SHKM Baník Hodonín
Už jen krok od titulu! Druhý finálový bod Baníku vystřelil v prodloužení Vaškovič
Už jen krok od titulu! Druhý finálový bod Baníku vystřelil v prodloužení Vaškovič
A-Tým
11.3.2022

Dvakrát prohrávali, vysloužili si dvacet trestných minut, soupeř srovnal krátce před koncem základní hrací doby. Přes všechny tyto překážky se hodonínští hokejisté probojovali ke třem mečbolům ve finálové sérii. Hned v osmé sekundě prodloužení využil přesilovou hru slovenský kanonýr Ľubomír Vaškovič. Už v neděli bude mít Baník první příležitost k tomu, aby si zajistil pohár pro vítěze ligy.

autor:
Redakce
Sdílejte článek
 
FIN2, pátek 11.3.2022
HK Kroměříž - SHKM Baník Hodonín
HKK
3:4p
(2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 9. Morev (Laciga, Blinka), 11. Blinka (Zeman, Laciga), 57. Morev (Vávra, Blinka) – 10. Sajdl (Vaškovič, Peš), 15. Mikéska (Dufek M., Polák), 21. Dufek A. (Polák), 61. Vaškovič (Sajdl, Peš). Rozhodčí: Grygera, Pavel - Šobáň, Wesley. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely: 20:26. Diváci: 815. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4. Stav série: 0:2.
Fajgl (Strašák) — Osina, Vávra, Šťastný, Holík, Andrýsek, Nesrsta, Jergl, Zeman — Jelínek, Laciga, Morev, Zavřel, Hubík (C), Hradil, Matějka (A), Světlík, Blinka, Kopčil (A). Trenér: Zdeněk Bečka.
Zollpriester (Chvátal) – Polesný, Směřička, Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Rýpar, Crlík – Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič – Charvát, Dufek A., Polák – Sedlák, Konečný, Venclík – Matuškovič, Pospíšil, Jajcay. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Kroměříž doma neprohrála 12 ligových zápasů v řadě a v první třetině dělala všechno pro to, aby tato pozitivní bilance platila i nadále. Lacigovo nahození od modré čáry tečoval Jan Morev do protipohybu brankáře. Domácí junior tím odstartoval dramatickou dvouminutovku, ve které padly hned tři góly.

Na opačné straně kluziště se radoval z vyrovnávacího gólu Jakub Sajdl. Hodonínský útočník těžil z kombinace celého prvního útoku a povedenou kličkou překonal Fajgla. Hanáci si obratem vzali vedení zpět. Bláznivých 123 sekund mezi devátou a jedenáctou minutou korunoval další tečí – tentokrát nad lapačku – jedenatřicetiletý Matěj Blinka .

V ostřelování branky soupeře od modré čáry se pokračovalo i první přesilovce Baníku. Dělovka Róberta Mikésky od pravého mantinelu zaplula přesně do horního rohu. Stejný hráč se deset sekund před prvním klaksonem pustil do potyčky se Zemanem. Když se rozhodčím povedlo domácího velikána uklidnit, odcházeli aktéři zápasu do kabin za smířlivého stavu.

Hodonín se snažil zaskočit soupeře aktivním vstupem do druhé třetiny, který hráčům v bílých dresech přinesl vedoucí branku. Po důsledném forčekingu Poláka nachytal hostujícího gólmana v nedbalkách Aleš Dufek, zeleno-bílí tak šli krátce po začátku prostředního dějství poprvé v zápase do vedení. Domácí měli v šestatřicáté minutě možnost snížit díky dvojnásobné přesilovce, jenže Hanáci si vylámali zuby jak na hodonínském brankáři, tak na obětavé hře obrany.

Nedisciplinovanost se s hráči Baníku táhla i celou třetí dvacetiminutovku, celkem v ní museli čelit čtyřem oslabením. A právě napočtvrté to kroměřížským hokejistům v početní výhodě vyšlo, svou druhou brankou večera poslal zápas do prodloužení Jan Morev.

Rozlousknout dramatickou zápletku druhého finále trvalo první pětce Baníku jen osm sekund. Zavřelovu vysokou hůl z konce třetího dějství potrestal svým pátým gólem v playoff Ľubomír Vaškovič. Hodonínští hokejisté tak mají tři možnosti, jak ukončit finálovou sérii – tu první už v neděli 13. března na Zimním stadionu Václava Nedomanského v Hodoníně. Buďte u toho!

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...