SHKM Baník Hodonín
Na vítězství to ještě nestačilo, Baník ale veze z Nového Jičína první ligový bod!
Na vítězství to ještě nestačilo, Baník ale veze z Nového Jičína první ligový bod!
A-Tým
8.10.2022

Bylo vidět, že se v Novém Jičíně potkala dvě mužstva, kterým začátek soutěže příliš nevyšel a kterým jde dnes o hodně. Domácí otevřeli skóre v závěru první části po chybě hodonínského obránce, v závěru druhé části zase Ďáblové nabídli Baníku srovnání, o které se ve vlastním oslabení postaral Robin Medek. Vítěze zápasu musely nakonec určit až samostatné nájezdy, ve kterých Novému Jičínu vystřelil bod Maliník.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
5. kolo, sobota 8.10.2022
HK Nový Jičín - SHKM Baník Hodonín
NJC
2:1sn
(1:0, 0:1, 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 18. Konečný, rozh. náj. Maliník - 38. Medek (Charvát). Rozhodčí: Škach - Čelechovský, Voznička. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely: 39:30. Diváci: 522. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Šimonů (Galuška) - Váňa, Tomeček, Kožený, Hladiš, Foltýn, Holaň, Adámek - Štefka, Konečný, Pecha, Handl, Gebauer, Sluštík, Škarka, Flok, Hilšer, Franek, Květoň, Maliník, Lehečka (C). Trenér: Kamil Gebauer.
Holík (Dolíška) - Šmach, Kučera, Škápik (A), Rauš, Polesný (A), Kališ - Sajdl (C), Peš, Hložánek - Krejčiřík, Dufek, Popelka - Krejčí, Charvát, Medek - Bartes, Štědrý, Němec. Trenér: Radko Křivinka.

Komentář k zápasu


Na ledě loňského mistra a účastníka kvalifikace o první ligu nastoupil Baník s Holíkem v brance a hodonínský golman byl jednou z ústředních postav dnešního duelu.

Opatrné utkání dlouho nepřinášelo žádnou vyloženou šanci. Až v osmnácté minutě zbytečně v obranném pásmu chyboval Rauš, kterého o puk obral Viktor Konečný, kterému se na druhý pokus podařilo dostat kotouč za Holíkova záda.

Baník byl ve druhé části aktivnější, než tomu bylo v úvodní třetině, ale velké šance si vypracovávali ďáblové. Lehečka a o chvíli nato i Maliník si ale vylámali zuby na strážci hodonínského brankoviště. A tak přišel v závěru prostřední periody trest. Ve chvíli, kdy byl na trestné lavici Kališ, se v oslabení vydal za vyhozeným pukem Charvát.

Za kotoučem vyrazil i domácí brankář, který si ale ve snaze vyhnout se trestu v poslední chvíli svůj záměr rozmyslel a nechal kotouč být. Toho využil hodonínský útočník, který našel najíždějícího Robina Medka. Nejlepší střelec Baníku prokázal chladnou hlavu a vyrovnal na 1:1.

Rozhodnutí napínavého a vyrovnaného duelu měl tři a půl minuty před třetí sirénou na hokejce Dufek, ale hodonínský útočník trestné střílení v gól nepřetavil. V závěru pak musel Holík vytáhnout zákrok večera, když v lapačce ukryl dorážku Floka.

A jelikož ani pětiminutové nastavení k určení vítěze nestačilo, dospělo utkání až do nájezdů. V nich se za domácí trefili Květoň a Roman Maliník a protože za hosty se prosadil jen Medek, mohli se z bonusového bodu radovat domácí hráči. Baník prohrál i čtvrté ligové utkání, dnes si ale připsal historicky první bod do druholigové tabulky.


Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Hodonín):
Děkujeme klukům za předvedený výkon a první bod v soutěži. Výsledek po šedesáti minutách i v prodloužení zřejmě odpovídá poměru šancí na obou stranách. Nájezdy nám nevyšly, ale nebuďme neskromní. Čekají nás další zápasy, kde se budeme snažit na bodový zisk navázat.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...