SHKM Baník Hodonín
Baník sahal ve Valašském Meziříčí po třech bodech. Nakonec domů odjíždí s porážkou v nastaveném čase
Baník sahal ve Valašském Meziříčí po třech bodech. Nakonec domů odjíždí s porážkou v nastaveném čase
A-Tým
12.11.2022

Bachánkovi svěřenci jeli do Valašského Meziříčí odčinit domácí vysokou porážku s Havlíčkovým Brodem. Na první branku utkání jsme si museli počkat až do šestnácté minuty kdy se za domácí trefil Vojtěch Riedl. Baník měl parádní vstup do druhé třetiny a dvěmi rychlými góly otočil vývoj utkání na svou stranu. Bobři se ovšem nedali a do konce základní hrací doby se jim podařilo vyrovnat na 3:3. V následném prodloužení byli šťastnější domácí borci a Baník si tak domů veze pouhý bod za prohru v nastaveném čase.

autor:
Adam Krátký
Sdílejte článek
 
15. kolo, sobota 12.11.2022
HC Bobři Valašské Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VAM
4:3p
(1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
HOM
Branky a nahrávky: 16. Riedl (Křivohlávek), 48. Holiš (Tarnoczy, Bachánek), 57. Vávra (Křivohlávek), 65. Andris (Martiník) - 21. Krejčí (Polesný, Matějka), 21. Němec (Medek, Krejčiřík), 45. Peš (Medek, Krejčiřík). Rozhodčí: Šutara - Gančarčík, Hladík. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely: 29:18. Diváci: 246. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.
Sachr (Slovák) - Mošnička, Holiš, Gabrhelík, Ďurkáč, Báchor (A), Liss, Riedl - Křivohlávek (C), Bachánek, Tarnoczy, Martinec, Vávra (A), Pětník, Martiník, Vavřík, Andris, Kozubík. Trenér: Lukáš Plšek
Zollpriester (Dolíška) - Šmach, Polesný (A), Vyrůbalík, Němec, Škápik (A), Kališ, Kučera - Janás, Matějka, Krejčí - Medek, Peš (C), Krejčiřík - Romančík, Dufek, Charvát - Popelka, Štědrý, Bartes. Trenér: Aleš Bachánek

Komentář k zápasu

Utkání mezi domácími Bobry a hostujícím SHKM začalo zcela opatrně. Nasvědčuje tomu nevyužitá přesilovka na každé straně a taky to, že první branka padla až v 16. minutě. Domácí hokejisté dostali druhou šanci zahrát si v početní výhodě a tentokrát s ní naložili daleko lépe než s tou předchozí. Tvrdou střelou bez přípravy od modré čáry propálil hodonínského brankáře Jakuba Zollpriestera Vojtěch Riedl a poslal tak Valašské Meziříčí do vedení.

Druhá dvacetiminutovka začala úplně v opačném gardu než ta předešlá. Hodonínští na svého soupeře vlétli a devětadvacet vteřin po úvodním vhazování ve druhé třetině se mohli radovat. Krásnou kombinaci z bezprostřední blízkosti před soupeřovou bránou po nahrávkách Jana Matějky a Davida Polesného zakončil Petr Krejčí a bylo srovnáno. Sotva uběhlo dvacet vteřin a Baník skóroval znovu. Sachrova zakrytého výhledu využil přesnou střelou od modré čáry Jakub Němec, který strhl vedení na stranu Baníku. Vedení na rozdíl dvou branek poté zvýšil Petr Peš, jenž se po nahrávce při přečíslení dva na jednoho v pětačtyřicáté minutě nemýlil.

Už to pro zeleno-černé vypadalo nadějně, avšak chvilku nato přišla kontaktní branka domácích. V čase 47:37 šli hodonínští hokejisté do čtyř a o deset vteřin později to bylo zase jen o jednu branku. Přesilovou hru zužitkoval střelou z první Tomáš Holiš, kterého krásným pasem na pravém kruhu našel asistující Patrik Tarnoczy.

Hodonínu chyběly bezmála jen tři minuty, aby brali plný bodový zisk, když domácí celek srovnal stav utkání. Nikým nehlídaný Tomáš Vávra se ocitl před hodonínskou bránou a klidným zakončením poslal zápas do prodloužení. Jednadvacet sekund před koncem prodloužení ujeli Ondřej Martiník s Tomášem Andrisem sami na brankáře Zollpriestera. Druhý jmenovaný však rozhodl o tom, že Jihomoravané si odvezou z Valašska pouze jeden bod za prohru v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Lukáš Plšek (Valašské Meziříčí):
Věděli jsme, že přijede namotivovaný soupeř, který vyměnil trenéra a na venkovních kluzištích má lepší formu než v domácím prostředí. První třetina z naší strany nebyla špatná až na jednu chybičku kvůli které nám soupeř ujel v oslabení sám na branku. Začátek druhé třetiny byl katastrofický, kluci byli sice na ledě, ale myšlenkami zůstali asi ještě v kabině. Potom jsme dostali branku na 3:1 a nevypadalo to pro nás vůbec dobře. Ale ukázalo se, že náš tým, ač mladý, má na to aby dokázal nepříznivý vývoj utkání strhnout zpět na svou stranu. Bylo to kvalitní utkání. Vzhledem k vývoji skóre jsme nemuseli mít ani bod, ale nakonec bereme body dva za což jsem strašně rád. Myslím si, že spravedlivý výsledek.

Aleš Bachánek (Hodonín):
Z naši strany to byl dvě a půl třetiny dobrý zápas, kluci plnili to co jsme si řekli. Měli jsme dobře nachystané střední pásmo a to dělalo soupeři velké problémy. Vítězství jsme měli na dosah, ale bohužel to nevyšlo. Vyrovnávací branku na 3:3 jsme dostali po velké chybě kdy tři naši hráči nebyli schopni vyhodit kotouč z pásma. V prodloužení nám tam ujeli dva jejich hráči do přečíslení a podařilo se jim rozhodnout utkání. Škoda, obrovská škoda.

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...