SHKM Baník Hodonín
Druhá vysoká porážka v řadě, odveta patřila Bruslařům z Havlíčkova Brodu
Druhá vysoká porážka v řadě, odveta patřila Bruslařům z Havlíčkova Brodu
A-Tým
6.9.2022

Z venkovního ledu odjeli poprvé s porážkou, Baník po šedesáti minutách hry padl v Kotlině 7:4. Hodonínští hokejisté drželi se soupeřem krok zhruba polovinu zápasu, pak se soupeř dostal třemi góly v řadě do trháku, který už svěřenci kouče Křivinky nedokázali smazat. Dvěma góly v zeleno-černém dresu vyčníval dosud nejproduktivnější člen kádru Aleš Dufek, ani to ale na Havlíčkův Brod nestačilo.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, úterý 6.9.2022
BK Havlíčkův Brod - SHKM Baník Hodonín
HBR
7:4
(2:1, 3:2, 2:1)
HOM
Branky a nahrávky: 8. Kuchta (Čermák, Mlynář), 18. Tecl (Kuchta), 23. Dušek (Moučka), 30. Mlynář (Valášek, Čermák), 35. Čermák (Kerber), 44. Petržilka (Voříšek, Valášek), 51. Voříšek (Valášek) – 14. Kališ (Štědrý), 22. Dufek (Rauš), 34. Popelka (Medek, Němec), 54. Dufek (Popelka, Škápik). Rozhodčí: Stehlík – Křivohlavý, Krejčí. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Střely: 47:34. Diváci: neuvedeno. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 7:3, 7:4.
Novák (Nedvěd) – Čermák, Benák, Vašíček (C), Grauer, Krejčí, Kliment – Petržilka, Voříšek, Valášek – Kopic, Moučka, Dušek – Tecl, Mlynář, Kuchta – Vacík, Košťál D., Kerber. Trenér: Aleš Kraučuk.
Holík (Dolíška) – Rauš, Kučera, Škápik, Němec, Kališ, Směřička, – Sajdl, Peš, Hložánek – Popelka, Pokorný, Dufek – Medek, Štědrý, Bartes – Marek. Trenér: Radko Křivinka.

Komentář k zápasu

Na úvodní trefu odvetného přátelského utkání se v Kotlině čekalo do závěru osmé minuty, kdy po závaru před hodonínským brankovištěm otevřel skóre dorážející Petr Kuchta. Vedení vydrželo domácím do čtrnácté minuty, o srovnávací trefu se postaral Jiří Kališ, který nedal Novákovi žádnou šanci zasáhnout.

Dvě minuty před přestávkou si Bruslaři vzali vedení zpět na svou stranu, Kuchtovu přihrávku poslal přesně pod břevno hodonínské branky Marek Tecl. Po úvodní dvacetiminutovce tak byl na Vysočině stav 2:1 pro domácí tým. Vstup do druhé části vyšel lépe Hodonínským, kteří zásluhou Aleše Dufka ve dvaadvacáté minutě podruhé v zápase dotáhli jednobrankovou ztrátu.

Jenže radost na střídačce Baníku nevydržela ani minutu a půl, třetí trefu Havlíčkova Brodu přidal přesnou střelou Dominik Dušek. V osmadvacáté minutě hráli domácí již šestou přesilovku, kterou ve čtvrtou branku přetavil Tomáš Mlynář, jehož ke skórování vybídl nezištnou přihrávkou Valášek.

Baník vzápětí dostal možnost hrát 32 vteřin přesilovku pět na tři, ta ale zůstala nevyužita. V pokračující klasické výhodě se už zeleno-černí přeci jen dočkali. Medek našel na brankovišti přesně hůl Adama Popelky, který v čase 33:33 snížil na 3:4 z pohledu Hodoňanů.

Jenže Baník v probíhající přípravě trápí rychlé odpovědi soupeřů. Jen 65 vteřin po Popelkově snížení vrátil Bruslařům dvoubrankový náskok Roman Čermák, a jelikož v samotném závěru prostřední části zneškodnil domácí golman velkou šancí Baníku, svítilo po dvou třetinách na tabuli skóre 5:3.

Hned zkraje poslední části navyšoval vedení domácích už na 6:3 Jakub Petržílka, kterého vyzval ke skórování Luboš Voříšek. Domácí matador pak v jedenapadesáté minutě pak sám ve vlastním oslabení zatloukl už sedmý hřebíček do hodonínské rakve. Baník pak o tři minuty později už jen kosmeticky upravil skóre na konečných 7:4 pro domácí, podruhé v utkání se mezi střelce – také v oslabení – zapsal Aleš Dufek.

Příprava hodonínského A-týmu pokračuje už tento pátek 9. září od 18:30 hodin, kdy na hodonínský stadion dorazí účastní první slovenské ligy HK Skalica.

Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Hodonín):
Dnes byl soupeř lepší a zaslouženě vyhrál. Směrem do zakončení to z naší strany nebylo zlé, ale znovu jsme inkasovali hodně branek po hrubých chybách v obranném pásmu. A osm vyloučených hráčů v jednom utkání je proste moc.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...