SHKM Baník Hodonín
Baník dnes spálil i nemožné, sázka na brejky Technice vyšla a z Hodonína si odváží všechny body
Baník dnes spálil i nemožné, sázka na brejky Technice vyšla a z Hodonína si odváží všechny body
A-Tým
4.10.2023

Stará hokejová pravda říká, že na šance se nehraje. A dnes se to zase potvrdilo. Brno se štěstím přečkalo úvodní nápor a několik velkých šancí Baníku a v půlce třetiny šlo z první šance do vedení. Drtiči byli častěji na puku, svého soupeře přehrávali, ale Technika se díky hrubce v obraně a rychlému brejku ve druhé třetině dostala už do tříbrankového trháku. Po obrátce přidali Technici čtvrtou branku a protože Baníku se do závěrečné sirény skórovat nepodařilo, skončilo první derby sezony výhrou Brna 4:0.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
4. kolo, středa 4.10.2023
SHKM Baník Hodonín - TECHNIKA HOCKEY BRNO
HOM
0:4
(0:1, 0:2, 0:1)
VSK
Branky a nahrávky: 10. Račický (Vyroubal, Lašák), 29. Pospíšil (Kaukič, Benýšek), 38. Tomaník (Pospíšil), 42. Tomaník (Bartes). Rozhodčí: Held - Tichý, Viskot. Vyloučení: 6:6, navíc Dobiáš (HOM) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 30:19. Diváci: 769. Průběh utkání: 0:4.
Piták (42. Dolíška) - Zorko, Němec, Vyrůbalík, Rauš (A), Polesný, Riedl, Bílek - Karafiát, Luža, Dobiáš - Bachánek, Sajdl (C), Novák - Sedlák, Weintritt, Hložánek - Krejčí P., Laciga, Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.
Nešpůrek (Šembera) - Vašíček, Remta, Dufek M. (C), Lašák, Úlehla, Holík, Fornál, Kubica - Benýšek (A), Pospíšil (A), Kaukič - Masař, Bartes, Tomaník - Pigl M., Picka, Vyroubal - Harmim, Račický. Trenér: Jiří Rech.

Komentář k zápasu


Už po necelých dvou minutách těsně minul šibenici brněnské branky Hložánek, ve třetí minutě nahazoval puk ze středního pásma Němec a po divokém odskoku málem skončil pod horní tyčkou a hned vzápětí šel sám na Nešpůrka Dobiáš, ale po jeho zakončení puk kolem brankové čáry odskákal mimo tři tyče. Drtivou pětiminutovku zakončila tutovka Vyrbalíka, který dostal přihrávku zpoza branku, ale zcela sám před brněnským golmanem trefil jen Nešpůrkovu hruď.

Baník si pak zahrál přesilovku, na jejíž začátku měl velkou možnost Karafiát, ale trefil opět pouze připraveného brankáře soupeře. V závěru početní výhody se domácí dostali do nezvyklého brejku tři na jednoho, ale ani tato gólovka radost na tribuny nepřinesla. A tak přišel trest. V polovině první části se hostům podařilo ujet to brejku a Tomáš Račický střelou o tyč otevřel gólový účet dnešního derby. Tlak Baníku v závěru první dvacetiminutovky otupila dvě vyloučení a úvodní část tak skončila vedením brněnského celku 1:0.

Druhé třetina ztratila tempo. Hra se často kouskovala, k vidění byla spousta zakázaných uvolnění, což byla voda na mlýn hostům. Těm se také v devětadvacáté minutě podařilo potrestat chybu nestoustředěné hodonínské obrany, po které procedil puk za Pitákova záda Erik Pospíšil a Brno vedlo v Hodoníně už o dvě branky.

Druhý inkasovaný gól s Baníkem na pár okamžiků otřásl, ale pak se domácím podařilo převzít iniciativu a hra se dlouhé desítky vteřin odehrávala jen před Nešpůrkem. Ve 34. minutě mohl svůj debut v hodonínském dresu okořenit gólem obránce Riedl, ale jeho zakončení z hranice brankoviště zase kousek chyběl. Chvíli nato měl snížení na holi Bachánek, ale v poslední chvíli mu puk přeskočil hokejku.

Baník z tlaku vytěžil ve 37. minutě přesilovku, ve které pálil Hložánek, ale i tento pokus těsně minul horní růžek hostující brány. Domácí útočník navíc vzápětí fauloval a hrálo se tak ve čtyřech na obou stranách. Baník se i ve hře čtyři na čtyři snažil tvořit a byl blízko snížené, ale Dobiášovo nahození od modré se odrazilo od břevna do hřiště. A aby to nebylo málo, z následného protiútoku přidal třetí trefu Techniky Pavel Tomaník. Tentýž hráč dvě minuty po změně stran, jak jinak než z brejku, přidal další gól Brňanů a bylo de-facto po zápase. Po čtvrté inkasované brance se Piták sám vydal na střídačku a v čase 41:58 si letošní soutěžní premiéru si za nepříznivého stavu 0:4 odbyl Ondřej Dolíška. Baník se už z tohoto direktu neoklepal. Závěr zápasu se nesl spíš v znamení faulů a vyloučení, hokejově se už moc na co dívat nebylo.

Sedm minuty před koncem byl za napadené předčasně odeslán do šaten hodonínský Dobiáš, přesilovku hostí ale na dvě minuty utnul faul Benýška, následně se provinil i Kaukič a Brňané si pětiminutovou přesilovku moc neužili. Na skóre se už do závěrečné sirény nic nezměnilo a z prvního derby sezony si tak všechny body odnáší hokejisté našeho soupeře.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 081, 2. cena: 118, 3. cena: 082, 4. cena: 102, 5. cena: 017, 6. cena: 063, 7. cena: 147, 8. cena: 090.

Ohlasy trenérů


Aleš Bachánek (Hodonín):
Věděli jsme, že sem Technika přijede bránit. Tlačili jsme se do brány, měli jsme plno střel. Byly tam tyčky i břevna… Po třech brejcích jsme dostali tři góly, to je to, co mě mrzí, protože jsme se na to připravovali a stejně se nám to stalo. Příjde mi, že pořád chceme dávat pěkné góly, ale ty to nerozhodují. Musíme víc střílet, víc zakončovat, protože i ten škaredý gól platí. Bohužel nám to zatím nejde. Dáváme hrozně málo gólů.

Jiří Rech (Technika Brno):
Po domácím utkání s Havířovem, kdy jsme dostali jedenáct gólů, jsme sem jeli s tím, že to dobře zavřeme dozadu. Chtěli jsme hrát každé střídání na nulu, abychom nepouštěli soupeře do šancí. Ty šance tam teda byly, ale náš golman odchytal super zápas a myslím si, že kdyby se dnes hrálo do půlnoci, tak mu domácí góla nedali. Domácí ty šance měli, zvonily tam tyčky i břevna, ale na naši stranu se přiklonilo štěstí a my jsme tady ty tři body dnes vydřeli.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...