SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí předvedli proti Skalici parádní obrat a po týmovém výkonu získávají cenný skalp!
Zeleno-černí předvedli proti Skalici parádní obrat a po týmovém výkonu získávají cenný skalp!
A-Tým
9.9.2022

Dlouho se střelecky trápili a v polovině zápasu prohrávali po trefách Obdržálka a Juríka o dvě branky. Pak se ale na Drtiče konečně usmálo střelecké štěstí, když během 13 vteřin využili přesilovky David Rauš a Vojtěch Krejčiřík. Závěrečná dvacetiminutovka se pak odehrála zcela v domácí režii. Hned po nástupu z kabin poslal Baník do vedení Jakub Sajdl, další trefy pak přidali Aleš Dufek a Matěj Charvát. Kanonádu Jihomoravanů uzavřel ve vlastním oslabení Vojtěch Krejčiřík.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, pátek 9.9.2022
SHKM Baník Hodonín - HK Skalica
HOM
6:2
(0:1, 2:1, 4:0)
SKM
Branky a nahrávky: 33. Rauš (Peš, Hložánek), 33. Krejčiřík (Škápik, Dufek), 41. Sajdl (Peš), 47. Dufek (Popelka, Škápik), 48. Charvát (Rauš), 54. Krejčiřík – 7. Obdržálek (Nemec R., Jurík), 31. Jurík (Obdržálek). Rozhodčí: Slavka - Chramosta, Smetková. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Střely: 30:34. Diváci: 537. Průběh utkání: 0:2, 6:2.
Dolíška (Holík) – Rauš, Kučera, Škápik, Němec, Kališ, Polesný, Směřička – Sajdl, Peš, Hložánek – Popelka, Dufek, Krejčiřík – Medek, Matějka, Bartes – Štědrý, Charvát, Pokorný. Trenér: Radko Křivinka.
Bernát (Nemec O.) – Kadlečík, Semandel, Janík, Fatul, Vidovič, Hílek – Jurík, Nemec R., Obdržálek – Hujsa, Landrigan, Šátek – Janáč, Včelka, Kotvan – Čulen, Rajčák, Šišolák. Trenér: Michal Ružička.

Komentář k zápasu

Zápas byl v úvodních minutách hodně opatrný. Na první větší šanci se čekalo do poloviny sedmé minuty a hned z toho byla první branka utkání. Postaral se o ni hodonínský odchovanec ve skalických službách Petr Obdržálek, který ač tísněn obráncem Baníku dokázal procedit kotouč za Dolíškova záda. Baník se po obdržené brance rychle oklepal, ale všechny pokusy hodonínských střelců končily na pozorném brankáři Bernátovi.

V přesilovce po faulu Janíka měl vyrovnání na hokejce Hložánek, ale z první nedokázal puk dopravit do poloprázdné skalické branky. V závěru první dvacetiminutovky nabídli Drtiči svému soupeři Přesilovku čtyři na tři a následně krátce i pět na tři, těžké chvíle ale domácí tým zvládl velmi dobře a po dvaceti minutách se tak šlo do kabin za fotbalového skóre 0:1.

V pětadvacáté minutě byl vyloučen skalický Včelka, Baník měl v přesilovce několik slibných pozic, ale místo střely hráči často volili přihrávku navíc. A tak přišel trest v podobě druhého gólu hostů. Minutu po polovině utkání se o něj ve hře čtyř proti čtyřem postaral po Obdržálkově přihrávce Juraj Jurík. O chvíli později dostali domácí hráči výhodu přesilové hry čtyři na tři, v níž se v těžké pozici opřel na hranici levého kruhu David Rauš a obránce Baníku přesnou střelou nad lapačku zaznamenal první trefu v dresu SHKM.

Tento gól naprosto změnil ráz utkání. Baníku narostla křídla, což o pouhých třináct vteřin později v pokračující početní výhodě čtyř proti třem potvrdil Vojtěch Krejčiřík, který dotáhl do konce krásnou Škápikovu akci a Dufkovu střelu dorážkou do poloodkryté branky. Po vyrovnání se na ledě začalo jiskřit ještě víc než v dosavadním průběhu utkání, ale kromě dalších trestů na obou stranách se do konce prostřední části na stavu 2:2 nic nezměnilo.

Po přestávce ale nerozhodné skóre vydrželo jen čtyřiačtyřicet vteřin. Peš vybojoval u mantinelu puk a okamžitě našel do pásma najíždějícího Jakuba Sajdla, který zamířil přesně do horního rohu skalické branky. Hosté byli po třetí inkasované brance hodně opaření, v šestačtyřicáté minutě šel navíc za katr skalický Šátek a Baník potřetí v zápase využil přesilovku. Popelka přiťukl ve středním pásmu do jízdy Aleši Dufkovi, který si tváří v tvář poradil s Bernátem na jedničku.

O necelou minutu a půl později mělo více něž pět set hodonínských fanoušků další důvod k jásotu. Raušovo nahození od modré čáry tečoval mezi kruhy stojící Matěj Charvát a Baník vedl už 5:2. Tečku za skvělým obratem zeleno-černých udělal šest minut před koncem utkání Vojtěch Krejčiřík, který ve vlastním oslabení ujel do brejku a ač obtěžován vracející se skalickou dvojičkou, zakončil svůj úprk ukázkovým blafákem.

Svěřenci trenéra Radka Křivinky po dvou porážkách opět zabrali a připsali si nejen cenný skalp silného soupeře, ale také čtvrtou výhru v přípravě. Ta pokračuje už příští středu 14. září, kdy k řece Moravě přijedou hráči senické Dukly.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...