SHKM Baník Hodonín
Baník s podporou osmi stovek skvělých fanoušků porazil Minervu a zapisuje první semifinálový bod
Baník s podporou osmi stovek skvělých fanoušků porazil Minervu a zapisuje první semifinálový bod
A-Tým
23.2.2022

První semifinálová bitva je za námi. Hodonínští hokejisté si v prvních dvou třetinách vypracovali díky přesilovkovým trefám Róberta Mikésky a Ľubomíra Vaškoviče dvoubrankový náskok, který ale Boskovičtí dokázali během šesti minut v poslední třetině smazat. Závěr prvního semifinále ale patřil domácímu týmu. Vítěznou branku vstřelil v polovině poslední třetiny Martin Vyrůbalík, pojistku v přesilovce přidal David Polesný a vítězství pak při boskovické powerplay stvrdil Aleš Dufek. Radost z dnešního vítězství ovšem kazí vážné (a nutno dodat, že nezaviněné) zranění Matěje Charváta. Jarvis, drž se, jsme s Tebou!

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
SF1, středa 23.2.2022
SHKM Baník Hodonín - SKMB Boskovice
HOM
5:2
(1:0, 1:0, 3:2)
BOS
Branky a nahrávky: 18. Mikéska (Dufek A.), 24. Vaškovič (Peš, Sajdl), 51. Vyrůbalík (Jajcay), 56. Polesný (Dufek A.), 59. Dufek A. (Mikéska) — 41. Kaukič (Boček, Krejčiřík), 47. Kaukič (Jurča, Boček). Rozhodčí: Šico, Škrobák — Halás, Šobáň. Vyloučení: 4:10. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Střely: 41:24. Diváci: 824. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2. Stav série: 1:0.
Zollpriester (Chvátal) — Polesný, Crlík, Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Zlámal — Peš (C), Sajdl (A), Vaškovič — Charvát, Dufek A., Polák — Sedlák, Konečný, Venclík — Matuškovič, Pospíšil, Jajcay. Trenér: Michal Kuba.
Alexa (Huzlík) — Strýček (C), Pekr, Rosendorf (A), Korvas, Beneš, Krejčiřík — Benýšek, Ondráček, Boček, Kaukič, Šmíd, Pelikán, Buhaj, Sekanina, Hrazdil, Jurča. Trenér: Tomáš Karný.

Komentář k zápasu

První semifinálové utkání začaly oba celky velmi opatrně a začátek zápasu byl hodně rozkouskovaný častými přerušeními. Postupně se ale zejména hodonínští hokejisté začali osmělovat, na branku Boskovic mířila jedna střela za druhou, ale dlouho se žádná z nich ne a ne ujat. Až v závěru první dvacetiminutovky se domácím podařilo odčarovat kouzlo boskovického brankáře. V osmnácté minutě, kdy byl na trestné lavici hostující kapitán Strýček, vymetl pavučiny v pravé horní šibenici Alexovy svatyně Róbert Mikéska.

Drtiči svého soupeře v první třetině přehráli a přestříleli 18:6, na světelné tabuli ale po dvaceti minutách svítilo skóre „jen“ 1:0. Ve druhé třetině Baník dál pozorně bránil, hosté se už ale začali pomalu také osmělovat. Gól ale padl opět do boskovické brány. A opět to byla přesilovková trefa. A opět na trestné lavici seděl kapitán Minervy Strýček.

Na konci povedené kombinace první formace SHKM byl zakončující Ľubomír Vaškovič, který krásným manévrem vykoupal Alexu a zajistil domácím hokejistům dvoubrankový náskok. Až pak se o slovo přihlásili i hosté. Bočkova nebezpečně dorážka v polovině zápasu skončila k radosti domácího publika jen na boční síti. O chvíli později jen Benýšek úplně sám na Zollpriestera, hodonínský golman ale blafák boskovického útočníka skvěle přečetl. Po dvou třetinách tak odcházely oba celky do kabin za stavu 2:0 pro Baník.

Do poslední dvacetiminutovky šli domácí v oslabení, v jeho závěru se hosté dočkali snižující trefy. Ne úplně typickou přesilovkovou akcí, na jejíž konci byl Lukáš Kaukič, hosté z ničeho nic snížili na rozdíl jediné branky. Snižující trefa hosty nakopla a obrana Baníku byla v následujících střídáních nejednou pod tlakem. Z něj na začátku sedmačtyřicáté minuty nakonec vyplynulo vyrovnání, o které se postaral opět Lukáš Kaukič.

Baník se ale oklepal, a i za pomoci skvělého publika začal opět přebírat taktovku. V padesáté minutě se více než osm stovek fanoušků mohlo radovat potřetí, když vysoké nahození Martina Vyrůbalíka od modré čáry zapadlo přesně za levou Alexovu tyčku. Baník tedy znovu vedl. O pět minut později se domácím podařilo potřetí v zápase využít přesilovku, tentokrát se ujala střela Davida Polesného, která mezi nohami boskovického golmana proletěla až do branky.

Hosté to v závěru zkusili bez brankáře, risk jim ale nevyšel. Róbert Mikéska vybojoval puk a upaloval s ním na bránu, místo střely ale ještě přihrál Aleši Dufkovi, který gólem do prázdné brány zpečetil dnešní vítězství.

Radost z něj kazí jen smolné a nezaviněné zranění Matěje Charváta, kterého hráč soupeře nešťastně a nezaviněně trefil pukem do obličeje. Za celou kabinu i všechny fanoušky přejeme Jarvisovi, aby byl co nejdřív v pořádku!

Semifinálová série pokračuje už v pátek 25. února, kdy se stěhuje na boskovický stadion. Utkání začíná v 18:00 hodin.

Fotografie ze zápasu

další články
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...
Mobilní aplikace Čistý sport
Info
12.4.2024

Nová aplikace ČISTÝ SPORT podporuje fair play. Spuštění mobilní aplikace ČISTÝ SPORT přináší sportovcům snadný nástroj p...