SHKM Baník Hodonín
Vyrovnání viselo na vlásku, přímý souboj o osmý flek ale nakonec o gól lépe zvládli hosté z Opavy
Vyrovnání viselo na vlásku, přímý souboj o osmý flek ale nakonec o gól lépe zvládli hosté z Opavy
A-Tým
3.12.2022

Oba celky chtěly v dnešním utkání bodovat a tomu také odpovídal obraz hry. Byl to boj o každý metr ledu. Do vedení šli v sedmé minutě v přesilovce hosté, Baník ale zásluhou Matěje Charváta také v početní výhodě brzy srovnal. V polovině třetí části Slezan zase odskočil do jednobrankového náskoku, i tentokrát však Drtiči dokázali ranou Ľubomíra Škápika srovnat. Až na trefu Pachuly z času 54:00 už domácí odpověď nenašli, ačkoliv v posledních dvou minutách a hře v powerplay mačkali defenzivu Opavy co to šlo.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
21. kolo, sobota 3.12.2022
SHKM Baník Hodonín - HC Slezan Opava
HOM
2:3
(1:1, 0:0, 1:2)
OPA
Branky a nahrávky: 9. Charvát (Dufek, Škápik), 51. Škápik (Krejčí, Dufek) - 7. Danielčák (Věntus, Rousek), 48. Danielčák (Rousek), 54. Pachula (Rousek, Káňa). Rozhodčí: Vaněk - Maloušek, Hübl. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 32:22. Diváci: 789. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Šurý (Zollpriester) - Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Kališ, Vyrůbalík, Němec, Kučera - Romančík, Matějka, Štědrý - Medek, Dufek (C), Charvát M. - Rauš, Bartes, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Piták (Drabčík) - Šindelář (C), Černý, Štěpánek, Pachula, Ludvík, Thiel, Věntus - Rousek, Vojkůvka, Horný, Štindl, Káńa (A), Danielčák, Wolf (A), Vašenka, Krupa. Trenér: Aleš Tomášek.

Komentář k zápasu

Baník nastoupil do utkání bez čtyř útočníků základní sestavy, k dlouhodobě zraněným Sajdlovi, Hložánkovi a Krejčiříkovi se v minulém duelu ve Znojmě přidal také Peš. Trenér Bachánek tak měl k dispozici jen devět forvardů.

Na první gól se čekalo do začátku sedmé minuty, kdy byl přísně vyloučen Polesný a Slezan svou druhou přesilovku bleskově využil. Jozef Danielčák trefil přesně ke vzdálenější tyči a hosté vedli. Drtiči ale přispěchali s rychlou odpovědí. A také jim k tomu pomohla přesilová hra. Dufkovu střelu šikovně dorazil Matěj Charvát, který s trochou štěstí překonal Pitáka a v čase 08:06 srovnal na 1:1.

Pět minut před koncem první třetiny měl Baník dlouhou přesilovku pěti proti třem, kterou ale hosté výborně odbránili a nenechali domácí tým vypracovat si nějakou větší příležitost, a tak první část skončila nerozhodným výsledkem 1:1.

První polovina druhé části patřila spíš Opavě, která měla místy docela slušný tlak, všechny šance ale končily na pozorném Šurém. Karta se obrátila ve chvíli, kdy domácí ubránili oslabení a následně si vypracovali několik velmi dobrých příležitostí, ale také Piták všechny šance zneškodnil.

Také v závěru prostřední části měli domácí výhodu, tentokrát čtyři na tři a následné krátce i pět na tři, ale ani tentokrát z této příležitosti nic zásadního nevytěžili, a i proto i po čtyřiceti minutách nadále platilo vyrovnané skóre 1:1.

To se změnilo po osmi minutách třetí třetiny kdy Opava podnikla rychlý útok, na jeho konci byl opět Jozef Danielčák, proti jehož zakončení byl Šurý bezmocný. I tentokrát se ale zeleno-černým podařilo ztrátu rychle dorovnat. Devět minut pře třetí sirénou se na levém kruhu do puku opřel Ľubomír Škápik, který trefil přesně skulinku u bližší Pitákovy tyče.

Nerozhodný stav vydržel přesně do času 54:00, Opava vyhrála buly v útočné třetině a Daniel Palucha od modré vymetl pavučiny v hodonínské šibenici. Domácí to v závěru zkusili se šesti hráči v poli, vytvořili si obrovský tlak a nepouštěli Slezan z obranného pásma. V posledních vteřinách měl vyrovnání na hokejce Vyrůbalík, ale pul proklouzal těsně kolem Pitákovy pravé tyčky. Baník tak podlehl Slezanu těsně 2:3.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 113, 2. cena: 020, 3. cena: 140, 4. cena: 002, 5. cena: 099, 6. cena: 041, 7. cena: 031.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...