SHKM Baník Hodonín
B-tým Baníku získal břeclavský skalp, bere dva body a dál živí šance na vyřazovací boje!
B-tým Baníku získal břeclavský skalp, bere dva body a dál živí šance na vyřazovací boje!
B-Tým
21.1.2023

Hodonínský B-tým šel do dnešního Jižanského derby z pozice outsidera, ale na ledě to tak určitě nevypadalo. Baník sehrál se čtvrtým celkem tabulky více než rovnocennou partii, ze které nakonec bere dva body za výhru v prodloužení. Tu trefil v čase 61:35 David Janás, pro kterého to byl druhý přesný zásah v utkání. Kromě něj se na vítězství 5:4 gólově podíleli ještě Tom Polák, Michal Kuba a Kryštof Charvát.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
19. kolo, sobota 21.1.2023
SHKM Baník Hodonín - HC Lvi Fosfa Břeclav
HOM
5:4p
(0:1, 3:1, 1:2 - 1:0)
BRE
Branky a nahrávky: 24. Polák (Crlík, Janás), 27. Janás (Sedlák), 32. Kuba (Huňady, Výmola), 49. Charvát K. (Běhůnek, Tomi), 62. Janás (Flamík, Miklík) - 14. Sedláček (Svoboda), 31. Papp (Kocúr, Sedláček), 48. Topolanský (Lokaj), 50. Sedláček (Svoboda). Rozhodčí: Smilek - Halás, Smetková. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení:0:0 . Střely: . Diváci: 251. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.
Zollprester (Běhal Adam) - Flamík, Crlík, Miklík (A), Běhůnek, Rýpar, Zlámal - Janás, Sedlák (C), Polák (A) - Charvát K., Tomi, Lidák - Huňady, Kuba, Výmola - Matuškovič. Trenér: Zdeněk Kučera.
Michálek (Dymshakov) - Topolanský, Rutkovský, Vyskoč, Směřička, Dora (A), Göndör, D. Vaněk - Průdek (A), Gabriška, Svoboda, Zháňal, Lokaj, Juránek, Sedláček, Čápek, Papp (C), Kocúr. Trenér: Libor Kocúr.

Komentář k zápasu


V prvních minutách měli opticky o něco málo více ze hry hráči Baníku, ani jeden z golmanů ale neměl dlouho nějakou zásadnější práci. Skóre se měnilo poprvé až na konci čtrnácté minuty a postaral se o to břeclavský Tibor Sedláček, proti jehož tečovanému pokusu neměl Zollpriester šanci zareagovat. A nejtěsnějším rozdílem také první dvacetiminutovka skončila.

Baník se zaslouženého vyrovnání dočkal v čase 23:28, kdy pohlednou kombinaci, na jejíž začátku byl Janás a na konci nezištná přihrávka Crlíka na Toma Poláka, pro kterého bylo zakončení do prázdné branky snadnou záležitostí. O tři minuty později hráli Drtiči přesilovku, v níž Sedlák vybojoval puk, ten se odrazil příhodně k Davidu Janásovi a ten bombou z první propálil Michálka k bližší tyči.

Dvanáct vteřin po polovině utkání Lvi srovnali krok, když Marek Papp procedil svou střelu mezi Zollpriesterovými betony až za brankovou čáru. Domácí si ale brzy vzali svůj náskok zpět. O necelé dvě minuty později nahodil Výmola kotouč za branku, tam si pro něj sjel Huňady, který šikovnou zadovkou našel přesně Michala Kubu. Hrající kouč SHKM svou šancí nepohrdl a ve svém čtvrtém letošním zápase vstřelil už čtvrtou branku a hlavně – vrátil svému týmu těsný náskok.

Skóre 3:2 pro domácí platilo až do osmačtyřicáté minuty, kdy v početní výhodě vyrovnal Lukáš Topolanský. Jeho nahození od modré zaplachtilo nad lapačkou domácího golmana a zastavila jej až síť hodonínské branky. Baník ale opět přispěchal s rychlou odpovědí. O rovných sto vteřin později vystřelil od modré Běhůnek a jeho střelu šikovně tečoval do břeclavské branky Kryštof Charvát. Baník tak opět vedl, tentokrát 4:3.

Jenže… uběhlo jen čtyřicet tři vteřin a bylo opět srovnáno. Domácí byli v rozehrávce až příliš bohorovní, čehož využil Tibor Ssedláček a v polovině třetí třetiny vyrovnal na 4:4. Tento stav vydržel až do konce šedesáté minuty a šlo se tak do prodloužení. V něm se nejdříve poněkud nezvykle třikrát vylučovalo, jednou na hodonínské straně a dvakrát šli za katr Břeclavští.

A Baník nabídnuté šance využil bezezbytku. V přesilovce čtyři na tři vyhrál Baník buly před břeclavskou brankou, po sérii přihrávek vypálil z voleje Miklík, jehož střelu Michálek vyrazil jen před sebe, kde kotouč pohotově uklidil do branky David Janás a rozhodl o důležitém vítězství zeleno-černých.

Baník po dnešku opět trochu přiživil své šance na účast v playoff, aktuálně na deváté příčce ztrácí tři body na osmé Uherské Hradiště.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Kučera (Hodonín):
Na dnešní zápas jsme se moc těšili a celý týden připravovali, protoze derby s Břeclaví jsou vždy vypjatá. Navíc se nám teď hodí každý bod v honbě za playoff, které si chceme rozhodně zahrát! Kluci dnes ukázali bojovnost, snahu a týmovou práci od začátku utkání až do konce a to do posledního chlapa!

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...