SHKM Baník Hodonín
Baník porazil Blansko i podruhé a je v semifinále! Matěj Charvát sestřelil Dynamiters čtyřmi góly
Baník porazil Blansko i podruhé a je v semifinále! Matěj Charvát sestřelil Dynamiters čtyřmi góly
A-Tým
19.2.2022

Hokejisté SHKM Hodonín porazili i ve druhém čtvrtfinálovém duelu svého soupeře z Blanska a postoupili do semifinále playoff. Baník vykročil k vítězství už v první třetině, kterou hosté vyhráli 2:1. Ve druhé části zeleno-černí v rozmezí 22. a 26. minuty vstřelil další tři góly a odskočili domácím na rozdíl čtyř branek. Dynamiters chvíli před polovinou zápasu snížili na 5:2 pro SHKM, víc už ale pozorná hodonínská obrana domácímu celku nepovolila. Naopak svěřenci trenéra Kuby v poslední třetině přidali další čtyři trefy a po vítězství 9:2 se mohou radovat z postupu do semifinále. Na devítigólové demolici se čtyřmi góly podílel Matěj Charvát.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
ČF2, sobota 19.2.2022
Dynamiters Blansko HK - SHKM Baník Hodonín
BLA
2:9
(1:2, 1:3, 0:4)
HOM
Branky a nahrávky: 15. Šmahel, 28. Sedláček – 2. Charvát (Dufek M.), 12. Charvát (Dufek M., Dufek A.), 22. Charvát, 23. Jajcay (Sedlák), 26. Polák (Dufek M.), 42. Mikéska (Dufek A.), 45. Vaškovič (Sajdl, Peš), 51. Charvát (Polák, Mikéska), 54. Sajdl. Rozhodčí: Procházka, Reich – Paulík, Tkáč. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Střely: 23:47. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:9. Konečný stav série: 0:2.
Vlach (Šenk) – Němec, Verner, Hanzlík, Pilát, Antoňů M. (C), Berka P., Sedláček – Jílek, Antoňů T., Kuběna, Berka M., Šmahel, Grünwald (A), Müller, Antal, Král (A), Malý. Trenér: Radko Křivinka.
Zollpriester (Chvátal) – Dufek M., Mikéska, Vyrůbalík (A), Crlík, Zlámal, Rýpar – Peš (C), Sajdl (A), Vyškovič – Charvát, Dufek A., Polák – Sedlák, Konečný, Jajcay – Matuškovič, Filásek. Trenér: Michal Kuba.

Komentář k zápasu

Hodonínští hokejisté dorazili do Blanska v podobné sestavě, ve které ve čtvrtek nastoupili doma k prvnímu čtvrtfinálovému duelu. Chyběli pouze obránce Dominik Směřička a útočník Michal Venclík. Mimo hru byl i pro dnešní duel další zadák David Polesný.

Druhé čtvrtfinálové utkání, na rozdíl od toho prvního, které bylo z obou stran opatrnější, začalo pěkně zhurta. Někteří fanoušci ještě nestačili zaujmou svá místa a už se měnilo skóre. V osmdesáté vteřině otevřel skóre duelu hodonínský útočník Matěj Charvát. Baník měl na ledě převahu, o tom svědčí i poměr střel v první třetině, který vyzněl 16:9 pro hosty.

Ti ale museli na druhý přesný zásah čekat až do konce dvanácté minuty, dvoubrankový náskok zajistil Baníku opět Matěj Charvát, který skóroval ve vlastním oslabení. Na začátku patnácté minuty poprvé kapitulovala i hodonínská defenziva, první gól Blanska vstřelil Jiří Šmahel. Ještě v té samé minutě mohl Charvát zkompletovat hattrick, trestné střílení po faulu domácího kapitána ale střelec SHKM ve třetí gól proměnit nedokázal.

Matěj Charvát ale dlouho smutnit nemusel. Necelé dvě minuty po změně stran se totiž hodonínská devítka pět ujela v oslabení a svým třetím gólem v zápase zkompletovala svůj první hattrick v barvách A-týmu SHKM. Ani ne o minutu později se hostující střídačka i velmi početná skupinka fanoušků oděných do zeleno-černých barev mohla radovat počtvrté. Svým prvním gólem v letošním playoff zvyšoval náskok Baníku na 4:1 Andreas Jajcay.

Parádní čtyřminutovku pak zakončil v čase 25:43 Tom Polák pátým gólem Hodonínských. Domácí o dvě minuty později snížili na 2:5 z domácího pohledu, trefil se Stanislav Sedláček, to ale byla poslední gólová střela Blanska nejen v dnešním zápase, ale v celé sezoně.

Baníku vyšel skvěle i nástup do poslední dvacetiminutovky. V 86 vteřině závěrečného dějství vstřelil ve svém dvacátém utkání v zeleno-černém dresu svou celkově už sedmou branku slovenský obránce Róbert Mikéska, kterého o další tři minuty později napodobil další slovenský člen kabiny Baníku Ľubomír Vaškovič.

Dnešní střeleckou hvězdou však byl bez sebemenších pochyb Matěj Charvát. Osmadvacetiletý forvard v polovině poslední třetiny přidal v přesilovce už čtvrtý dnešní přesný zásah. V posledních pěti zápasech mířil hodonínský odchovanec do černého už po osmé. Tečku za dnešním vítězstvím a postupem do dalšího kola vyřazovacích bojů udělal šest minut před třetí sirénou Jakub Sajdl.

Hokejisté Baníku zvládli čtvrtfinálovou sérii s Blanskem a po výhrách 7:2 a 9:2 postupují do semifinále. V něm se utkají s někým z trojice Technika Brno / Uherský Brod / Boskovice. Jméno soupeře se dozvíme zítra, tedy v neděli 20. února večer.

Ohlasy trenérů

Michal Kuba (Hodonín):
Série vypadala výsledkově jednoznačně, ale nebylo to tak. V některých fázích hrálo Blansko velice dobře. Nám to tam potom v obou zápasech napadalo. A Colpik nás podržel, obzvláště doma. Je vždy velice těžké, když vedete větším rozdílem, udržet koncentraci hráčů a donutit je, aby si každý nedělal, co chce, ale držel se taktiky a byl na své pozici. To se nám s trenérem povedlo, a proto jsme nepolevili. Tak by to mělo vypadat, protože teď už se nehraje na body a na individuální výkony, ale na týmové vítězství, kterému musíš obětovat všechno. Občas jsme na ledě hodně dominovali a kluci si s chutí zahráli. Dali jsme góly po krásných akcích. Chtěl bych hrozně moc poděkovat fanouškům. Za celou sezonu, za čtvrteční zápas i za dnešní podporu! Jste naším sedmým hráčem a vaší podpory si ohromně vážíme! Teď si dáme den volna, potrénujeme a připravíme se na druhé kolo. Soupeře se dozvíme už v neděli.


Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...