daniel Handl krásnou kličkou v útočném pásmu uvolnil, překonat však Dominika Pitáka, jenž pohotově zasáhl lapačkou, nedokázal.

Prostřední část začala téměř identicky jako ta úvodní. Domácí byli opět aktivnější, dokonce si i vybojovali trestné střílení, když David Rauš musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Skóre se přesto neměnilo. O půl minuty později ani Adam Flok nedokázal usměrnit odražený kotouč do hodonínské sítě, a tak se toho opět ujali zeleno-černí. Brankář Daniel Šimonů nezareagoval na šikovnou teč Petra Krejčího a Drtiči v polovině utkání vedli již o tři góly.

V pětatřicáté minutě se mohli poprvé v tomto duelu radovat i hráči Nového Jičína. Roman Maliník svým pohotovým zakončením dokázal využít přesilovou hru. Radost však domácímu celku vydržela přesně devět vteřin. Jiří Karafiát se střelecky prosadil podruhé v tomto zápase, když šťastně z mezikruží prostřelil brankáře Šimonů a navrátil Baníku tříbrankové vedení.

Drtiči nezapomínali na útočné choutky ani ve vlastním oslabení. V pětačtyřicáté minutě musel Daniel Šimonů svým veleúspěšným zásahem čelit dvěma hodonínským hráčům, přičemž tak dal více prostoru svým spoluhráčům v útočném pásmu. Stanislav Báchora v téže přesilové hře svou tečí jen o kousek minul hodonínskou branku.

Skóre však už jen kočírovali Hodonínští. V čase 51:39 Matěj Mach potrestal chybu v rozehrávce domácího mužstva. Na časomíře nestihla uběhnout ani minuta, když Drtiči završili na konečných 6:1. Jakub Sajdl našel ukázkovou přihrávkou zpoza brány volného Filipa Weintritta a ten se nemýlil. Hodonínští hokejisté po výborném výkonu zvítězili na ledě Nového Jičína poměrem 6:1, díky čemuž si také odváží plný bodový zisk.


Ohlasy trenérů

David Dostál (Nový Jičín):
Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Hodonín minulý zápas doma prohrál 3:7 a přijel tady napravovat svou reputaci. Je to tým, který nedostává moc branek a je velice kompaktní v obranném pásmu. Zároveň moc gólů nedává, ale my jsme to dnes soupeři dost usnadnili. Smolnější začátek jsme však nemohli mít. První dvě minuty jsme měli snad tři gólové šance do prázdné brány, ale gól jsme nedali, což se potom zřejmě podepsalo na psychice hráčů. Soupeři jsme darovali přesilovku a dostali jsme dva laciné góly. Byli jsme však pořád v zápase. Ve druhé třetině jsme neproměnili trestné střílení, trefili jsme tyč a z protiútoku dostaneme na 0:3. Dali jsme gól na 1:3, ale chvíli nato zase inkasujeme. Řekl bych, že dnes bylo vše proti nám. Týmu nemohu upřít snahu, ale je fakt, že posledních deset minut už to asi byla křeč. Hráči se snažili, ale už to bylo takové nezorganizované. Možná jsme si mysleli, že jsme lepší hráči, než opravdu jsme. Dnes nám chybělo to štěstíčko. Máme za sebou dvě nevydařená utkání, ale ještě zdaleka není konec. Máme před sebou dalších třicet zápasů. Myslím si, že každý hráč by si měl udělat obrázek o své hře, co by se dalo vylepšit. Jdeme dál, bez práce a chuti to nepůjde. Gratuluji Hodonínu, který byl připravený a oportunista. Ve správných chvílích dal góly a vlastně nás nepustil zpátky do zápasu. (zdroj: hknj.cz)

Aleš Bachánek (Hodonín):
Soupeře jsme sledovali a od první třetiny jsme věděli, co nás čeká. Byli jsme celkem nachystaní a vycházelo nám to. Plnili jsme pokyny, věděli jsme, že to tady musíme hlavně ubránit, což se nám podařilo. Konečně se nám navíc podařilo dát nějaké góly. (zdroj: hknj.cz)

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...