SHKM Baník Hodonín
Brod byl nad síly B-týmu, jediný gól zeleno-černých vstřelil David Bauer
Brod byl nad síly B-týmu, jediný gól zeleno-černých vstřelil David Bauer
B-Tým
5.11.2022

Hodonínský B-tým se po třech týdnech představil domácímu publiku v utkání s aktuálně pátým týmem tabulky z Uherského Brodu. Baník v poslední dobře trápí produktivita a nejinak tomu bylo i v dnešním duelu se Spartakem. Hosté si díky dvěma zásahům svého kapitána vypracovali dvoubrankový náskok, za Baník v polovině duelu snižoval v oslabení Bauer, to ale bylo z domácí strany bohužel vše. Zato Spartaku to tam dál padalo a celkové skóre se nakonec zastavilo na 1:5 z pohledu SHKM.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
8. kolo, sobota 5.11.2022
SHKM Baník Hodonín - HC SPARTAK Uherský Brod
HOM
1:5
(0:1, 1:2, 0:2)
UHB
Branky a nahrávky: 32. Bauer (Charvát K.) - 11. Šiller (Řehoř), 26. Šiller (Václavek), 40. Fajkus, 51. Václavek (Macharáček, Šiller), 56. Fajkus (Kadlčík, Řehoř). Rozhodčí: Kohoutek - Paulík, Pařil. Vyloučení: 7:4, navíc Tomek (UHB) 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely: 34:49. Diváci: 212. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.
Mládek (Běhal Adam) - Flamík (A), Crlík, Rákoczy, Rýpar, Běhůnek, Zlámal - Tomi (C), Lidák, Jajcay - Kytlica, Charvát K., Bauer (A) - Běloch, Matuškovic, Huňady. Trenér: Michal Kuba.
Šarman (Popelka) - Vaněk, Uhříček, Kadlčík, Řehoř, Tomek, Budil - Vaculín, Šiller (C), Kočica, Bujáček, Vaculík, Fajkus, Macharáček, Václavek, Bařika, Stiksa. Trenér: Jaroslav Balaštík.

Komentář k zápasu

Baník nastoupil v hodně okleštěném složení hned se šesti juniory v sestavě, jen se třemi kompletními formacemi a s šestnáctiletým brankářem Jakubem Mládkem.

Ten inkasoval poprvé vteřinu po polovině první třetiny, kdy hostující kapitán Milan Šiller vyjel od zadního mantinelu a bekhendem procedil puk skrz výstroj domácího brankáře těsně za brankovou čáru. Tentýž hráč šest minut po přestávce zvyšoval náskok Brodu už na dva góly, když střelou přes obránce překvapil Mládka.

Baník se prvního přesného zásahu dočkal po polovině duelu. Hosté chybovali v rozehrávce při vlastní přesilovce, což potrestala dvojice Kryštof Charvát a zakončující David Bauer a v končící dvaatřicáté minutě byl stav 1:2 z domácího pohledu.

Hostující mužstvo hrálo v závěru prostřední části přesilovku, Václavkovo nahození od modré tečoval Sebastian Fajkus do protipohybu domácího brankáře a Brod vedl opět o dvě branky. Baník se v poslední třetině snažil s výsledkem ještě něco udělat, ale střelecké trápení posledních zápasů pokračovalo.

Zato hosté v polovině poslední části přidali čtvrtou branku. Po vyhraném buly se k puku dostal Jan Václavek, který s pomocí teče bránícího hodonínského hráče překonal Mládka počtvrté. Definitivní tečku za dnešním utkání pak udělal čtyři minuty před závěrečnou sirénou ve hře čtyř proti čtyřem svým druhým gólem Sebastian Fajkus, který uzavřel skóre na stavu 5:1 pro hosty.

Před hráči B-týmu stojí příští týden velmi těžký úkol, svěřenci trenérů Kuby a Kučery míří na led suverénního lídra tabulky z Brna. Zápas na Technice je na programu v sobotu 12. listopadu od 17:00 hodin.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dneska jsme bojovali. Klukům nejde upřít snaha. Ale i když hrajeme dobře, tak nás strašně ubíjí neproměňování šancí a zbytečná vyloučení. A je to pořád dokola, zápas co zápas. Pořád ta samá písnička. Prostě asi momentálně na víc nemáme...

další články
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...