SHKM Baník Hodonín
Skvělá druhá třetina! Baník veze z Moravských Budějovic tři body, Vaškovič zaznamenal hattrick
Skvělá druhá třetina! Baník veze z Moravských Budějovic tři body, Vaškovič zaznamenal hattrick
A-Tým
25.3.2022

Když vedli po dvaceti minutách hosté na moravskobudějovickém stadionu díky Charvátovu gólu 1:0, asi nikoho na stadionu nenapadlo, že v devětadvacáté minutě bude na kostce nad ledem svítit skóre 6:2 pro hosty! Domácí tým na skvělou druhou třetinu v podání zeleno-černých už nedokázal zareagovat. V poslední části Baník v klidu hlídal náskok, který ještě navýšil na konečných 8:3. Hattrickem k prvnímu kvalifikačnímu vítězství pomohl Ľubomír Vaškovič, dvakrát se trefil Matěj Charvát, po jednom přesném zásahu přidali Martin Vyrůbalík, Jakub Sajdl a Petr Peš.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
kval. 1, pátek 25.3.2022
HC Žihadla Moravské Budějovice - SHKM Baník Hodonín
MOB
3:8
(0:1, 2:5, 1:2)
HOM
Branky a nahrávky: 26. Krutiš (Šťáva), 29. Vysloužil (Krutiš, Mikeš), 51. Nováček (Krutiš, Šťáva) – 3. Charvát (Polák, Mikéska), 22. Charvát (Polák, Dufek A.), 23. Vyrůbalík (Venclík, Sedlák), 25. Vaškovič (Polesný, Vyrůbalík), 26. Vaškovič (Směřička), 27. Sajdl, 41. Vaškovič (Sajdl, Peš), 48. Peš (Vaškovič). Rozhodčí: Jílek, Květoň – Kubíček, Tuháček. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely: 34:36. Diváci: 366. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6, 2:8, 3:8.
Vacek (22. Helešic) – Kovář, Theimer, Šťáva (A), Brabec, Bazala – Procházka (A), Mikeš, Nováček (C), Trnka, Horák, Vysloužil, Kotačka, Trojan, Sigmund, Krutiš. Trenér: Petr Kolečkář.
Zollpriester (Luner) – Polesný, Směřička, Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Rýpar, Crlík – Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič – Charvát, Dufek A., Polák – Sedlák, Konečný, Venclík – Jajcay, Matuškovič. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Na první gól úvodního kvalifikačního utkání se čekalo jen 154 vteřin. Skóre duelu otevřel hodonínský Matěj Charvát, který z levého kruhu propálil domácího golmana střelou nad rameno a Baník brzy vedl. Hosté pak měli v krátkém sledu za sebou k dispozici dvě přesilové hry, ty ale domácí tým zvládl ubránit.

Stejně se v závěru první dvacetiminutovky vedlo i zeleno-černým, kteří pykali po faulech Sajdla a Venclíka, obě oslabení ale Kubova parta ubránil a první dvacetiminutovky tak skončila nejtěsnějším vedením Baníku. Se závěrečnou sirénou byl ještě podruhé v zápase vyloučen domácí Theimer a hosté díky tomu šli do prostřední periody s početní výhodou.

A třetí nabídnutou přesilovku už hosté využili. Přihrávku Poláka uklidil po minutě a půl druhé třetiny za bezmocného Vacka svou druhou dnešní trefou Matěj Charvát. A tato trefa rozpoutala doslova gólový uragán. Už o 33 vteřin později se hostující fanoušci mohli radovat potřetí. Martin Vyrůbalík trefil přesně horní růžek domácí branky a vyhnal Vacka na střídačku. Místo v domácím brankovišti zaujal Helešic, který ale udržel neprůstřelnost jen necelé tři minuty.

Čtvrtou branku Baníku přidal Ľubomír Vaškovič, který Polesného pobídku zakončil přesně mezi betony domácího náhradníka. A slovenský střelec se o pětatřicet vteřin později postaral o pátý přesný zásah SHKM, tentokrát doklepl za Helešice střelu Směřičky. Gólové hody však pokračovaly i nadále. O dalších pětatřicet vteřin poté se i gólové trefy dočkali i domácí hokejisté. V čase 25:42 sebral Zollpriesterovi čisté konto Petr Krutiš.

Jenže… hned v další minutě našlápl ke krásnému sólu Jakub Sajdl a Baník opět vedl o pět branek. Bláznivou sedmiminutovku zakončil gólem na 2:6 z domácího pohledu Radek Vysloužil, který po sedmi vteřinách potrestal Polesného vyloučení. Ve zbytku druhé třetiny se už ani jednou týmu skórovat nepodařilo a po čtyřiceti minutách tak vedli hokejisté Baníku o čtyři branky.

Domácí tým i do posední třetiny vstoupil pouze se čtyřmi hráči v poli a v závěru přesilové hry Baník gólově trestal. Sajdl našel křižnou přihrávkou Ľubomíra Vaškoviče, který poslal puk za Helešice, zvýšil hodonínský náskok na 7:2 a hlavně – zaznamenal svou třetí trefu v dnešním duelu. Osmý a poslední zásah Baníku v dnešním utkání měl na svědomí kapitán zeleno-černých Petr Peš, který touto trefou dosáhl na metu 200 kanadských bodů v barvách SHKM.

Poslední slovo měli domácí. Branka Lukáše Nováčka z jedenapadesáté minuty už jen korigovala výsledek na konečných 3:8 z pohledu Žihadel. Na obrovské radosti v hostujícím sektoru to ale nic změnit nemohlo. Baník vyhrál v prvním kvalifikačním utkání o 2. ligu na moravskobudějovickém stadionu jasně a zaslouženě a připisuje si veledůležité první tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Před zápasem jsme v podstatě nevěděli, co od dnešního utkání čekat. První třetina byl taková oťukávací. Ve druhé nám to tam na začátku napadalo, odskočili jsme a do konce zápasu jsme si to pohlídali. Soupeř těžil v podstatě jen z přesilovek, jinak moc šancí neměl. Potom se nás snažil vyprovokovat, aby měli další přesilovky, ale nepodařilo se jim to. Chtěl bych vyzvednout výkon Colpika, při kterém dnes stálo i štěstí, ale v určitých fázích nás zase podržel a chtěl bych pochválit i naši nejzkušenější pětku, která se dnes postarala o většinu našich branek. Dívat se na ně, s jakou chutí hrají a jak chtějí být úspěšní, je radost. Doufám a věřím, že se k nim přidají i ostatní kluci. První tři body vezeme domů, a to je důležité. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří za námi přijeli podporovali nás celý zápas.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...