SHKM Baník Hodonín
Baník zničil Boskovice v přesilovkách, zapisuje druhý bod a před pátečním zápasem má mečbol
Baník zničil Boskovice v přesilovkách, zapisuje druhý bod a před pátečním zápasem má mečbol
A-Tým
27.2.2022

Hokejisté SHKM ve třetím utkání semifinálové bitvy s Boskovicemi opět využili domácího prostředí, skvělé atmosféry na Zimním stadionu Václava Nedomanského, a i díky parádně zvládnutým přesilovkám porazili Boskovice jasně 8:3. Za domácí se prosadily všechny čtyři formace, zatímco hostům opět dávala góly jen jedna lajna. Skvělými zákroky držel spoluhráče Jakub Zollpriester, David Polesný vyhrál bitku s boskovickým Krejčiříkem, Michal Hoza prožil vítěznou premiéru v zeleno-černém dresu. Baník po třech zápasech vede 2:1, semifinálová série pokračuje v pátek 4. března na boskovickém stadionu.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF3, neděle 27.2.2022
SHKM Baník Hodonín - SKMB Boskovice
HOM
8:3
(2:0, 2:1, 4:2)
BOS
Branky a nahrávky: 10. Sedlák (Peš, Vaškovič), 12. Vaškovič (Polesný), 24. Konečný (Mikéska), 27. Peš (Sajdl), 43. Peš (Vaškovič, Polesný), 49. Polák (Dufek A., Mikéska), 50. Dufek M. (Mikéska, Dufek A.), 56. Venclík (Sedlák) – 38. Strýček (Kaukič, Boček), 42. Jurča (Kaukič, Strýček), 58. Pelikán (Kaukič). Rozhodčí: Grygera, Pavel — Husák, Hendrych. Vyloučení: 10:10, navíc Krejčiřík (BOS) 5+OK. Využití: 6:2. V oslabení: 0:0. Střely: 34:32. Diváci: 982. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 8:2, 8:3. Stav série: 2:1.
Zollpriester (Chvátal) — Polesný, Směřička, Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal, Rýpar, Crlík — Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič — Tomi, Dufek A., Polák — Sedlák, Konečný, Hoza — Venclík, Pospíšil, Jajcay. Trenér: Michal Kuba.
Alexa (Huzlík) — Strýček (C), Pekr, Korvas, Beneš, Krejčiřík — Benýšek (A), Boček, Kaukič, Plitko, Šmíd, Karný (A), Pelikán, Sekanina, Hrazdil, Jurča, Buhaj. Trenér: Tomáš Karný.

Komentář k zápasu

Domácí mužstvo vyrukovalo na Boskovice s nečekaným trumfem, dres Baníku oblékl Michal Hoza. Zanedlouho pětačtyřicetiletý útočník zaujal místo ve třetí formaci vedle Jiřího Sedláka a Maria Konečného.

Baník musel v začátku utkání přečkat dvě přesilovky soupeře v krátkém čase, hosté byli nebezpeční, ale hodonínská obrana těžkou zkoušku zvládla bez inkasované branky. Na konci osmé minuty si početní výhodu zahráli i zeleno-černí. Ti s nabídnutou příležitostí naložili o poznání lépe a díky prvnímu gólu Jiřího Sedláka v letošním playoff šli těsně před polovinou první třetiny do vedení.

Vzápětí šel za katr další boskovický hokejista a Baník znovu nabídnutou šancí nepohrdl. Nahození Ľubomíra Vaškoviče po ledě proklouzalo až za Alexova záda a Baník ve dvanácté minutě vedli 2:0. Na další trefu si téměř tisícovka skvělých fanoušků musela počkat do čtvrté minuty druhé třetiny. Mario Konečný nejprve zpoza branky nahrával, když se mu puk vrátil na hokejku, tak zkusil Alexu překvapit ze záporného úhlu… a vyšlo to. Také pro slovenského útočníka v hodonínských službách to byla první gólová radost v letošních vyřazovacích bojích.

V sedmadvacáté minutě vedli domácí už o čtyři branky, postaral se o to kapitán zeleno-černých Petr Peš, jehož trefa znamenala třetí využitu přesilovku SHKM v dnešním utkání. Dvě minuty před přestávkou se gólu dočkali i hosté. A bylo to, jak jinak, v přesilovce. Pavel Strýček netypicky na brankovišti zametl za bezmocného Zollpriestera Kaukičovu přihrávku.

Osmadvacet vteřin před druhou přestávkou byli vyloučeni domácí Venclík a Sedlák a hosté měli k dispozici dvouminutovou přesilovku o dva muže, kterou po změně stran přetavil ve druhou trefu Minervy Petr Jurča. Baník si ale o chvíli později aktivní hrou vynutil další faul soupeře a byl to opět Petr Peš, kdo ve třiačtyřicáté minutě čtvrtou přesilovkovou trefou navyšoval vedení Baníku na 5:2.

Baník byl lepší, když už se hosté dostali do šance, deptal je skvěle chytající Zollpriester. Frustrace hostů vyvrcholila dvanáct minut před koncem, kdy Filip Krejčiřík naprosto zbytečně dohrál domácího kapitána. Za tento faul dostal nejen trest na pět minut plus do konce utkání, ale od Davida Polesného i „pár výchovných“.

Před hodonínskými hokejisty tak byla pětiminutová přesilovka, kterou už po necelé minutě proměnil v šestý gól Baníku Tom Polák, kterého ke skórování vybídl parádní přihrávkou Aleš Dufek. Ještě v téže devětačtyřicáté minutě odešel na trestnou další hostující hráč, a i SHKM mělo šanci zahrát si dvojnásobnou přesilovku.

V ní se po necelé minutě dostal puk na hranici kruhu k Martinu Dufkovi, který zaznamenal svou druhou trefu v hodonínských barvách. Zajímavostí je, že i tu první zaznamenal proti svým bývalým spoluhráčům.

Poslední branku domácích přidal necelých pět minut před koncem Michal Venclík, který ihned po buly dokázal procedit puk až za Alexu. Poslední gólové slovo měli Boskovičtí, kteří zásluhou Aleše Pelikána korigovali v osmapadesáté minutě na konečných 8:3.

Baník využil v dnešním třetím semifinále šest přesilových her a zcela po zásluze zapisuje druhé vítězství v sérii. Ta se za stavu 2:1 pro zeleno-černé stěhuje opět do Boskovic, kde se v pátek 4. března od 18:00 hodin uskuteční čtvrtý díl této bitvy.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...