SHKM Baník Hodonín
Baník před skoro dvanácti sty diváky porazil Kroměříž a ujal se ve finále vedení 1:0 na zápasy!
Baník před skoro dvanácti sty diváky porazil Kroměříž a ujal se ve finále vedení 1:0 na zápasy!
A-Tým
9.3.2022

Tisícovka konečně padla! První bitva Baníku s Kroměříží měla více než důstojnou finálovou kulisu, o kterou se starala nejvyšší návštěva, kterou hodonínský zimní stadion v letošní sezoně zažil. Baník si v prvních dvou třetinách vypracoval díky trefám Petra Peše, Dominika Smeřičky a Toma Poláka tříbrankový náskok, který na začátku poslední dvacetiminutovky ještě navýšil parádním sólem Róbert Mikéska. Až za stavu 4:0 se dostali ke slovu i Hanáci, kterým se dvěma slepenými góly podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Poslední slovo ale měli hráči Baníku, konkrétně Dominik Směřička, který v poslední minutě využil přesilovku o dva muže a dal výsledku prvního finále konečnou podobu. Baník porazil Kroměříž 5:2 a ve finálové sérii hrané na tři vítězná utkání si připisuje první bod.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
FIN1, středa 9.3.2022
SHKM Baník Hodonín - HK Kroměříž
HOM
5:2
(2:0, 1:0, 2:2)
HKK
Branky a nahrávky: 4. Peš (Sajdl, Směřička), 6. Směřička (Polesný, Peš), 29. Polák (Dufek A., Dufek M.), 46. Mikéska, 60. Směřička (Sajdl, Peš) – 48. Matějka, 50. Podešva (Matějka, Holík). Rozhodčí: Brzobohatý, Slavka — Husák, Jurčík. Vyloučení: 4:7, navíc Podešva (KRO) 5+OK. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Střely: 33:32. Diváci: 1165. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2. Stav série: 1:0.
Zollpriester (Chvátal) – Směřička, Polesný, Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Rýpar, Crlík – Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič – Charvát, Dufek A., Polák – Sedlák, Konečný, Venclík – Filásek, Pospíšil, Jajcay. Trenér: Michal Kuba.
Fajgl (Strašák) — Jergl, Andrýsek, Holík, Šťastný, Vávra, Osina, Nesrsta — Zavřel, Jelínek, Hradil, Světlík, Hubík (C), Matějka (A), Morev, Laciga, Blinka, Podešva. Trenér: Zdeněk Bečka.

Komentář k zápasu

Začátek první finálové bitvy vyšel domácímu mužstvu dokonale. Už na konci čtvrté minuty zakončil povedenou kombinaci kapitán Baníku Petr Peš, kterého ke skórování skvěle vybídl Sajdl a zeleno-černí rychle vedli. Vzápětí byl na trestnou lavici vykázán hostující Andrýsek a Baník v přesilovce trestal. Polesného střelu od modré tečoval před brankářem Fajglem Dominik Směřička tak šikovně, že puk skrz výstroj hostujícího golmana proklouzal až do branky.

Třetí trefu si domácí schovali do poloviny druhé třetiny. A byla to krásná branka. Aleš Dufek si převzal puk, obkroužil s ním celé útočné pásmo i branku Kroměříže a z rohu, z otočky a naslepo našel u vzdálenější tyče přesně hůl Toma Poláka, kterému nezbývalo nic jiného, než trefit odkrytou část branky a smeknout pomyslný klobouk před spoluhráčovou přihrávkou.

Do soutěže o nejkrásnější gól zápasu se ale po přestávce přihlásil velmi hlasitě i Róbert Mikéska. Slovenský zadák našlápl ve vlastním oslabení k málo vídanému sólo slalomu, který zakončil skvělým blafákem a Baník v čase 45:57 vedl 4:0. Až za tohoto stavu se o slovo přihlásili i hosté. V osmačtyřicáté minutě sebral Zollpriesterovi šanci na čisté konto svou první brankou v playoff Jan Matějka, o dvě minuty později přidal druhou branku Hanáků Jiří Podešva.

Baník ale dvě slepené trefy soupeře nerozhodily. Zeleno-černí začali více kontrolovat hru už se nikam moc nehnali. Jakékoliv šance hostů pak čtyři minuty před koncem utkání pohřbil střelec druhé kroměřížské branky Podešva, který byl za naprosto zbytečný a hrubý faul na Maria Konečného poslán do kabin.

V závěrečné minutě šel za katr i jeho spoluhráč Jergl a Baník měl možnost hry pěti proti třem, ve které padla poslední branka dnešního utkání. Puk se po ose Peš – Sajdl dostal na hokejku Dominika Směřičky, který střelou z první nedal Fajglovi žádnou šanci.

Baník před skvělou návštěvou a v ještě lepší atmosféře porazil Kroměříž 5:2 a ujal se ve finálové sérii vedení 1:0 na zápasy. Finálová bitva pokračuje už v pátek 11. března druhým zápasem, který tentokrát hostí kroměřížský zimní stadion.



Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...