SHKM Baník Hodonín
Budíček přišel příliš pozdě. Stíhací jízda vyrovnání nepřinesla, body berou Žihadla
Budíček přišel příliš pozdě. Stíhací jízda vyrovnání nepřinesla, body berou Žihadla
A-Tým
1.4.2022

Hosté byli v první třetině nebezpečnější a svou aktivitou si vypracovali dvoubrankový náskok. Po změně stran snížil v přesilovce kapitán zeleno-černých Petr Peš na rozdíl jednoho gólu, jenže pak přišel pět minut před koncem druhé třetiny 96 vteřinový kolaps, během kterého hodonínská obrana inkasovala hned třikrát a hosté byli rázem ve vedení o čtyři góly. Na začátku poslední dvacetiminutovky v přesilovce vystřelil naději Róbert Mikéska, v devětačtyřicíté minutě to po gólu Ľubomíra Vaškoviče už jen o dva góly a když necelých osm minut před koncem vyháčkoval čtvrtý gól Baníku Tom Polák, byli domácí hokejisté bodům na dostřel. Vyrovnat se ale Hodoňanům, i přes velkou snahu, nepodařilo.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
kval. 2, pátek 1.4.2022
SHKM Baník Hodonín - HC Žihadla Moravské Budějovice
HOM
4:5
(0:2, 1:3, 3:0)
MOB
Branky a nahrávky: 29. Peš (Sajdl, Vaškovič), 41. Mikéska (Sajdl, Vaškovič), 49. Vaškovič (Mikéska, Peš), 52. Polák (Dufek, Vyrůbalík) – 6. Procházka (Sigmund, Trojan), 8. Mikeš (Krutiš, Šťáva), 35. Nováček (Šťáva), 35. Sigmund (Procházka), 36. Nováček (Sigmund). Rozhodčí: Vaněk, Rapák – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 7:14. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Střely: 32:25. Diváci: 1565. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 4:5.
Zollpriester (Luner) – Polesný, Směřička, Crlík, Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Rýpar, Filásek – Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič – Charvát, Dufek A., Polák – Sedlák, Konečný, Venclík – Jajcay, Pospíšil. Trenér: Michal Kuba.
Vacek (Helešic) – Šťáva (A), Theimer, Kovář, Bazala – Sigmund, Nováček (C), Procházka (A), Mikeš, Horák, Trojan, Kotačka, Krutiš. Trenér: Petr Kolečkář.

Komentář k zápasu

Před startem samotného utkání předal klub SHKM Hodonín zastoupený Petrem Pešem a Martinem Vyrůbalíkem dvěma ukrajinským rodinám šek na materiální pomoc ve výši 14.500,- Kč. Následovalo čestné buly, které tentokrát obstaral motocyklový závodník Jakub Kornfeil. Pak už se šlo na věc.

Na první gól se čekalo do začátku šesté minuty. Domácí nedokázali proměnit dobrou příležitost, hosté se dostali do brejku a rychlý protiútok proměnil Milan Procházka v úvodní trefu duelu. O necelé tři minuty později už hosté vedli o dva góly, na konci přesilovkové kombinace byl přesně střílející Roman Mikeš. První dvacetiminutovka patřila herně i gólově hostům, kteří šli po dvaceti minutách do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Baníku vázla kombinace, nedařily se ani jednoduché přihrávky, na hokejkách byla vidět nervozita. V devětadvacáté minutě se domácí fanoušci přesto dočkali snižující trefy, v přesilové hře zakončil sérii přihrávek Petr Peš. Místo vyrovnání ale přišla studená sprcha.

V čase 34:09 zapomněla hodonínská defenziva na Lukáše Nováčka, který svůj nájezd zakončil povedeným blafákem. O třiatřicet vteřin později přidal čtvrtou trefu Žihadel Tomáš Sigmund a strašidelnou dvou minutovku zakončil opět Lukáš Nováček, který poslal hosty do vedení 5:1. Do poslední části tak šli domácí se čtyřbrankovým mankem.

Baník vstupoval do závěrečné dvacetiminutovky s početní výhodou, kterou po necelých dvou minutách proměnil v druhou dnešní trefu SHKM Róbert Mikéska, který vymetl pavučiny ve Vackově brance. Snižující gól probudil nejen poněkud zpražené tribuny Zimního stadionu Václava Nedomanského, ale také lavičku zeleno-černých.

Domácí vrhli všechny síly do útoku a patnáct stovek fanoušků se mohlo v polovině devětačtyřicáté minuty radovat znovu. Mikéska ukázal ve hře čtyři na čtyři přehled a na brankovišti našel přesně hůl Ľubomíra Vaškoviče, který snížil na 3:5. Následně šli hosté do čtyř a Baník měl šanci dotáhnout se na rozdíl jediného gólu. A to se také stalo. Tom Polák dostal u levé tyče hostující branky dostatek času i prostoru a krásnou kličkou poslal puk za bezmocného Vacka.

Hned v následující minutě zamířili dva hostující hráči na trestnou lavici a SHKM mělo k dispozici sto vteřin přesilovky pět na tři. Baník si vytvořil tlak i šance obrana hostů ale oslabení ustála a stejně tak byla úspěšná i v závěrečné domácí powerplay. Baník v prvním domácím utkání kvalifikace těsně padl, tři body si po vítězství 5:4 odváží moravskobudějovická Žihadla.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Dnešní zápas jsme hrubě nezvládli. Nevím, co jsme čekali. Asi, že se soupeř porazí sám. Nebo jestli tam bylo podcenění, když u nich jsme dali osm gólů… dnes přišli o deset minut později na rozcvičku, bylo jich dvanáct... Opravdu nevím, co se stalo. První třetinu tam nebylo z naší strany nic, nebruslili jsme. Něco si řekneme, nastoupíme na druhou třetinu, dáme kontaktní gól a po našich chybách dovolíme soupeři odskočit na 1:5. V poslední třetině jsme to museli bohužel hrát na to nejzkušenější co máme, vyplatilo se a podařilo se nám snížit na 4:5. Bohužel tentokrát se obrat nepodařil, i když to tam lítalo kolem. Někdy to prostě nevyjde. Stálo nás to hodně sil a v neděli to bude v Českých Budějovicích hodně těžký zápas. Baráž byla velmi dobře rozehraná, bohužel jsme si to zkomplikovali a začíná se v podstatě zase od nuly. Musíme se z dneška poučit. A pokud chceme být úspěšní, tak se vrátit nohama na zem a odbojovat to od první do poslední minuty.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...