SHKM Baník Hodonín
Prokletí horáckého ledu prolomeno! Baník vyhrál nad Velmezem na nájezdy a veze domů dva body do tabulky!
Prokletí horáckého ledu prolomeno! Baník vyhrál nad Velmezem na nájezdy a veze domů dva body do tabulky!
A-Tým
11.10.2023

Byl to boj, ale vyšlo to! Na nové a zvětšené ledové ploše ve Velkém Meziříčí to konečně vyšlo, a i když to celý tým stálo spoustu sil, odměnou je Drtičům dvoubodový zisk a posun na páté místo tabulky. Do vedení šli v polovině první část opět hráči soupeře, Baník ale zásluhou Jiřího Karafiáta a Matěje Nováka do přestávky otočil skóre na svou stranu. Druhá perioda ale patřila Horákům, kteří nejprve ve vlastním oslabení srovnali a v čase 37:58 šli do vedení 3:2. Baník ale díky překvapivé trefě Vojtěcha Riedla za půl minuty vyrovnali na 3:3 a tímto skóre skončila nejen základní hrací doba, ale také prodloužení. V nájezdech na hodonínské straně uspěli Aleš Dufek a Jiří Karafiát, v domácích barvách našel recept na Pitáka jenom Meluzin a tak Baník i ve druhém utkání v řadě bere z nájezdů extra bod pro sebe.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
6. kolo, středa 11.10.2023
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
3:4sn
(1:2, 2:1, 0:0 - 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 9. Meluzin (Křenek), 28. Juda M., 38. Šantora (Svoboda) - 15. Karafiát (Vyrůbalík, Luža), 18. Novák (Luža, Polesný), 39. Riedl (Němec, Dufek), rozh. náj. Karafiát. Rozhodčí: Maršálek - Tichý, Štěrba. Vyloučení: 5:5, navíc Němec (HOM) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely: 30:27. Diváci: 285. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.
Juda J. (Juda P.) - Slabý, Ambrož (C), Dudycha, Trnka, Vlašín (A), Kochánek, Kabelka, Svoboda, Dolníček, Burian - Švejda P., Juda M., Doležal - Meluzin, Křenek (A), Juráň - Šantora, Vedral, Kuba - Hrnčíř. Trenér: Jiří Adam
Piták (Dolíška) - Riedl, Němec, Vyrůbalík, Švejda J., Polesný, Zorko, Sedláček - Karafiát, Luža, Novák – Bachánek, Weintritt, Dobiáš – Sajdl (C), Dufek (A), Rauš (A) - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek

Komentář k zápasu



Popis dění v úvodu zápasu by se dal vlastně zkopírovat ze kteréhokoliv předešlého zápasu Baníku. Svěřenci trenéra Bachánka měli v první části herně i střelecky mírně navrch, stejně jako ve všech dosavadních mistrovských zápasech ale inkasovali jako první. V deváté minutě prošla Křenkova přihrávka z pravého křídla na střed, kde byl rozjetý Erik Meluzin a mladý útočník zapůjčený do HHK z prvoligové Jihlavy střelou do horního rohu otevřel střelecký účet dnešního zápasu.

Na konci patnácté minuty poslal z vlastní obranné třetiny Vyrůbalík do rychlého protiútoku Jiřího Karafiáta, který přesnou ranou zápěstím zajistil Baníku vyrovnání. Dvě minuty před přestávkou udržel Polesný na modré čáře puk, posunul jej na Lužu, ten okamžitě našel Matěje Nováka, který doslova vykoupal domácího brankáře a zeleno-černí vedli 2:1.

Těsný náskok hájili hodonínští hokejisté až do osmadvacáté minuty. V ní měli zeleno-černí k dispozici početní výhodu, místo potvrzení náskoku ale v přesilovce sami inkasovali. Miroslav Juda svůj samostatný úprk na Pitáka zakončil přesnou střelou mezi betony hodonínského brankáře. V závěru osmatřicáté minuty se před hodonínským brankovištěm strhla obrovská mela, po které se podařilo puk za brankovou čáru došťourat Tomáši Šantorovi a Horáci v čase 37:58 opět vedli.

Baník měl ale naštěstí v rukávu bleskovou odpověď. O třicet vteřin později se po levém křídle rozjel Vojtěch Riedl a dalekonosnou střelou přes obránce nachytal Miroslava Judu, kterému střela přes rameno prosvištěla až do sítě. Poslední dvacetiminutovka byla hodně opatrná, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a místo pohledných akcí byl k vidění spíš boj o každý metr ledu.

Tři minuty před třetí sirénou byl za faul na Křenka poslán do sprch hodonínský obránce Němec a Horáci měli ideální možnost rozhodnout, ale Baník dlouhé oslabení přečkal a duel dospěl za stavu 3:3 až do prodloužení. Do něj šlo domácí mužstvo s výhodou dvou mužů, protože po konci základní hrací doby byl vyloučen další hráč Baníku, Riedl. Těžkou zkoušku v podobě dvouminutového dvojnásobného oslabení však Baník zvládl skvěle a zápas musely rozhodnout až nájezdy.

V nich byli úspěšnější hodonínští, kteří zásluhou Dufka a Jiřího Karafiáta proměnili hned první dva nájezdy, za domácí snižoval ve čtvrté sérii Meluzin, ale protože v posledním desátém nájezdu Piták betonem zneškodnil Doležalův pokus o kličku, mohli se Drtiči začít radovat. Baník poprvé ve své krátké druholigové historii dokázal porazit na jeho ledě Velké Meziříčí a po výhře 4:3 na nájezdy připisuje čtvrté vítězství v sezoně.

Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
Začali jsme dobře. Byli jsme od úvodních minut aktivnější. Opět jsme ale neproměnili šance a po prvním zaváhání jsme dostali zase první gól v zápase. Pak jsme podle mého po zásluze vyrovnali, dál jsme se tlačili dopředu a po první třetině jsme vedli 2:1. Po přestávce byla hra z naší strany hodně rozháraná, za což mohla i tři vyloučení a prostřední třetina nám nesedla. Nemohli jsme se dostat do tempa, ale díky šťastnému gólu to bylo po dvou třetinách 3:3. Poslední třetina byla boj, závěr byl trochu vyhrocený, ale dokázali jsme všechna oslabení ubránit a v nájezdech jsme byli nakonec úspěšnější. Bohužel pořád neproměňujeme šance, na gól se hrozně moc nadřeme a když nám to nepadá, tak se pak na hokejky vkrádá nervozita a z toho pramení zbytečné chyby. Snad se to už konečně zlomí.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...