SHKM Baník Hodonín
Po výhře nad Havířovem Baník doma vysoko prohrál s neoblíbeným Havlíčkovým Brodem
Po výhře nad Havířovem Baník doma vysoko prohrál s neoblíbeným Havlíčkovým Brodem
A-Tým
8.11.2023

Výtečný výkon Baníku ze zápasu s vedoucím týmem tabulky dnes vystřídal totální kolaps proti Havlíčkou Brodu. Po první třetině vedli hosté o tři branky, na začátku 22. minuty to už bylo 0:5 a bylo vlastně po zápase. Baníku dnes nešlo vůbec nic a hosté si vedení ve zbytku utkání v klidu pohlídali a po vítězství 7:2 si na Vysočinu odváží ze Slovácka zaslouženě všechny tři body. O jediné dvě hodonínské trefy se postarali Libor Macháň a Adam Bachánek.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
13. kolo, středa 8.11.2023
SHKM Baník Hodonín - BK Havlíčkův Brod
HOM
2:7
(0:3, 0:2, 2:2)
HBR
Branky a nahrávky: 48. Macháň (Karafiát, Dobiáš), 51. Bachánek (Luža, Karafiát) – 10. Valášek (Kuchta, Čermák), 11. Dvořák (J. Novák, Pártl), 18. Tecl (Valášek, Vala), 21. Tecl (Křehlík, Valášek), 21. Pártl (Čermák, Cachnín), 49. Endál (Bureš, Cachnín), 53. Tecl (Křehlík, Valášek). Rozhodčí: Čuňočka - Mikšík, Kučera. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 21:35. Diváci: 834. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6, 2:7.
Piták (20. Dolíška) - Němec, Macháň, Rauš (A), Sedláček, Švejda, Zorko, Bílek - Karafiát, Luža, Bachánek - Mach, Novák M., Dobiáš - Sajdl (C), Weintritt, Hložánek - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Maláč (Novák Č.) - Vala, Zych, Vacík, Dvořák, Novák J. (A), Čermák - Kopic, Holenda, Bureš - Pártl, Voříšek (A), Dymák - Kuchta (C), Křehlík, Tecl - Valášek, Endál. Trenér: Aleš Kraučuk.

Komentář k zápasu


První třetina se dá bez jakýchkoli příkras nazvat třetinou hrůzy. Baníku nic nešlo a když už se dostal do šance, tak ji zazdil. To hostům vyšlo de-facto vše, na co v úvodní dvacetiminutovce sáhli. Nutno ale také přiznat, že Havlíčkův Brod byl aktivnější, lépe bruslil a na střely vyhrál jednoznačně 12:2. Není tedy divu, že úvodní části bylo na hodonínském stadionu po trefách Milana Valáška, Adama Dvořáka a Marka Tecla skóre 0:3.

Do druhé třetiny nahradil Pitáka v hodonínském brankovišti Dolíška, ale ten udržel čisté konto jen 26 vteřin, když jej svým druhým zásahem v utkání překonal Marek Tecl. No a v čase 21:01 to už bylo o pět branek, když se mezi střelce zapsal Filip Pártl. Baník měl poté šanci snížit v klasické a následně i dvojnásobné přesilovce, ale Maláč v brance během celého oslabení o dva muže vlastně neměl žádnou práci.

Až v opětovné klasické výhodě se do šance dostal Hložánek, ale jeho střela skončila na betonech hostujícího golmana. V sedmadvacáté minutě měl obrovskou šanci Voříšek, ale Dolíška na jeho střelu z bezprostřední blízkosti výborně zareagoval a vyrazil ji. V polovině třiatřicáté minuty byl blízko prvnímu gólu SHKM Štědrý, ale Maláč si pohlídal střelu i následný pokus hodonínského útočníka o zasunutí puku zpoza branky.

Další šanci na první gól zahodil čtyři minuty před koncem druhé třetiny v přesilovce Luža, jehož dorážku na poslední chvíli zastavil levý Maláčův beton. Na konci přesilovky vybídl Karafiáta ke skórováni Dobiáš, ale hodonínskému útočníkovi puk v poslední chvíli skočil. Když už se hrálo v pěti, musel vytáhnout Dolíška dobrý zákrok proti Křehlíkovi, který byl před domácím golmanem zcela osamocen. A dvě minuty před druhou přestávkou neuspěli ani Štědrý a dorážející Krejčí.

Baník se konečně gólové radosti dočkal až v osmačtyřicáté minutě, když se v přesilové hře opřel do puku Libor Macháň a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Jenže hosté okamžitě získali pětigólový náskok zpět, když o pouhých 16 vteřin později prostřelil Dolíšku Lukáš Endál. V polovině poslední dvacetiminutovky se domácí tribuny dočkaly druhé gólové radosti, když se puk od Maláčova betonu odrazil do jízdy Adamu Bachánkovi a ten z první dokázal uklidit puk do branky.

Drama se ale nekonalo. Další z mnoha zmatků a chyb hodonínské obrany potrestal ve 53. minutě Marek Tecl, který tak završil svůj dnešní hattrick. Baník zakončil čtyřzápasovou domácí šňůru porážkou 2.7, po které klesnul na sedmou příčku. V sobotu 11. listopadu se zeleno-černí představí v Novém Jičíně, za který by měl proti Baníku nastoupit i útočník Rostislav Olesz.


Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 026, 2. cena: 110, 3. cena: 158, 4. cena: 016, 5. cena: 156, 6. cena: 135, 7. cena: 128, 8. cena: 017, 9. cena: 111.

Ohlasy trenérů

Ohlasy trenérů připravujeme...

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...