SHKM Baník Hodonín
Skvělá druhá třetina! Baník veze z Moravských Budějovic tři body, Vaškovič zaznamenal hattrick
Skvělá druhá třetina! Baník veze z Moravských Budějovic tři body, Vaškovič zaznamenal hattrick
A-Tým
25.3.2022

Když vedli po dvaceti minutách hosté na moravskobudějovickém stadionu díky Charvátovu gólu 1:0, asi nikoho na stadionu nenapadlo, že v devětadvacáté minutě bude na kostce nad ledem svítit skóre 6:2 pro hosty! Domácí tým na skvělou druhou třetinu v podání zeleno-černých už nedokázal zareagovat. V poslední části Baník v klidu hlídal náskok, který ještě navýšil na konečných 8:3. Hattrickem k prvnímu kvalifikačnímu vítězství pomohl Ľubomír Vaškovič, dvakrát se trefil Matěj Charvát, po jednom přesném zásahu přidali Martin Vyrůbalík, Jakub Sajdl a Petr Peš.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
kval. 1, pátek 25.3.2022
HC Žihadla Moravské Budějovice - SHKM Baník Hodonín
MOB
3:8
(0:1, 2:5, 1:2)
HOM
Branky a nahrávky: 26. Krutiš (Šťáva), 29. Vysloužil (Krutiš, Mikeš), 51. Nováček (Krutiš, Šťáva) – 3. Charvát (Polák, Mikéska), 22. Charvát (Polák, Dufek A.), 23. Vyrůbalík (Venclík, Sedlák), 25. Vaškovič (Polesný, Vyrůbalík), 26. Vaškovič (Směřička), 27. Sajdl, 41. Vaškovič (Sajdl, Peš), 48. Peš (Vaškovič). Rozhodčí: Jílek, Květoň – Kubíček, Tuháček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely: 34:36. Diváci: 366. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6, 2:8, 3:8.
Vacek (22. Helešic) – Kovář, Theimer, Šťáva (A), Brabec, Bazala – Procházka (A), Mikeš, Nováček (C), Trnka, Horák, Vysloužil, Kotačka, Trojan, Sigmund, Krutiš. Trenér: Petr Kolečkář.
Zollpriester (Luner) – Polesný, Směřička, Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Rýpar, Crlík – Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič – Charvát, Dufek A., Polák – Sedlák, Konečný, Venclík – Jajcay, Matuškovič. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Na první gól úvodního kvalifikačního utkání se čekalo jen 154 vteřin. Skóre duelu otevřel hodonínský Matěj Charvát, který z levého kruhu propálil domácího golmana střelou nad rameno a Baník brzy vedl. Hosté pak měli v krátkém sledu za sebou k dispozici dvě přesilové hry, ty ale domácí tým zvládl ubránit.

Stejně se v závěru první dvacetiminutovky vedlo i zeleno-černým, kteří pykali po faulech Sajdla a Venclíka, obě oslabení ale Kubova parta ubránil a první dvacetiminutovky tak skončila nejtěsnějším vedením Baníku. Se závěrečnou sirénou byl ještě podruhé v zápase vyloučen domácí Theimer a hosté díky tomu šli do prostřední periody s početní výhodou.

A třetí nabídnutou přesilovku už hosté využili. Přihrávku Poláka uklidil po minutě a půl druhé třetiny za bezmocného Vacka svou druhou dnešní trefou Matěj Charvát. A tato trefa rozpoutala doslova gólový uragán. Už o 33 vteřin později se hostující fanoušci mohli radovat potřetí. Martin Vyrůbalík trefil přesně horní růžek domácí branky a vyhnal Vacka na střídačku. Místo v domácím brankovišti zaujal Helešic, který ale udržel neprůstřelnost jen necelé tři minuty.

Čtvrtou branku Baníku přidal Ľubomír Vaškovič, který Polesného pobídku zakončil přesně mezi betony domácího náhradníka. A slovenský střelec se o pětatřicet vteřin později postaral o pátý přesný zásah SHKM, tentokrát doklepl za Helešice střelu Směřičky. Gólové hody však pokračovaly i nadále. O dalších pětatřicet vteřin poté se i gólové trefy dočkali i domácí hokejisté. V čase 25:42 sebral Zollpriesterovi čisté konto Petr Krutiš.

Jenže… hned v další minutě našlápl ke krásnému sólu Jakub Sajdl a Baník opět vedl o pět branek. Bláznivou sedmiminutovku zakončil gólem na 2:6 z domácího pohledu Radek Vysloužil, který po sedmi vteřinách potrestal Polesného vyloučení. Ve zbytku druhé třetiny se už ani jednou týmu skórovat nepodařilo a po čtyřiceti minutách tak vedli hokejisté Baníku o čtyři branky.

Domácí tým i do posední třetiny vstoupil pouze se čtyřmi hráči v poli a v závěru přesilové hry Baník gólově trestal. Sajdl našel křižnou přihrávkou Ľubomíra Vaškoviče, který poslal puk za Helešice, zvýšil hodonínský náskok na 7:2 a hlavně – zaznamenal svou třetí trefu v dnešním duelu. Osmý a poslední zásah Baníku v dnešním utkání měl na svědomí kapitán zeleno-černých Petr Peš, který touto trefou dosáhl na metu 200 kanadských bodů v barvách SHKM.

Poslední slovo měli domácí. Branka Lukáše Nováčka z jedenapadesáté minuty už jen korigovala výsledek na konečných 3:8 z pohledu Žihadel. Na obrovské radosti v hostujícím sektoru to ale nic změnit nemohlo. Baník vyhrál v prvním kvalifikačním utkání o 2. ligu na moravskobudějovickém stadionu jasně a zaslouženě a připisuje si veledůležité první tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Před zápasem jsme v podstatě nevěděli, co od dnešního utkání čekat. První třetina byl taková oťukávací. Ve druhé nám to tam na začátku napadalo, odskočili jsme a do konce zápasu jsme si to pohlídali. Soupeř těžil v podstatě jen z přesilovek, jinak moc šancí neměl. Potom se nás snažil vyprovokovat, aby měli další přesilovky, ale nepodařilo se jim to. Chtěl bych vyzvednout výkon Colpika, při kterém dnes stálo i štěstí, ale v určitých fázích nás zase podržel a chtěl bych pochválit i naši nejzkušenější pětku, která se dnes postarala o většinu našich branek. Dívat se na ně, s jakou chutí hrají a jak chtějí být úspěšní, je radost. Doufám a věřím, že se k nim přidají i ostatní kluci. První tři body vezeme domů, a to je důležité. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří za námi přijeli podporovali nás celý zápas.

další články
Skvělá zpráva! Společnost MND pokračuje jako generální partner hodonínského hokeje
Info
22.7.2024

Společnost MND, a.s. a SHKM Baník Hodonín pokračují i v příští hokejové sezoně 2024-25 v úspěšné spolupráci, kterou oba ...
Martin Lašák: Chtěl jsem hrát za Baník. Líbí se mi, jak klub funguje
A-Tým
18.7.2024

Obránce Martin Lašák byl první oznámenou posilou Baníku pro novou sezonu. Odchovanec Uherského Hradiště se na Slovácko s...
Šestiletá historie Baníku zná pouze tři vítěze kanadského bodování. Znáte všechny?
A-Tým
8.7.2024

V základní části uplynulé sezóny zaznamenal Vojtěch Dobiáš 42 kanadských dobů a stal se králem hodonínské produktivity. Před ním se to podařilo jen dvěma dalším hráčům, víte kterým?
VIDEO: Hokej je zábava! Nábory Baníku v hodonínských i okolních školkách bavily děti i letos
Info
4.7.2024

V posledních letech v rámci náborové činnosti stále více prohlubujeme spolupráci se školkami nejen v Hodoníně, ale i v o...