SHKM Baník Hodonín
Skvostných 144 vteřin rozhodlo! Baník prolomil smůlu a poprvé v sezoně doma zapisuje tříbodové vítězství
Skvostných 144 vteřin rozhodlo! Baník prolomil smůlu a poprvé v sezoně doma zapisuje tříbodové vítězství
A-Tým
19.11.2022

Na devátý pokus to konečně vyšlo! Hokejisté Baníku v 17. kole 2. ligy porazili před svými fanoušky Nový Jičín a připsali si první plný bodový zisk na domácím ledě. O vítězství zeleno-černých 5:2 rozhodl parádní závěr první a vstup do druhé třetiny. První gól zápasu vstřelil v čase 18:51 Aleš Dufek, o 30 vteřin později zvyšoval Jan Matějka a naprosto brilantní konec prvního dějství završil 20 vteřin před přestávkou třetím gólem Baníku Michal Romančík. Na začátku druhé části pak navýšil náskok domácích svou první trefou v SHKM Jan Štědrý. Hosté v poslední třetině snížili na rozdíl dvou gólů, ale poslední slovo si vzal pět minut před koncem utkání opět Aleš Dufek, který podtrhl cenné a důležité vítězství Jihomoravanů.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
17. kolo, sobota 19.11.2022
SHKM Baník Hodonín - HK Nový Jičín
HOM
5:2
(3:0, 1:1, 1:1)
NJC
Branky a nahrávky: 19. Dufek (Charvát M., Romančík), 20. Matějka (Janás, Šmach), 20. Romančík (Peš, Štědrý), 22. Štědrý (Vyrůbalík, Romančík), 55. Dufek (Medek, Škápik) - 24. Franek (TS), 46. Štefka (Lehečka, Maliník). Rozhodčí: Škach - Kučera, Jurčík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 40:25. Diváci: 1145. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.
Šurý (Zollpriester) - Šmach, Polesný, Vyrůbalík, Němec, Škápik (A), Kališ, Kučera - Janás, Matějka, Krejčí - Romančík, Peš (C), Štědrý - Medek, Dufek, Charvát M. - Rauš, Bartes, Charvát K. Trenér: Aleš Bachánek.
Šimonů (Galuška) - Hladiš, Hruška, Foltýn, Tomeček, Váňa, Kožený, Holáň - Hilšer, Flok, Konečný, Handl, Gebauer, Kafka, Sluštík, Štefka, Franek, Lehečka (C), Maliník. Trenér: Kamil Gebauer.

Komentář k zápasu

Utkání, ve kterém hodonínští hokejisté na svém ledě přivítali soupeře z Nového Jičína, bylo již od samého začátku velmi svižné. Pětatřicet vteřin po úvodním buly se k trestnému střílení rozjel útočník Jan Štědrý. Avšak hostujícího brankáře Šimonů nepřekonal.

K vidění bylo mnoho skvělých příležitostí, přesto výsledková tabule ještě v čase 18:50 ukazovala skóre 0:0. O sekundu později totiž přesilovou hru zužitkoval domácí útočník Aleš Dufek, jenž svou přesnou střelou z pravého kruhu překonal hostujícího brankáře a postaral se tak oUžuž to vypadalo, že je po zápase. Ďáblové se však nijak nevzdávali. V čase 24:00 si vybojovali trestné střílení, které Tomáš Franek forhendovým zakončením proměnil a snížil na 4:1. Hosty proměněný nájezd jakoby nakopl a měli tak najednou i o něco více ze hry. Druhá část však další gól ani na jedné straně nepřinesla a v čase 45:33 to bylo už jen o dvě branky, když David Štefka do odkryté branky dorazil odražený pokus Jakuba Lehečky. první branku zápasu. Přesně o půl minuty později Baník odskočil do dvoubrankového vedení, když David Janás krásnou střílenou přihrávkou našel najíždějícího Jana Matějku a ten tečoval kotouč přesně za záda brankáře Šimonů.

Závěr první třetiny patřil jednoznačně domácím hokejistům. Během 49 vteřin si vybojovali vedení 3:0, když se dvacet vteřin před první sirénou ujala tvrdá střela od modré čáry z hole Michala Romančíka. Hodonínští hokejisté nepolevili ani v úvodu druhého dějství. Nejprve Jan Matějka šikovnou tečí novojičínského brankáře nepřekonal, ale o necelou minutu později díky brance Jana Štědrého odskočilo SHKM na rozdíl čtyř gólů.

Už to vypadalo, že je po zápase. Ďáblové se však nijak nevzdávali. V čase 24:00 si vybojovali trestné střílení, které Tomáš Franek forhendovým zakončením proměnil a snížil na 4:1. Hosty proměněný nájezd jakoby nakopl a měli tak najednou i o něco více ze hry. Druhá část však další gól ani na jedné straně nepřinesla a v čase 45:33 to bylo už jen o dvě branky, když David Štefka do odkryté branky dorazil odražený pokus Jakuba Lehečky.

Dnes se však historie neopakovala. Hráči hodonínského SHKM se dostatečně poučili ze sobotního utkání, kdy ve Valašském Meziříčí ztratili dvoubrankové vedení. Dnes si náskok vzít nenechali a první letošní tříbodovou výhru na domácím ledě zpečetil v pětapadesáté minutě krásným zakončením nad beton hostujícího brankáře Aleš Dufek.


Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 071, 2. cena: 125, 3. cena: 094, 4. cena: 065, 5. cena: 144, 6. cena: 152, 7. cena: 139.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...