SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí porazili Blansko a mají první bod, hattrickem se na demolici Dynamiters podílel Aleš Dufek
Zeleno-černí porazili Blansko a mají první bod, hattrickem se na demolici Dynamiters podílel Aleš Dufek
A-Tým
17.2.2022

Hokejisté SHKM Hodonín vstoupili do letošních vyřazovacích bojů pravou nohou. V prvním čtvrtfinálovém utkání na svém ledě porazili blanenské Dynamiters a ujali se vedení v sérii hrané na dva vítězné zápasy. Baníku vyšla skvěle první třetina, kterou vyhrál díky dvěma trefám Aleše Dufka a gólům Dominika Směřičky a Jakuba Sajdla 4:0, hosté hned po změně stran snížili na rozdíl tří gólů, víc jim ale domácí obrana dlouho nepovolila. Naopak. Ve třetí části zeleno-černí dalšími dvěma přesnými zásahy Ľubomíra Vaškoviče a Petra Peše odskočili do vedení 6:1. Sedmi minut před koncem korunoval svůj výborný výkon Aleš Dufek, který v oslabení završil hattrick. Hosté v závěru už jen v přesilovce kosmeticky upravili skóre na konečných 7:2 pro Baník.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
ČF1, čtvrtek 17.2.2022
SHKM Baník Hodonín - Dynamiters Blansko HK
HOM
7:2
(4:0, 0:1, 3:1)
BLA
Branky a nahrávky: 7. Dufek A. (Polák, Dufek M.), 13. Dufek A. (Dufek M., Polák), 15. Směřička (Vaškovič), 18. Sajdl (Peš), 42. Vaškovič (Vyrůbalík), 51. Peš, 53. Dufek A. (Polák) – 21. Grünwald (Němec), 59. Antoňů T. (Němec). Rozhodčí: Held, Šico — Holub, Husák. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Střely: 45:34. Diváci: 635. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1, 7:2. Stav série: 1:0.
Zollpriester (Chvátal) – Vyrůbalík (A), Směřička, Dufek M., Mikéska, Crlík, Zlámal – Peš (C), Sajdl (A), Vyškovič – Charvát, Dufek A., Polák – Sedlák, Konečný, Jajcay – Venclík, Pospíšil, Matuškovič - Filásek. Trenér: Michal Kuba.
Šenk (Külzer) — Sedláček, Verner, Pilát, Němec, Antoňů M. (C), Hanzlík — Müller, Král (A), Šmahel, Berka, Grünwald, Jílek, Antal, Majola, Antoňů T., Malý, Kubíček. Trenér: Radko Křivinka.

Komentář k zápasu

Utkání začalo poměrně svižně, ale opatrně. První minuty se nesly ve znamení nepřesností na obou stranách. Skóre se poprvé měnilo v sedmé minutě, kdy byl na konci parádní kombinace Aleš Dufek, který překonal Šenka v blanenské bráně ranou z první. Hodonínský „jedenáctka“ byla při chutí a ve třinácté minutě navyšoval vedení zeleno-černých už na 2:0 opět Aleš Dufek.

To ale nebylo ze strany domácího mužstva v první periodě ani zdaleka vše. Na začátku patnácté minuty přidal třetí zásah zeleno-černých Dominik Směřička a skvělou úvodní dvacetiminutovku podtrhl sólovou akcí ve vlastním oslabení čtvrtým gólem Baníku Jakub Sajdl.

Hosté se prvního zásahu dočkali šestnáct vteřin po první přestávce, když hodonínskou obranu překvapil Hynek Grünwald. Blansko v následujících minutách získalo na pár střídání převahu a domácí se těžko dostávali do útočného pásma, pak se ale hra vyrovnala a Baník začal tlačit. Hosty držel skvěle chytající Šenk, který jen ve druhé části chytil domácím minimálně čtyři jasné góly.

Po čtyřiceti minutách tak bylo na hodonínském zimním stadionu skóre 4:1 pro Baník. Ve dvaačtyřicáté minutě ukončil čtyřzápasové čekání na gól nejlepší střelec Baníku v základní části Ľubomír Vaškovič. V polovině poslední třetiny se prvního gólového zápisu v letošním playoff dočkal i kapitán a vítěz kanadského bodování základní části KLM Petr Peš a zeleno-černí vedli už 6:1.

O dvě minuty nato se ve vlastním oslabení rozjel Aleš Dufek, skvěle provedeným blafákem překonal Šenka posedmé a podruhé během posledních čtyř zápasů zkompletoval hattrick. Blanenští v předposlední minutě využitou přesilovkou zásluhou Tomáše Antoňů už jen kosmeticky upravili skóre na 7:2 Hodonín.

Baník se teda ujímá ve čtvrtfinálové sérii vedení 1:0 na zápasy. Další utkání je na programu již v sobotu 19. února a tentokrát jej hostí blanenský stadion.

Fotografie ze zápasu

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...