SHKM Baník Hodonín
Vítězná generálka. Baník ve Velmezu ztratil dvoubrankový náskok, rozhodl gól kapitána dvě minuty před koncem
Vítězná generálka. Baník ve Velmezu ztratil dvoubrankový náskok, rozhodl gól kapitána dvě minuty před koncem
A-Tým
20.9.2022

Příprava na druhou ligu je minulostí. Zeleno-černí odjížděli ke generálce na blížící se ligový start na velkomeziříčský stadion, kde na ně čekal souboj se „starým známým“ HHK. Souboj předloňského s letošním nováčkem třetí nejvyšší soutěže vyšel lépe hodonínským hokejistům, ti se díky trefám Matěje Charváta a Davida Rauše ujali po dvou třetinách dvoubrankového vedení. Horáci v poslední části dokázali nejprve snížit a šest minut před koncem i srovnat, ale na gól Jakuba Sajdla z konce osmapadesáté minuty už odpovědět nedokázali. Vítězství Baníku v poslední minutě pečetil střelou do prázdné branky Aleš Dufek.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, úterý 20.9.2022
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
2:4
(0:1, 0:1, 2:2)
HOM
Branky a nahrávky: 47. Nesvadba (Vedral), 54. Malec (Sedlaček, Oščádal) - 15. Charvát (Dufek, Medek), 32. Rauš (Peš, Hložánek), 58. Sajdl (Smeřička, Peš), 60. Dufek (Rauš). Rozhodčí: Mejzlík - Augusta, Trávník. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 30:35. Diváci: 154. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.
Krejčí F. (Juda J.) – Sedlaček, Trnka, Koželuh, Buchal, Ambrož, Švejda, Báňa – Malec, Juráň, Oščádal – Strnad, Křenek, Dupjaku – Doležal, Burian V., Maštera – Vedral, Střecha F., Nesvadba. Trenér: Jozef Zavadil.
Holík (Dolíška) – Rauš, Polesný, Škápik, Němec, Směřička, Kučera, Kališ - Sajdl, Peš, Hložánek - Popelka, Matějka, Krejčiřík - Medek, Charvát, Dufek - Štědrý, Bartes, Krejčí P.. Trenér: Radko Křivinka.

Komentář k zápasu

Skóre závěrečného přípravného duelu otevřel v patnácté minutě první třetiny hodonínský Matěj Charvát, kterému se podařilo překvapit Krejčího v domácí brance střelou po ledě. V polovině utkání se domácím vymstilo, že během necelých čtyř minut vyprodukovali čtyři nedovolené zákroky. Ve dvojnásobné početní výhodě vystřelil z mezikruží David Rauš a letní posila Baníku vstřelila svou druhou branku v zeleno-černých barvách.

Domácí se mohli dostat na dostřel v závěru druhé periody, kdy měli Horáci k dispozici téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, kterou ale Drtiči přečkali bez inkasované branky. Meziříčí se kontaktní branky přeci jen dočkalo v čase 46:46, kdy do brejku ujela dvojice Zdeněk Vedral – Viktor Nesvadba a druhý jmenovaný prostřelil přesouvajícího se Holíka.

Šest minut před koncem třetí třetiny potvrdil roli střelce Ondřej Malec. Jedenatřicetiletý autor loňských třiceti druholigových gólů šikovně rukou zpracoval sraženou přihrávku a pohotovou střelou srovnal skóre na 2:2. Vyrovnaný stav vydržel až do závěru osmapadesáté minuty, kdy se k dorážce Hložánkovy střely dokázal probojovat Jakub Sajdl, který až atakován domácím obráncem dokázal puk protlačit až za Krejčího záda.

Domácí to v poslední minutě logicky zkusili s šesti bruslaři, ale honba za vyrovnáním se Horákům nepovedla. Místo toho se po chytré přihrávce Rauše dostal ke kotouči Aleš Dufek a nejproduktivnější hráč Baníku v přípravě pečetil výhru Hodoňanů trefou do prázdné domácí branky.

Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Hodonín):
Utkání jsme výsledkově zvládli, ale na tom menším kluzišti, které ve Velkém Meziříčí je, to nebylo nic jednoduchého. Dnes nám trochu chyběl lepší pohyb a kombinace, a to nejen v přesilovkách, ale i při hře pět na pět. Každopádně chci klukům poděkovat nejen za dnešní zápas, ale za přístup k celé přípravě. Příští středu na nás čeká první ligový zápas, na který se všichni těšíme a doufáme, že na tribuny dorazí co nejvíc fanoušků a že budou naším rozdílovým hráčem.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...