SHKM Baník Hodonín
Baník vysoko prohrál s Havlíčkovým Brodem, rozhodla hned úvodní třetina
Baník vysoko prohrál s Havlíčkovým Brodem, rozhodla hned úvodní třetina
A-Tým
9.11.2022

Premiéra pod vedením nového trenéra Bachánka hodonínským hokejistům hrubě nevyšla. Na vlastním ledě prohrávali od první minuty a nakonec soupeři z Vysočiny podlehli 2:6. Zeleno-černým se nepovedla hned první dvacetiminutovka, po níž ztráceli tři branky. Pod jednoznačným vítězstvím hostů se nejvíce podepsal Jaroslav Moučka, který vstřelil tři branky.

autor:
Tomáš Chramosta
Sdílejte článek
 
14. kolo, středa 9.11.2022
SHKM Baník Hodonín - BK Havlíčkův Brod
HOM
2:6
(1:4, 1:2, 0:0)
HBR
Branky a nahrávky: 16. Vyrůbalík (Peš), 25. Janás (Popelka, Matějka) – 1. Eklund (Kopic), 5. Mlynář (Čermák, Voříšek), 8. Moučka, 14. Moučka (Dvořák, Kopic), 36. Moučka (Valášek, Kopic), 36. Tecl (Mlynář, Cachnín). Rozhodčí: Šico - Mikšík, Kučera. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Střely: 28:27. Diváci: 777. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6.
Holík (14. Dolíška) – Šmach, Vyrůbalík, Škápik, Kališ, Polesný, Rauš, Němec – Janás, Bartes, Medek, Halík, Štědrý, Krejčiřík, Charvát, Peš, Popelka, Romančík, Matějka, Dufek.
Mičán (Novák) – Zych, Dvořák, Kerber, Eklund, Kliment, Čermák – Mlynář, Holenda, Cachnín, Moučka, Voříšek, Kopic, Tecl, Šimek, Košťál, Petržilka, Valášek.

Komentář k zápasu

Vstup domácích hokejistů do utkání nepatřil mezi ty nejvydařenější. Uplynulo pouze sedmnáct sekund a Holík musel poprvé lovit puk ze své sítě. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se prosadil Nills-Olof Osian Eklund. Na Jihomoravany krátce nato čekala další zatěžkávací zkouška v podobě prvního oslabení. Početní výhodu Bruslařů využil Tomáš Mlynář, kterému na pravý kruh nabil ke střele bez přípravy obránce Čermák.

O tři minuty později to už bylo o tři branky. Katastrofální vstup hodonínských hráčů do utkání potvrdil Jaroslav Moučka, který v oslabení ujel do přečíslení dva na jednoho a tuto situaci vyřešil střelou na bližší tyč. A když už se zdálo, že nemůže být hůř, přidal stejný hráč čtvrtý zásah Havlíčkova Brodu tvrdou dělovkou z vrcholku kruhů. Za domácí stihl korigovat skóre necelých pět minut před přestávkou Martin Vyrůbalík.

Jiskřičku naděje pro hodonínské mužstvo vykřesal čtyři a půl minuty po návratu z kabin David Janás. Šestadvacetiletý útočník našlápl do útočného pásma na levém křídle a po překonání modré čáry se opřel vší silou do puku. Hostující brankář Mičán tuto ránu neudržel, takže se Hodonín mohl radovat ze snížení na rozdíl dvou branek. Radost domácím zkazil opět Jaroslav Moučka, který využil dvojnásobnou přesilovku po vyloučení Krejčiříka a Peše.

O bezmála dvacet sekund později přidali hokejisté z Havlíčkova Brodu šestý přesný zásah, kterým definitivně zlomili odpor domácích. Marek Tecl uplatnil důraz na brankovišti a po neúspěšných pokusech Mlynáře a Cachnína dopravil kotouč za brankovou čáru. Zeleno-černí prohráli před vlastními fanoušky vysoko 2:6, po tomto nezdaru Jihomoravané klesli na poslední příčku tabulky ve skupině Východ.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...