SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí se radují z prvního vítězství! Výhru nad Kopřivnicí trefil v prodloužení Aleš Dufek
Zeleno-černí se radují z prvního vítězství! Výhru nad Kopřivnicí trefil v prodloužení Aleš Dufek
A-Tým
15.10.2022

Takhle bojuje Baník! V sedmé minutě vedli hosté o dvě branky a vypadalo to, že čekání na první vítězství dnes Hodonínští neukončí. Jenže svěřenci trenéra Křivinky se nevzdali. V první třetině nejprve snížil Vojtěch Krejčířík, v polovině utkání pak Matěj Charvát vyrovnal na 2:2, po dvou třetinách ale přesto vedli o jeden gól hosté. V osmé minutě poslední části bylo po Škápikově střele opět srovnáno, jenže o minutu později už byli zase napřed hráči Kopřivnice. Baník v závěru sáhl ke hře bez brankáře a z obrovského tlaku se povedlo Robinu Medkovi vyrovnat. V prodloužení pak v přesilovce napřáhl Aleš Dufek, po jehož střele vypukla na ledě i na tribunách obrovská a zasloužená radost. Kaňkou na vítězném zápase je snad jen smolné zranění brankáře Martina Holíka.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
7. kolo, sobota 15.10.2022
SHKM Baník Hodonín - HC ISMM Kopřivnice
HOM
5:4p
(1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)
KOP
Branky a nahrávky: 18. Krejčiřík (Peš, Popelka), 31. Charvát (Dufek, Škápik), 48. Škápik (Krejčiřík, Dufek), 59. Medek (Polesný, Sajdl), 61. Dufek (Matějka, Šmach) – 4. Velecký (Fojtík, Sluštík), 7. Gola (Pindel, Hlaváč), 37. Gola (Pindel), 49. Velecký. Rozhodčí: Škach - Mikšík, Jurčík. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Střely: 44:35. Diváci: 644. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4.
Holík (48. Dolíška) - Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Rauš, Billa, Kališ, Němec - Sajdl (C), Matějka, Medek - Krejčiřík, Peš, Popelka - Dufek, Charvát, Hložánek - Krejčí, Štědrý, Bartes. Trenér: Radko Křivinka.
Baldík (Kubáň) - Ficek, Hlaváč, Kyselý, Bail, Marek, Petrek - Pindel (A), Urban, Pargač, Mach, Fojtík, Indrst, Kleniar, Gola, Velecký, Sluštík (C). Trenér: Ladislav Majkus.

Komentář k zápasu


Baníku opět nevyšel začátek zápasu. Už na konci čtvrté minuty otevřel skóre Michal Velecký. Když pak v čase 06:26 zvyšoval už na rozdíl dvou branek Patrik Gola, vsadil by si na domácí asi jen málokdo. Jenže hodonínští hokejisté se rychle oklepali, a i když ztráceli dva góly, byli na ledě lepším týmem. Odměna v podobě snižující trefy tak na sebe nenechala dlouho čekat. V osmnácté minutě našel Peš prudkým pasem Vojtěcha Krejčiříka, který nataženou holí usměrnil kotouč za Baldíkova záda.

V polovině druhé třetiny se Baník dočkal zaslouženého vyrovnání, když se v přesilovce opřel do Dufkovy přihrávky Matěj Charvát. I podruhé ale šlo do kabin s těsným náskokem hostující mužstvo. V sedmatřicáté minutě těsně po vyhraném buly zamířil přesně opět Patrik Gola a zeleno-černí tak před poslední dvacetiminutovkou ztráceli jednu trefu.

To neplatilo po necelých osmi minutách hry v závěrečné části, kdy v přesilovce natáhl ke střele Ľubomír Škápik a puk z jeho hole prošel přes hostujícího brankáře až za brankovou čáru. Radost z vyrovnání ale trvala jen 62 vteřin. Nedůraz hodonínské defenzivy potrestal druhým gólem v zápase Michal Velecký, který při gólové akci neúmyslně zranil hodonínského brankáře Holíka a jeho místo v brankovišti Hodonína musel zaujmout Dolíška.

Baník se snažil ze všech sil o vyrovnání, ale hostující obrana držela jednobrankové vedení až do předposlední minuty. Domácí lavička odvolala Dolíšku z branky a SHKM hrálo se šesti bruslaři v poli. Risk tentokrát vyšel a 88 vteřin před třetí sirénou se o vyrovnání postaral Robin Medek. Duel tak za stavu 4:4 dospěl do prodloužení, v němž měli domácí, díky vyloučení kopřivnického Macha, výhodu přesilovky 4 na 3.

Nastavení nakonec trvalo jen 50 vteřin. Vítěznou trefu pro Aleše Dufka připravil krásnou přihrávkou Matějka a hodonínští hokejisté i jejich fanoušci mohli začít slavit historicky první druholigové vítězství. I když „jen“ za dva body.


Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 089, 2. cena: 036, 3. cena: 026, 4. cena: 137, 5. cena: 105, 6. cena: 115, 7. cena: 079

Ohlasy trenérů


Ladislav Majkus (Kopřivnice):
Nic příjemného z naší strany. Zápas jsme si prohráli sami. Za stavu 2:0 jsme přestali hrát. Gratuluji soupeři, který bojoval až do konce.

Fotografie ze zápasu

další články
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...
Zlato z domácího turnaje starších žáků putuje do Uherského Ostrohu, Baník bere stříbrné medaile
Turnaje
11.4.2024

V sobotu 6. dubna se na hodonínském zimním stadionu konal závěrečný jednodenní turnaj hokejové sezony 2023-24 pro hráče ...